De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Leren leidinggeven

Leidinggeven omvat meer dan het simpelweg aansturen van de werknemers in hun taken. Zo is het ook van belang inzicht te hebben in de wensen en emoties van de werknemers, zodat zij op de beste manier kunnen worden gecoacht. Omdat de manier van leidinggeven kan verschillen per situatie, bieden wij verschillende cursussen aan die u helpen uw leiderschap te verbeteren. Vanwege de praktijkgerichte focus van deze opleidingen, kunt u de opgedane kennis meteen toepassen. U leert uzelf en uw werknemers beter kennen, zodat u het beste uit uw team kunt halen.

Middle Management A

Werknemers die doorgroeien naar een leidinggevende functie missen vaak de theoretische kennis die nodig is om hun team goed leiding te kunnen geven. Speciaal voor deze leidinggevenden bieden wij daarom de opleiding Middle Management A aan, waarmee u de mogelijkheid heeft de kerncompetenties van leidinggeven onder de knie te krijgen. Op deze manier leert u hoe u op de beste manier invulling kunt geven aan uw managementfunctie.

Middle Management B

Wanneer u over de juiste theoretische kennis beschikt om een team te kunnen leidinggeven, is de volgende stap het stimuleren van dit team voor maximale prestaties. Deze Middle Management B cursus biedt een verdieping aan op het gebied van leidinggeven door te focussen op het psychologische aspect. Communicatie, gedrag en samenwerking staan hierbij centraal. Door deze mensgerichte focus kunt u als gevolg het uiterste uit uw team halen.

Praktisch leidinggeven op de werkvloer

Speciaal voor degenen die leidinggeven aan een uitvoerende ploeg, bieden wij de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer. Ook wanneer u door uw medewerkers wordt gerespecteerd, kan het leidinggeven soms nog lastig zijn. Naast het uitvoeren van uw vak moet u nu namelijk ook uw medewerkers aansturen. Door de praktische opzet van de cursus verkrijgt u nuttige inzichten in hoe u uw ploeg kunt stimuleren en effectief kunt leidinggeven.

De effectieve teamleider

Voor teamleiders is het vaak lastig te switchen tussen de verschillende taken en rollen. Zij houden zich namelijk niet alleen bezig met het aansturen van het team, maar ook met het opvolgen van instructies van het hogere management. Deze cursus speciaal voor teamleiders helpt hierbij door onder andere inzichten te geven in uw sterke en zwakke punten, zodat verbeterpunten aan het licht kunnen worden gebracht. Op deze manier leert u hoe u uw team zo kunt managen dat de effectiviteit van het geheel wordt verhoogd.

Leidinggeven aan eigenwijze professionals

Heeft u moeite met het leidinggeven aan professionals? Professionals bezitten vaak over diepgewortelde opvattingen en gewoontes vanwege hun kennis en ervaring. Dit heeft als gevolg dat het voor de leidinggevende lastig kan zijn deze werknemers te sturen. Speciaal voor leidinggevenden van hoog opgeleide professionals bieden wij daarom deze cursus, zodat u kunt leren samenwerkingsproblemen op te lossen om uw team optimaal te kunnen coachen.

Authentiek leiderschap

Om goed leiding te kunnen geven, is het nodig kritisch naar de eigen persoonlijkheid te kijken. Door erachter te komen welke overtuigingen of gedragingen u beperken en welke u ondersteunen bij het leidinggeven, kunt u uw leiderschapstalent verder ontwikkelen. Bent u een ambitieuze leidinggevende en wilt u zichzelf verder ontwikkelen op het gebied van leidinggeven? Dan is deze cursus ideaal. Door een confronterende benadering zult u zich bewust worden van uw eigen manier van leidinggeven en leren hoe u deze kunt optimaliseren.