0172 - 42 34 56

DISC - inzicht in gedrag

IMK Opleidingen verzorgd verschillende DISC-trainingen waarin gewerkt wordt met het gerenommeerde DISC-profiel. Met behulp van het DISC-model ontstaan inzichten in de denkwijze, handelwijze, communicatiestijl en groeimogelijkheden van de deelnemers. Bovendien zijn de inzichten die je verkrijgt tijdens een DISC-training waardevol om jezelf te leren kennen en collega’s beter te begrijpen. IMK Opleidingen biedt in totaal zes DISC-trainingen, cursussen en opleidingen.

DISC-training volgen | IMK Opleidingen
Filters
Zoeken
Regio
Regio Sluiten
0
0
0
0
0
0
Aantal dagen
Aantal dagen Sluiten
0
0
0
0
0
0
Eerstvolgende startmoment
Startmoment Sluiten
0
0
0
0
0
0
0
0
Prijs
Prijs Sluiten
0
0
0
0
Beoordeling
Beoordeling Sluiten
0
0
0
Vraag de IMK Opleidingen studiegids aan

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze studiegids aan! Hierin staat ons gehele aanbod van trainingen en opleidingen. Kies zelf of je deze digitaal of per post wilt ontvangen.

Vraag studiegids aan
Persoonlijk DISC profiel
DISC-training met collega's
Voor HR en leidinggevenden
Afnemen en analyseren
DISC-training op maat
Praktijkcoaching

DISC-training met persoonlijk DISC profiel

Het DISC-profiel is een gedragstest die het verschil meet tussen ons natuurlijke en aangepaste gedrag. Het voordeel van deze methode is dat het een representatief beeld geeft van het gedrag en geen momentopname is. DISC beschrijft menselijk gedrag en onderscheidt vier fundamentele temperamenten: Dominant, Invloed, Stabiel, Consciëntieus. Dit worden ook wel de DISC-kleuren genoemd. Iedereen heeft alle vier de temperamenten in zich. Toch is er één het sterkst aanwezig (primair) in combinatie met een ander temperament (secundair). Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag.


Benieuwd naar jouw persoonlijke DISC-profiel? Neem dan een DISC profiel met uitgebreide uitleg af.

Waarom een DISC-training met collega's volgen?

De inzichten die worden verkregen tijdens een DISC-training zijn erg waardevol om toe te passen op de werkvloer. Naast het feit dat je een veel leert over je eigen manier van communiceren en handelen, leer je ook meer over jouw collega’s. Hierdoor krijg je zicht op de verschillende stijlen binnen de organisatie en zal er meer begrip ontstaan, waardoor de communicatie en samenwerking op de werkvloer een stuk vlotter zal verlopen.


Ook tijdens verkoopgesprekken kun je de inzichten uit DISC goed toepassen. Bijvoorbeeld als je weet als iemand een mensgerichte communicatiestijl heeft, dan laat je social talk zeker een onderdeel zijn van het gesprek.


Wanneer je weet wat jouw persoonlijke communicatiestijl is, kan je daar rekening mee houden in de communicatie naar jouw collega’s en klanten toe. Op die manier ontwikkel je begrip voor elkaar en communiceer je op een effectieve manier in plaats van langs elkaar heen.

DISC-cursus voor HR en leidinggevenden

DISC speelt vaak een grote rol in onze trainingen. Echter, hebben wij ook vijf trainingen die zich volledig toespitsen op het DISC-model. Zo hebben we de training DISC voor HR waarin je leert hoe je het DISC-profiel kunt inzetten als tool voor HR-werkzaamheden. Maar ook de training DISC en leiderschap die zich toespitst op iedereen die met behulp van DISC zijn of haar leiderschapskwaliteiten wil vergoten.

DISC-profielen leren afnemen en analyseren

Naast onze DISC-trainingen bieden we ook een DISC-certificeringstraining aan. Tijdens deze DISC-opleiding leer je zelfstandig DISC-profielen afnemen, analyseren en inzetten.  Als gecertificeerd DISC-partner mag je officieel profielen inkopen en afnemen in jouw organisatie.

DISC-training op maat van IMK Opleidingen

Een DISC-training op maat stimuleert het inzicht in eigen gedrag en dat van collega’s, Dit is erg waardevol is voor het vergroten van de teameffectiviteit. Het voordeel hiervan is dat je direct samen met het team kan inspelen op de resultaten die voortkomen uit het DISC-gedragsprofiel.


Al onze trainingen kunnen we op maat maken voor jouw organisatie. Daarnaast hebben we speciaal twee incompany trainingen ontwikkeld waarin DISC de hoofdrol speelt. Allereerst bieden we de incompany training DISC voor sales en accountmanagers aan. Het sales team krijgt tijdens deze DISC-cursus inzicht in hun eigen gedrag en communicatiestijl én dat van anderen. Deze inzichten kunnen ze vervolgens gebruiken om hun persoonlijke communicatiestijl aan te passen aan die van klanten. Daarnaast hebben we ook de incompany training Teambuilding met DISC. Deze training op maat is specifiek bedoeld om de onderlinge communicatie binnen een team te bevorderen.


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een DISC-training op maat kan bieden, neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs.

Praktijkcoaching

Bij IMK Opleidingen bieden we praktijkcoaching aan als een waardevolle aanvulling op je DISC-opleiding of training. Met deze praktijkgerichte coaching kun je de kennis en vaardigheden die je tijdens je training hebt verworven, effectiever toepassen in je dagelijkse werkzaamheden. Dit stelt je in staat om je nieuwe skills sneller, krachtiger en duurzamer te benutten. Praktijkcoaching maakt het mogelijk om gericht te werken aan je persoonlijke leerdoelen en om je competenties verder te ontwikkelen in je werk. Je hebt de flexibiliteit om praktijkcoaching toe te voegen bij inschrijving voor een training of opleiding, deze optie blijft beschikbaar zowel tijdens als na de training. Meer informatie over praktijkcoaching vind je hier.

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4663 beoordelingen

8 / 10
01 juli 2024
Martine Timmermans
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Praktisch, goed in te zetten in de praktijk. Fijne handvatten om mee aan de slag te gaan.
8 / 10
28 juni 2024
Dion Jeurissen
Training Persoonlijk leiderschap
Er was een goede ervaren trainer die interessant kon vertellen, een mooie gevarieerde groep, veel praktijkoefeningen, beter inzicht in gedrag, doel vooruit en eigen verantwoordelijkheid.
9 / 10
25 juni 2024
Ricardo Zevenbergen
Training De monteur als ambassadeur
Leerzame en interactieve lessen. Kundige docente die je veel tips en trics kan leren.
10 / 10
25 juni 2024
Rick Simmerman
Training De monteur als ambassadeur
Het is niet gemakkelijk, maar wel heel erg waardevol voor ontwikkeling, van zowel eigen als voor organisatie!
9 / 10
25 juni 2024
Sandra Schimmel
Training De monteur als ambassadeur
Deze training sluit goed aan op de praktijk. Lesstof is direct toepasbaar.
9 / 10
25 juni 2024
Lotte Barth
Training De monteur als ambassadeur
Een hele fijne training met veel handvaten voor in de praktijk
9 / 10
25 juni 2024
Patrick Uckert
Training De monteur als ambassadeur
Heel leerzaam. De kennis en uitleg van de trainer zijn heel goed.
10 / 10
21 juni 2024
Iwan Borren
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het is heel leerzaam. Zowel werkgericht als privé. Je kunt hierdoor je commutatieve vaardigheden een grote boost geven. Ik raad het iedere ouder, leidinggevende of...
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.