0172 - 42 34 56

Cursus Starten met zakelijk tekenen

Leer effectief communiceren met tekeningen en herkenbare iconen

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Zakelijk tekenen - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven

De training Starten met zakelijk tekenen duurt één werkdag van 09.30 – 16.30 uur. Deze onderwerpen komen daarbij aan bod:

 • Voordelen van zakelijk tekenen
 • Uit je comfortzone
 • Basisvormen en visueel alfabet
 • Iconen en symbolen
 • Tekst is ook beeld
 • Emoties en beweging vatten
 • Toepassingen en drempels overwinnen
 • Praktische oefeningen en huiswerk
 • Stappenplan om het écht in de praktijk te brengen
Data & locaties

De cursus heeft op dit moment (nog) geen cursussdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding cursus Starten met zakelijk tekenen

Heb je moeite om complexe ideeën en informatie begrijpelijk over te brengen? Ontdek de kracht van zakelijk tekenen. Met behulp van herkenbare iconen en tekeningen worden je presentaties en vergaderingen effectiever én leuker. Tijdens de cursus Starten met zakelijk tekenen leer je de basiskennis en pas je het direct toe in de praktijk.

Voor wie is de cursus Starten met zakelijk tekenen?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die in zijn werk via tekst communiceert en graag meer visueel wil doen. Maar hoe pak je dat aan? Dát leer je tijdens deze praktische cursus. Maar pas wel op: zakelijk tekenen werkt verslavend én is besmettelijk!

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Op zoek naar een innovatieve manier om de zakelijke creativiteit van jouw team te stimuleren? Overweeg dan onze incompany training voor de cursus Starten met zakelijk tekenen. Onze deskundige trainer komt naar jouw bedrijfslocatie of een andere gewenste locatie om de training exclusief voor jouw medewerkers te verzorgen.

Vóór aanvang van de training plannen we een verkennend gesprek om inzicht te krijgen in de uitdagingen en behoeften van jouw team op het gebied van zakelijk tekenen. We passen het lesmateriaal, de voorbeelden en de oefeningen volledig aan op de specifieke behoeften en situaties binnen jullie organisatie.

Door de training te laten plaatsvinden in jullie eigen werkomgeving vergroten we niet alleen het leerplezier, maar zorgen we er ook voor dat de geleerde vaardigheden direct toepasbaar zijn in de praktijk. Bovendien kan een incompany training een waardevolle teambuildingervaring bieden.

Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Neem een kijkje op onze incompany-pagina voor meer informatie of neem direct contact met ons op.

Zakelijk tekenen iconen - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik?

Zakelijk tekenen is een visuele communicatietechniek waarbij tekeningen en iconen worden gebruikt om informatie en ideeën duidelijk en beknopt over te brengen.

Tijdens de praktische eendaagse training leren deelnemers:

 • Basisvaardigheden in zakelijk tekenen
 • Effectieve iconen creëren, de start van je eigen beeldbibliotheek
 • Processen illustreren met behulp van tekeningen
 • Je boodschap versterken met behulp van tekst en opmaak
 • Praktisch toepassen van zakelijk tekenen, zoals in presentaties
 • Effectief sketch notes maken tijdens vergaderingen
 • Vertrouwen opbouwen in eigen tekenvaardigheden
 • Het geleerde in de eigen praktijk toepassen
Competenties
Visuele uitdrukkingsvaardigheid
Creativiteit/vindingrijkheid
Creativiteit of vindingrijkheid betekent dat je goed bent in het bedenken van nieuwe en waardevolle ideeën en oplossingen voor problemen of moeilijkheden.
Presenteren
Presenteren betekent dat je jouw eigen ideeën, kennis of een mening op een duidelijke en leuke manier aan anderen kunt vertellen.
Flexibiliteit/ aanpassingsvermogen
Flexibiliteit of aanpassingsvermogen betekent dat je je gemakkelijk kunt aanpassen aan nieuwe situaties.
Innovatie-/vernieuwingsgericht
Innovatie- of vernieuwingsgerichtheid betekent dat je nieuwsgierig bent, nieuwe dingen wilt ontdekken en verbeteren.
Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Onze aanpak

