0172 - 42 34 56
Assertiviteitstraining volgen - IMK Opleidingen

Assertiviteitstraining

‘Nee’ zeggen, grenzen stellen en feedback ontvangen, we krijgen er allemaal mee te maken op de werkvloer. Maar niet iedereen gaat het altijd even goed af om voor zichzelf op te komen. Een assertiviteitstraining kan hierbij uitkomst bieden. En onder assertiviteit verstaan wij niet alleen het voor jezelf opkomen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen, maar óók het met respect behandelen van anderen. Een goede omgang met collega’s is namelijk enorm belangrijk voor zowel de sfeer op de werkvloer als voor de effectiviteit van je medewerkers. IMK Opleidingen biedt diverse praktijkgerichte trainingen en opleidingen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling en assertieve houding van je medewerkers.

Assertiviteit

trainingen en opleidingen

Training Assertiviteit

De training Persoonlijke effectiviteit van IMK Opleidingen is zeer geschikt voor medewerkers die moeite hebben met het uitspreken van hun eigen mening en zichzelf assertief opstellen. Het doel van deze tweedaagse training is het versterken van de persoonlijke kwaliteiten van jouw medewerker, zodat hij of zij aan het einde van de training een stuk sterker in de schoenen staat. Er wordt dan ook volop gewerkt aan de sociale vaardigheden van de medewerker. Doordat het zelfvertrouwen in het contact met anderen groeit, zullen medewerkers gemakkelijker, effectiever én assertiever kunnen communiceren. Naast het versterken van de sociale vaardigheden, wordt er ook aandacht besteedt aan het ontvangen en geven van feedback.

Deze praktische cursus in assertiviteit is zowel interactief als praktijkgericht en persoonlijk. De trainingsdagen zijn namelijk opgebouwd uit zelfreflecties, oefeningen, discussies en het uitwisselen van ervaringen. Iedere deelnemer maakt een persoonlijke ontwikkeling door en leert assertief handelen in diverse situaties.

Praktisch communiceren

Wil jij de communicatieskills van jezelf of medewerker aanscherpen, bijvoorbeeld omdat zijn of haar verbale en/of non-verbale communicatie niet altijd effectief blijkt te zijn? Dan is de tweedaagse training Effectief communiceren op de werkvloer een aanrader. Deelnemers krijgen tijdens deze training inzicht in het effect van hun gedrag om op die manier hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Persoonlijke effectiviteit – achtergrond – IMK Opleidingen

6 belachelijk simpele manieren om "NEE" te zeggen

Download whitepaper
Nee zeggen - Whitepaper - IMK Opleidingen

Assertiviteitstrainingen voor leidinggevenden

Voor leidinggevenden die hun communicatie willen verbeteren, is er de training Feedback geven. Met een uniek DISC-gedragsprofiel krijg je inzicht in je eigen gedrag en de voorkeuren van anderen. Daarmee leer je jouw manier van communiceren beter af te stemmen op de ander en breng je feedback met respect en effect over.

Persoonlijke ontwikkeling

Van deelnemers aan een assertiviteitstraining wordt verwacht dat ze kritisch naar zichzelf kijken. Alleen dan kan een persoonlijke ontwikkeling worden gemaakt die van pas komt in zowel werk- als privé-situaties. Tijdens de trainingen focussen wij ons op het ontdekken van ieders kwaliteiten en het oplossingsgericht denken. Naast ons grote aanbod van opleidingen, trainingen en cursussen zijn er ook trainingen op maat mogelijk. Meer weten? Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat houdt assertiviteit in?

Assertief zijn, betekent opkomen voor jezelf en je belangen. Op een open en respectvolle manier, zonder daarbij de gevoelens, behoeften en belangen van anderen uit het oog te verliezen. Assertieve mensen ervaren minder stress in hun werk en behalen eenvoudiger hun (professionele) doelen.

Wat leer je tijdens een assertiviteitstraining?

IMK biedt verschillende trainingen en cursussen aan om je assertiviteit te vergroten.  Tijdens de training Persoonlijke effectiviteit leer je bijvoorbeeld voor jezelf op te komen en je uit te spreken. Een échte assertiviteitstraining dus! Maar we bieden ook specifieke trainingen aan om assertiever te worden in bepaalde onderdelen van je werk, zoals feedback geven of communiceren met collega’s.

Is assertiviteit vooral belangrijk voor managers?

Nee hoor, assertief communiceren is juist voor iedereen van meerwaarde. Ook als medewerker is het fijn om voor jezelf op te komen, je grenzen te bewaken en gehoord te worden. Communicatie met andere collega’s, klanten of met je leidinggevende wordt er positiever en effectiever door. Dat helpt iedereen vooruit!

