0172 - 42 34 56

Training Commercieel aansturen van je team

Ontwikkel praktische leiderschapsvaardigheden en leer commercieel aansturen binnen de winkelomgeving, speciaal voor leidinggevenden in de retailsector

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Training Commercieel aansturen van je team - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven

Programma

De training bestaat uit twee trainingsdagen. Deze onderwerpen komen aan bod:

Dag 1: Inzicht in jezelf als commercieel leidinggevende

 • Mijn blik op verkoop en mijn rol hierin
 • Communicatievaardigheden: luisteren, samenvatten en (door)vragen
 • Doelgericht communiceren
 • Wie ben ik als commercieel leidinggevende?
 • Wat zijn koopsignalen en wat doet een medewerker daarmee?
 • Inzicht in gedrag m.b.v. Q4 gedragsanalyse DISC en verkoopstijl

Dag 2: Inzicht in je team en verkoop

 • Stijlen van leidinggeven flexibel inzetten
 • Commercieel coachen op de werkvloer
 • Motiveren van je medewerkers: plezier in commercie
 • Commercieel coachen op taak en groei
 • Afspraken maken in je team rondom doelen en commercie

Ook incompany

Al onze trainingen bieden we ook als incompany maatwerktraining aan. We stemmen de inhoud en voorbeeldsituaties dan af op jullie behoeften en werkpraktijk. Maatwerktrainingen worden door onze ervaren trainers gegeven op jullie eigen locatie. Interessant voor jouw organisatie? Neem contact met ons op via de website of 0172 – 42 34 56 om de mogelijkheden te bespreken.

Data & locaties

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding Commercieel aansturen van je team

Binnen de winkel geef jij leiding aan het team. Hoe leuk is dat? Natuurlijk zitten er ook lastige kanten aan je rol als leidinggevende. Want hoe houd je iedereen gemotiveerd? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Hoe spreek je medewerkers aan die ongewenst gedrag vertonen? En hoe kom je tot betere verkoopresultaten?

De antwoorden op deze vragen vind je in de training Commercieel aansturen van je team. Doe de laatste verkoopkennis op én ontwikkel praktische leiderschapsvaardigheden.

Voor wie is de training Commercieel aansturen van je team?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden van een (verkoop)team. Je werkt in de retail en bent verantwoordelijk voor het aansturing, ontwikkeling en de resultaten van jouw team. Je hebt bijvoorbeeld een functie als floormanager, afdelingschef, verkoopchef of filiaalmanager.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Meerdere leidinggevenden tegelijk laten trainen? Kies dan voor een incompany training. De inhoud van de training en het lesmateriaal wordt dan volledig afgestemd op jullie organisatie, leerwensen en ambities.

Tijdens een incompany training staat je eigen praktijk centraal. De herkenbare situaties zorgen voor meer betrokkenheid en leerplezier, waardoor het geleerde blijft plakken. Bovendien komt de trainer op jullie bedrijfslocatie (of een andere locatie naar keuze) langs op een moment dat het jullie uitkomt.

Lees meer informatie op onze incompany-pagina of neem direct contact op.

Effectief leidinggeven aan team cover - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik?

Het doel van de training is om je team te leiden naar betere verkoopcijfers. Dat doe je op inspirerende en enthousiasmerende wijze.

Na het volgen van de training Commercieel aansturen van je team:

