Inleiding Middle Management Development traject op maat

Leiderschap is een belangrijke succesfactor voor iedere organisatie. Veel managers zijn doorgegroeid vanuit een ander type functie en komen terecht op een belangrijke positie tussen directie en medewerkers in. De manier waarop zij hun team weten aan te sturen en te motiveren is vaak bepalend voor het resultaat. Daarbij is het ook van belang dat iedere leidinggevende handelt vanuit nagenoeg dezelfde normen en waarden die binnen de organisatie hoog in het vaandel staan. We verwachten dus nogal wat van het middle management. Die verwachting komt alleen uit wanneer er een gedegen opleiding aan ten grondslag ligt. Met een management development traject op maat train je niet alleen de inzichten en vaardigheden van de leidinggevenden, maar zorg je ook dat de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.

Middle Management A, B en C als basis

Om een eigen management opleiding te ontwikkelen kun je heel eenvoudig gebruik maken van modules uit Middle Management A, B en C. Je kiest uitsluitend die modules die voor jullie leidinggevenden belangrijk zijn. Sommige organisatie vinden vier modules voldoende, aangevuld met eigen wensen. Andere organisaties kiezen voor het complete pakket. Onze trainers zorgen ervoor dat jullie praktijkvoorbeelden en jullie normen en waarden worden geïntegreerd in de opleiding. Indien jullie een eigen systeem hebben voor functioneringsgesprekken, dan kan dit ook meteen worden meegenomen. Op deze wijze betaalt jouw organisatie geen dure ontwikkelingskosten en heb je een prachtige management development opleiding op maat. Indien gewenst kunnen ook de examens worden afgenomen, zodat jullie leidinggevenden een managementdiploma behalen.

Meer informatie over de opleidingen in het open programma:
Middle Management A
Middle Management B
Middle Management C

Groei in hele organisatie

Wanneer je ervoor kiest om een eigen management development opleiding te starten, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vraag stelt: hoe zorg ik ervoor dat dit niet alleen een ontwikkeltraject is voor de deelnemers, maar ook voor het hele bedrijf? Wij kunnen je helpen om jullie medewerkers uit elke laag van de organisatie erbij te betrekken en je zult merken dat dan de veranderingen leiden tot resultaat. Zo kun je bijvoorbeeld de eerste sessie starten met een korte toespraak van de directie en/of HR manager.

Daarnaast adviseren wij je graag met betrekking tot een goede informatievoorziening, intake, tussentijdse rapportage en communicatie. Deze zaken zijn essentieel voor het slagen van het traject. IMK Opleidingen is graag jouw partner om het totale project succesvol te laten zijn. De volgende stap is dat jullie medewerkers gefaciliteerd worden om het geleerde daadwerkelijk toe te passen in de praktijk.

Eindresultaat

De leidinggevenden hebben naast meer kennis en vaardigheden, ook meer zelfvertrouwen en erkenning gekregen. Dit heeft een positief effect op de gehele organisatie dat zich snel zal vertalen in verbetering van de resultaten onderaan de streep. Tijdens de opleiding schrijven de deelnemers een verbeterplan, met zowel verbeteringen voor hun eigen functioneren als voor de organisatie. Deze plannen vormen de eerste winst. Wanneer er voldoende nieuwe leidinggevenden zijn bijgekomen, kun je weer een nieuwe groep laten starten. Ook is het mogelijk om individuele leidinggevenden te laten deelnemen in ons open cursusprogramma.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

 • Communicatie
 • Organisatie
 • Leiderschap
 • Personeelsbeleid
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Flexibele leiderschapsstijlen
 • Effectief samenwerken
 • Teamcoaching
 • Analyse & Strategie
 • Businessplan & Implementatie
 • Financieel management
 • Verandermanagement
 • Beoordelings- en functioneringsgesprekken
 • Timemanagement

 

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Vandaag leren, morgen toepassen

De manier waarop onze trainers de managementopleiding geven is totaal niet schools, maar zeer praktijkgericht en direct toepasbaar. Vandaag leren is morgen toepassen. Jullie leidinggevenden ervaren steun en doen inspiratie op. Ze worden enthousiast en gaan in korte tijd, zichtbaar beter functioneren. Jullie zullen zien dat het effect heeft op het rendement van de diverse afdelingen.

Ja, ik wil graag meer informatie over een opleiding op maat

Management cursussen en trainingen

Bij IMK Opleidingen heb je ook de keuze om in plaats van een management opleiding te kiezen voor een management cursus of training. Een training of cursus duurt slechts enkele dagen, terwijl een opleiding al snel een groter beslag legt op je tijd. Spreekt jou dit aan? Bekijk ons aanbod management cursussen en trainingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jullie organisatie te bespreken. We adviseren je graag. Bel ons via 0172 – 42 34 56 of stuur een e-mail aan Studieadvies@IMKopleidingen.nl

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.