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Maatwerk assertiviteitstraining

Wil je graag meerdere medewerkers een assertiviteitstraining laten volgen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om gezamenlijk een op maat gemaakte training samen te stellen. Met een maatwerk-training gaat de trainer dieper in op specifieke situaties die zich voordoen en worden de beoogde leerdoelen nagestreefd. Meer informatie over een maatwerk-training assertiviteit kun je aanvragen via onze website. Uiteraard denken wij ook graag met je mee!

Presentatievaardigheden – IMK Opleidingen – kopie – kopie

Verleng het leertraject met praktijkcoaching. De snelste route naar blijven succes!

Meer weten over praktijkcoaching
Coaching – IMK Opleidingen

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4598 beoordelingen

8 / 10
21 maart 2024
Floran Lekkerkerk
Training Persoonlijke effectiviteit
Het is een eye-opener en een goede investering in jezelf.
8 / 10
13 maart 2024
Frank van Wilgenburg
Training Persoonlijk leiderschap
Inzichten in wie ik kan zijn in sommige situaties. En hoe ik dat deels kan omdraaien. De groepsdynamiek was echt heel goed. We voelden elkaar...
8 / 10
13 maart 2024
Patrick Villain
Training Persoonlijk leiderschap
Leuke inhoudelijke training om jouw disc profiel te leren kennen en tevens gesprek en gedrag te leren aanpassen waar nodig. Kleine groep met een concreet...
10 / 10
12 maart 2024
Lucien Henson
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Ik zou iedereen willen uitnodigen om ook een soortgelijk cursus te volgen. Je haalt er veel uit.
9 / 10
12 maart 2024
Walter Banen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Leerzaam, onderhoudend, inspirerend en ongedwongen cursus.
8 / 10
07 februari 2024
Judith Boelhouwer
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Goeie training, duidelijk en het geeft mooie inzichten.
10 / 10
06 februari 2024
Daan Vriens
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Een erg leerzame en confronterende training. De moeite waard !
9 / 10
20 december 2023
N Jagers
Training Persoonlijke effectiviteit
Ik vond de aanpak van Astrid de trainer heel fijn. Ze gaf veel voorbeelden zodat het concreet werd en niet alleen bij theorie bleef. Super...

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Kennismaking met nieuw team - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Zo maak je als leidinggevende een goede start
Je eerste werkdag als nieuwe leidinggevende komt eraan. Hoe bereid je je voor en waar moet je op letten? Met deze tips maak je een vliegende start!
Nieuws
Werkoverleg tips - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Effectief vergaderen doe je met deze tips
Vergaderen kost tijd en kan zinloos aanvoelen. We verzamelden deze tips voor leidinggevenden waarmee vergaderingen effectiever en efficiënter worden.
Nieuws
Projectplan - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Uit deze onderdelen bestaat een projectplan
Een succesvol project begint met een duidelijk document waarin het plan van aanpak beschreven staat. Zo’n document noemen we het projectplan.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Peter Tetteroo
Peter Tetteroo
Hardware Test Engineer bij Siemens Industry Software
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Mijn doel was om mijn vorm van communicatie aan te passen en begrip te krijgen voor de ander zijn/haar manier van communiceren. Dat is echt...
Lees het verhaal van
Peter ›
Stephan Peters
Stephan Peters
Recruiter Transport bij Logistiek bij Banenbranderij
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Door de manier van uitleggen en het enthousiasme van de trainer heb ik veel aan deze training gehad. Al mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen....
Lees het verhaal van
Stephan ›
Corné Dekkers
Corné Dekkers
Supervisor O2 depot bij Vivisol Nederland
Training Persoonlijke effectiviteit
Door de manier waarop de trainer lesgaf kon ik mijn aandacht er goed bij houden. De voorbeelden die zij gaf waren voor mij erg herkenbaar....
Lees het verhaal van
Corné ›
Melvin Hulsegge
Melvin Hulsegge
Assistent Productontwikkeling bij Inproba
Training Persoonlijke effectiviteit
Door deze training kan ik beter relativeren. Niet alles wat er op de werkvloer gebeurt is mijn probleem. Ik reageer nu anders in conflicten en...
Lees het verhaal van
Melvin ›
Manon Demarteau
Manon Demarteau
Office assistent & marketing coördinator bij Sulzer Pumps Wastewater Netherlands
Training Persoonlijke effectiviteit
Aanleiding om deze training te volgen was dat ik moeite heb om ‘nee, heb ik geen tijd voor’ tegen collega’s te zeggen. In de groep...
Lees het verhaal van
Manon ›
Bernd Nijenhuis
Bernd Nijenhuis
Projectleider bij Van den Hoogen Engineering BV
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Het kort samenvatten van de boodschap aan het einde van het gesprek is voor mij al meteen een verbetering. Mijn uitdaging is met name het...
Lees het verhaal van
Bernd ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.