 • Ken je jouw sterke punten en ontwikkelpunten m.b.t. commercieel leidinggeven.
 • Bezit je betere communicatievaardigheden.
 • Heb je een betere blik op verkoop en de rol van je teamleden hierin.
 • Kun je de verschillende stijlen van leidinggeven toepassen: instrueren, begeleiden, stimuleren/coachen en delegeren.
 • Leer je je team alerter te zijn en te reageren op koopsignalen.
 • Heb je inzicht in het gedrag van je teamleden m.b.v. het DISC-model en hun verkoopstijl
 • Kun je snel en met resultaat commercieel coachen op de werkvloer
Competenties
Commercieel vermogen
Commercieel vermogen betekent dat je goed bent in het herkennen en benutten van zakelijke kansen om geld te verdienen.
Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid betekent dat je duidelijke resultaten kunt stellen en actief stuurt om deze te behalen en te evalueren.
Confronteren (feedback geven)
Confronteren of feedback geven betekent dat je in staat bent om op een directe manier met iemand te praten over zijn of haar gedrag. Zo help je die persoon bewust te worden hoe zijn of haar gedrag anderen beïnvloedt.
Samenwerken
Samenwerken betekent dat je bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat door je eigen kwaliteiten en belangen goed af te stemmen op die van de groep. Je houdt rekening met de behoeften en kwaliteiten van zowel jezelf als de andere groepsleden. Samen bereiken jullie een resultaat waar iedereen voordeel van heeft.
Luisteren
Luisteren betekent dat je goed let op wat anderen zeggen en hoe ze zich gedragen, zodat je begrijpt wat ze bedoelen.
Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Onze aanpak

Onze trainingen zijn altijd praktijkgericht. Tijdens de training zal er daarom veel interactie met de trainer en andere deelnemers zijn. Er worden werksituaties nagebootst door discussies en oefenen met voorbeelden uit de praktijk. Daarbij mag je zelf situaties aandragen.

Maar leren doe je ook buiten de training om. Na aanmelding kun je bijvoorbeeld direct in onze online leeromgeving werken aan voorbereidingsopdrachten. Vanaf de start van een training heb je nog een jaar lang toegang tot deze leeromgeving en kun je de trainer vragen stellen.

Wie mijn trainer?

De training wordt gegeven door een praktijkgerichte verkooptrainer die veel ervaring heeft als leidinggevende in de retail.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Andere opleiding – IMK Opleidingen

Jezelf verder ontwikkelen?

Wil je na de training Commercieel aansturen van je team jezelf verder ontwikkelen? Of vraag je je af of een andere training beter bij je leerwensen past?

Tijdens de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leer je algemene leiderschapsvaardigheden. Zoals beter communiceren, taak- en mensgericht aansturen, motiveren en stimuleren.

Maar ook voor de retail hebben we verschillende trainingen ontwikkeld. Tijdens de training Praktisch P&O voor winkelmanagers leer je meer over zaken als personeelsbeleid, werving en verzuim. Stuur je geen team aan, maar wil je wel je commerciële vaardigheden verbeteren? Volg dan de training Verkoopmedewerker!

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de training Commercieel aansturen van je team
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de training Commercieel aansturen van je team

Heb je nog vragen over de training Commercieel aansturen van je team? Onze studieadviseurs helpen je graag verder via 0172 – 42 34 56.

Ik werk niet in de retail. Kan ik deze training dan ook volgen?

Deze training is specifiek voor leidinggevenden in de retail. Heb je een leidinggevende functie in een andere branche? Kijk eens bij onze training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, de effectieve teamleider, leidinggeven aan projecten of leidinggeven aan serviceteams. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk hier alle trainingen en opleidingen op het gebied van management & leiderschap.

Kan ik deze training ook voor mijn hele team aanvragen?

Ja! Er zijn meerdere mogelijkheden wanneer meerdere leidinggevende getraind willen worden. We raden aan om met onze maatwerkadviseurs te overleggen of je de deelnemers beter kunt laten deelnemen aan een open training of dat een incompany training het beste bij jullie past.

Ik weet niet zeker of deze training iets voor mij is. Hoe kom ik daar achter?

We snappen dat het best lastig is om te weten of de training bij jouw leerwensen aansluit. Daarom hebben wij studieadviseurs! Ze kennen ons assortiment door en door en kunnen samen met jou bepalen welke training het beste is voor jou. Onze studieadviseurs kun je bereiken via 0172 – 42 34 56 of studieadvies@imkopleidingen.nl.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.