In alles vind je onze praktijkgerichte werkwijze terug. Je merkt het al aan onze trainers die zelf uit de praktijk komen. Onze trainingsprogramma’s zijn op actie gericht. Vooral veel ‘doen’ om te ervaren hoe nuttig de nieuw geleerde vaardigheden zijn. De trainingen uit het open programma zijn op een positieve, opbouwende wijze confronterend. Je kunt een no-nonsense aanpak verwachten: vandaag leren, morgen toepassen. Ook in onze opleidingen met diplomamaatwerk en incompany trajecten herken je deze werkwijze terug. Dit is uniek in Nederland.

Het belang van blijven leren

In onze visie is het van groot belang om regelmatig aandacht te hebben voor de persoonlijke ontwikkeling van jezelf of je medewerkers. Een training houdt jou de spiegel voor en levert inspiratie om je functioneren naar een hoger plan te tillen. Er ontstaat positieve persoonlijke groei die leidt tot een verbeterde persoonlijke effectiviteit, waardoor ook de organisatie in ontwikkeling komt.

De IMK Leerweg

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Hiervoor gebruiken we ons online platform Leren Online.

Insteek opleidingen en trainingen

Kennis is belangrijk, maar hoe jij deze toepast bepaalt het succes. Het gaat in onze trainingen en opleidingen dan ook vooral om het ontwikkelen van vaardigheden, zelfvertrouwen, motivatie, zelfkennis en doorzettingsvermogen. Daarmee krijg jij grip op je functie en wordt je uitstraling krachtiger. Je bent in staat om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen, waardoor uw waarde voor de organisatie toeneemt. Dit inzicht vormt een belangrijke insteek voor de trainingen van IMK Opleidingen.

Jouw praktijk centraal

De aansluiting met jouw praktijk staat bij IMK Opleidingen bovenaan. Niet de theorie, maar juist de situatie van de deelnemers is leidend. Het leerdoel is vooral gericht op positieve gedragsverandering, waardoor het functioneren merkbaar verbetert. Door middel van rollenspelen en confronterende oefeningen ervaar je daadwerkelijk het effect dat jij hebt op anderen. Ook discussie en ervaringsuitwisseling zijn belangrijke methoden. Binnen iedere training is bovendien veel aandacht voor jouw persoonlijke leerwensen.

Praktijkgerichtheid komt in alles terug, bij de trainers, de werkwijze en bij de opbouw van de trainingen en opleidingen met tussenliggende periodes. Door deze interval van een of twee weken tussen iedere trainingsdag, krijg jij de kans om het geleerde direct toe te passen en de volgende trainingsdag te bespreken.

Onze aanpak

Directeur Learning & Development Bert Pol vertelt in deze video meer over onze unieke aanpak.

Een spiegel voorhouden

Een training zien wij als een kans om in de spiegel te kijken en te zien hoe je overkomt en wat je uitstraalt. Daarna heb je de mogelijkheid om jezelf te verbeteren. Belemmerende overtuigingen worden zichtbaar. Er ontstaat ruimte voor nieuwe kennis, nieuwe ideeën, nieuwe overtuigingen en nieuwe vaardigheden.

Waar staan wij voor?
Wie zijn wij?
Vacatures
Kwaliteit
Samenwerkingspartners