Bij al onze trainingen combineren we theorie en praktijk op een afwisselende manier. We passen de theoretische kennis toe op echte situaties die deelnemers aandragen, evenals voorbeelden die door de trainer worden gegeven. Ook ga je volop aan de slag met zakelijk tekenen leren in de praktijk en bouw je aan je eigen beeldenbibliotheek.

Zodra je aangemeld bent, kun je met voorbereidingsopdrachten aan de slag in onze digitale leeromgeving. Vanaf het begin van de training heb je als deelnemer een jaar lang toegang tot dit online leerplatform.

Wie is mijn trainer?

Corine Smitt is onze eigen in-huis illustrator en weet (bijna) alles van zakelijk tekenen vanuit haar eigen ervaringen. Plezier staat voorop, samen met de praktische toepassing. Ook deelt ze graag hoe zij zich van ‘ik kan niet tekenen’ ontwikkelde tot sketchnoter en zelfs illustrator.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Training - IMK Opleidingen

Over de training Starten met zakelijk tekenen

Streamingdiensten worden elk jaar populairder en social media platformen richten zich steeds meer op visuele content. Terwijl bibliotheken juist moeite hebben om een nieuw publiek te binden. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld: ze kijken liever naar beelden dan dat ze een lap tekst doornemen.

Op het werk is dat net zo. Tijdens de cursus Starten met zakelijk tekenen leer je dit gegeven in te zetten. Je ontdekt hoe je teksten visueel kracht bij zet met heldere tekeningen. Eenmaal terug op de werkvloer ga je met je eigen beeldenbibliotheek zelfstandig aan de slag en weet je hoe je deze zelf verder kunt uitbreiden.

Tijdens de workshop is er veel interactie met de trainer en de andere deelnemers. Je wordt de hele dag uitgedaagd met leerzame en leuke oefeningen, waarbij je ontdekt dat ook jij kunt tekenen! Dat geeft je zelfvertrouwen een enorme boost.

Andere trainingen en cursussen

Wil je vooral betere presentaties geven? Volg dan de cursus Presenteren. Daar leer je de kneepjes van het vak en ga je na afloop met meer zelfvertrouwen, daadkracht en overtuiging je volgende presentatie in.

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de cursus Starten met zakelijk tekenen
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de Cursus Zakelijk tekenen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de cursus Zakelijk tekenen voor jouw organisatie? Onze maatwerkadviseurs helpen je graag verder.

Wat is zakelijk tekenen?

Met zakelijk tekenen zet je met eenvoudige maar treffende tekeningen je geschreven communicatie kracht bij, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen en presentaties. Zo maak je complexe ideeën en informatie makkelijker te begrijpen.

Hoe kan ik zakelijk tekenen leren?

Zakelijk tekenen leer je stap voor stap. Je begint in de training bij de basis en zal jezelf al snel verrassen met wat er allemaal uit je vingers komt. Vervolgens is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Daar starten we tijdens de cursus Starten met zakelijk tekenen direct mee! Eenmaal terug op de werkvloer ga je met je eigen iconenbibliotheek zelfstandig aan de slag en weet je hoe je deze zelf verder kunt uitbreiden.

Hoe draagt zakelijk tekenen bij aan zakelijke communicatie?

Niemand wordt vrolijk van lappen tekst. Door je communicatie te verrijken met visuele notities, wordt dat wat je over probeert te brengen eenvoudiger te begrijpen. Bovendien verdwijnt alle ruis. Kortom: je communicatie wordt nóg duidelijker! En daar wordt iedereen vrolijk van: jij, je collega’s en je klanten. 

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.