Naast de persoonlijke, praktijkgerichte aanpak is de theorie uiteraard ook van belang. Wanneer je de theorie goed beheerst en deze ook kunt vertalen naar de praktijk, dan ben je er klaar voor om het diploma te behalen. Hiervoor moet je een of enkele theorie-examens maken en een praktijkexamen. Het examen wordt verzorgd door Nipex.

Theorie-examen

De theorie-examens bestaan uit meerkeuzevragen die via de computer worden afgenomen. Vooraf kun je oefenvragen maken in de online leeromgeving om te wennen aan de vraagstelling en goed voorbereid naar het examen te gaan. Na afloop van betreffende modules kun je je aanmelden voor het officiële examen. Je kiest zelf een datum, tijdstip en locatie. Na afloop krijg je direct de uitslag.

Heb je vragen over de theorie-examens? Dan kun je zelf rechtstreeks contact opnemen met het examenbureau Nipex via info@nipex.nl.

Herexamen

Mocht je geen voldoende hebben gehaald, dan kun je je bij Nipex aanmelden voor een herexamen. Let op: hier zijn extra kosten aan verbonden. Overigens kun je geen cijfers compenseren. Op alle onderdelen moet een minimaal niveau bereikt zijn om recht te hebben op het diploma.

Inzien examen

Het kan handig zijn om voorafgaand aan een herexamen jouw examen in te zien. Dat kan op werkdagen op het kantoor van IMK Opleidingen in Alphen aan den Rijn. Wil je dit? Neem dan contact op met onze support afdeling (0172 – 42 34 56) voor het maken van een inzage afspraak.

Meer informatie over de theorie-examens vind je in het examenreglement. Dit reglement heeft uitsluitend betrekking op de theorie-examens die door middel van de computer worden afgenomen door Nipex, in opdracht van IMK Opleidingen. Voor vragen over examens kun je contact opnemen met Nipex.

Praktijkexamen

Iedere opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Meestal is dit een eindopdracht, waarbij je in rapportvorm enkele verbeterpunten beschrijft die je tijdens de opleiding hebt geleerd en op je werk hebt doorgevoerd. Zo ontstaat er een reflectieplan. Tenslotte presenteer je jouw rapport voor de groep. Andere varianten van praktijkexamens zijn: scriptie inclusief verdediging, rollenspel en mondelinge examens, al dan niet in combinatie met andere varianten.

 

Klik hier voor een overzicht van alle opleidingen met diploma.