Inleiding Leidinggeven aan verandering

Staan jouw medewerkers niet te juichen bij veranderingen? Als leidinggevende kom je zodra iets verandert vaak onzekerheid en weerstand tegen in jouw team. Dus wat voor rol pak je? Hoe vertaal je de ‘directieboodschap’ naar je team, hoe neem je jouw medewerkers mee en hoe herken je hun behoeften? Na het volgen van de training Leidinggeven aan verandering heb je meer handvatten om veranderingen in een team of op een afdeling aan te sturen en je doelen te halen.

Voor wie?

Je bent leidinggevende, projectmanager of coördinator van één of meerdere teams en je hebt (regelmatig) te maken met verandertrajecten. Je hebt zelf niet de strategie achter een verandering opgezet, maar deze is vaak “top down” opgelegd. Je wilt je kennis van verandermanagement vergroten en je wilt begrijpen wat medewerkers drijft of juist doet stilstaan. Waar mogelijk wil je hen betrekken bij de veranderingen in de organisatie en het team. Je bent op zoek naar praktische handvatten om je (tijdelijke) rol als verandermanager te kunnen pakken. Ook heb je interesse in groepsprocessen in organisaties.

Wil je liever zelf de strategie rondom een verandertraject opzetten? Dan is de training Verandermanagement meer geschikt voor jou.

Wat ontwikkel ik tijdens de training Leidinggeven aan verandering?

Tijdens de training Leidinggeven aan verandering doe je uitgebreide kennis op en verkrijg je inzicht in het verloop van veranderprocessen en de manier waarop teams en medewerkers reageren op verandering. Je leert welke gesprekken en momenten helpen om medewerkers gemotiveerd te houden. Je krijgt handvatten om hun angst te overbruggen of zelfs te vermijden. Ook leer je de bekende ‘spagaat’ te voorkomen: het gevoel dat je klem zit tussen je team en je interne opdrachtgever: het hogere management of de directie.

Programma

 • Draagvlak creëren voor verandering;
 • Verschillende fasen, rollen en belangen bij een verandertraject;
 • Het praktisch leiden van een veranderproces in jouw team of afdeling;
 • Empathie, inlevingsvermogen en emotionele aspecten bij veranderen;
 • Weerstand managen;
 • Beïnvloedings- en overtuigingsvaardigheden;
 • Begeleiden van het proces van loslaten en verbinden.

Altijd-door garantie

Goed nieuws! Onze trainingen en opleidingen gaan door. Altijd! Klassikaal als het kan (met inachtneming van 1,5 meter afstand) en online als het moet. Op voorwaarde dat het minimum aantal deelnemers bereikt is. Schrijf je dus gerust in voor de training Leidinggeven aan verandering of een andere opleiding of cursus. Kijk hier voor meer informatie.

Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven aan verandering regio Amsterdam
JA, ik wil inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
26 oktober 2021
10:00
17:00
9 november 2021
10:00
17:00
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven aan verandering regio Eindhoven
JA, ik wil inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
11 november 2021
10:00
17:00
25 november 2021
10:00
17:00
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven aan verandering regio Zwolle
JA, ik wil inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
24 november 2021
10:00
17:00
8 december 2021
10:00
17:00
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven aan verandering regio Utrecht
JA, ik wil inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
2 december 2021
10:00
17:00
16 december 2021
10:00
17:00

Tarieven

Toon alle prijzen inclusief BTW Toon alle prijzen exclusief BTW
 • Cursusprijs Open Cursus € 790.00 € 955.90
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 75.00 € 90.75
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
 • Coachsessie € 110.00 € 133.10
Totaal € 1085.00 € 1312.85

Alle bedragen zijn exclusief btw

Actie: Schrijf je nu in krijg dit boek cadeau!

Praktisch leidinggeven, hét handboek voor leidinggevenden.

Dit makkelijk leesbare, praktische handboek is geschreven door Bert Pol, directeur Training & Development bij IMK Opleidingen. Leidinggevenden krijgen het nu cadeau bij hun inschrijving, met gebruik van de code Boek21. Check imkopleidingen.nl/boek voor de actievoorwaarden.

Betaling

De factuur wordt na inschrijving per e-mail verstuurd. Uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training dient de factuur te zijn voldaan. Plaatsing voor de training geschiedt op volgorde van betaling. Lees hier de betalingsvoorwaarden.

Overige informatie

Ook incompany

Heb je meerdere leidinggevenden, teamleiders of coördinatoren in jouw organisatie die hun teamleden mee moeten krijgen bij veranderingen of een reorganisatie? Wil je dat daarbij alle neuzen dezelfde kant op staan? Dan is het zeker de moeite waard om naar de mogelijkheid van een incompany training te kijken. Wij maken deze training effectief voor jouw team op maat. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56 of via studieadvies@imkopleidingen.nl.

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de training, maar zeker ook in de praktijk. Daarom ga je na jouw inschrijving direct online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. Deze training wordt zowel klassikaal als online gegeven. Bij beide varianten is er veel interactie met de trainer en de andere deelnemers. Dit dankzij verschillende werkvormen in de training. Jouw leerproces is daardoor persoonlijk en praktijkgericht.

Om het geleerde te borgen, kan je tot twaalf maanden na afloop online contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.