Leren leidinggeven

Leidinggeven omvat meer dan het simpelweg aansturen van de werknemers in hun taken. Zo is het ook van belang inzicht te hebben in de wensen en emoties van de werknemers zodat zij op de beste manier gecoacht worden. Omdat de manier van leidinggeven kan verschillen per situatie bieden wij verschillende opleidingen en trainingen waarbij deelnemers op een effectieve manier leren leidinggeven. Door verschillende inzichten leert uw medewerker zijn of haar team succesvol aan te sturen. En vanwege de praktijkgerichte aanpak van onze opleidingen kan de opgedane kennis direct worden toegepast in de praktijk!


Leren leidinggeven opleiding

Werknemers die een leidinggevende functie inrollen, missen soms de theoretische kennis die nodig is om hun team effectief aan te sturen. Speciaal voor deze leidinggevenden bieden wij daarom de opleiding Middle Management A aan. Dit is een interactieve opleiding die bestaat uit praktijkvoorbeelden, praktische tips en adviezen, toepasbare modellen en oefeningen. Op die manier krijgt uw werknemer, op doeltreffende wijze, de kerncompetenties van leidinggeven onder de knie.

Voor de ervaren leidinggevende die meer uit zichzelf en zijn of haar team wil halen, bieden wij de opleiding Middle Management B. Deze opleiding is zeer mensgericht en gaat dieper in op het psychologische aspect van leidinggeven. Communicatie, gedrag en motivatie staan hierbij centraal. Dit, zodat de leidinggevende in staat is om het maximale uit zijn of haar team te halen.

Al onze trainingen en opleidingen zijn bedoeld voor ambitieuze leidinggevenden die het beste uit zichzelf én hun functie willen halen. De deelnemers van de trainingen dienen daarom kritisch naar zichzelf te kijken, want alleen dan kunnen zij hun leiderschapstalent verder ontwikkelen.

Training leidinggeven

Naast de praktijkgerichte opleidingen op het gebied van leidinggeven, biedt IMK Opleidingen ook diverse trainingen die de leiderschapsvaardigheden van uw werknemer ontwikkelen. Speciaal voor degenen die leidinggeven aan een uitvoerende ploeg, bieden wij de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer.

Specifiek voor teamleiders is er de training De effectieve teamleider. Voor teamleiders is het vaak lastig om te switchen tussen de verschillende taken en rollen. Zij houden zich namelijk niet alleen bezig met het aansturen van het team, maar ook met het opvolgen van instructies van het hogere management.

Tevens biedt IMK Opleidingen nog andere pragmatische trainingen die uw medewerker leren leidinggeven op effectieve wijze. Denk bijvoorbeeld aan de training Leidinggeven aan eigenwijze professionals, Authentiek leiderschap en Coachend leidinggeven.

Maatwerk training leidinggeven

Onze opleidingen en training omtrent 'leren leidinggeven' zijn eveneens als maatwerk beschikbaar. Hierbij wordt de inhoud volledig op uw organisatie en de beoogde leerdoelen afgestemd. De opleiding of training vindt op uw bedrijfslocatie plaats. Interesse in een maatwerktraining? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Leren leidinggeven opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 1568 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.