Assertiviteitstraining

‘Nee’ zeggen, grenzen stellen en feedback ontvangen, we krijgen er allemaal mee te maken op de werkvloer. Maar niet iedereen gaat het altijd even goed af om voor zichzelf op te komen. Een assertiviteitstraining kan hierbij uitkomst bieden. En onder assertiviteit verstaan wij niet alleen het voor zichzelf opkomen en het ontwikkelen van het zelfvertrouwen, maar óók het met respect behandelen van anderen. Een goede omgang met collega’s is namelijk enorm belangrijk voor zowel de sfeer op de werkvloer, als voor de effectiviteit van uw medewerkers. IMK Opleidingen biedt diverse praktijkgerichte opleidingen en trainingen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling en assertieve houding van uw medewerkers.


Training assertiviteit

Heeft uw medewerker moeite om zich uit te spreken en assertief op te stellen? Dan is de training Persoonlijke effectiviteit van IMK Opleidingen een must. Tijdens deze tweedaagse training wordt er gewerkt aan de sociale vaardigheden van uw medewerker. Het doel van de training is het versterken van zijn of haar persoonlijke kwaliteiten. Het zelfvertrouwen in het contact met anderen groeit, waardoor uw medewerker makkelijker en effectiever kan communiceren. Ook het ontvangen en geven van feedback is een belangrijk aandachtspunt. Na het volgen van de training staat uw medewerker sterker in zijn of haar schoenen!

De training is zeer interactief, persoonlijk en praktijkgericht. De lesdagen zijn namelijk opgebouwd uit zelfreflecties, oefeningen, discussies en het uitwisselen van ervaringen. Iedere deelnemer maakt een persoonlijke ontwikkeling door en leert assertief handelen in diverse situaties.

Praktisch communiceren

Wilt u de communicatieskills van uw medewerker aanscherpen, bijvoorbeeld omdat hun verbale en/of non-verbale communicatie niet altijd effectief blijkt te zijn? Dan is de tweedaagse training Praktisch communiceren op de werkvloer een aanrader. Deelnemers krijgen tijdens deze training inzicht in het effect van hun gedrag om op die manier hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Assertiviteitstraining voor leidinggevenden

Om leidinggevenden beter en effectiever te laten communiceren is er de training Persoonlijke effectiviteit voor managers. Hiermee krijgt een leidinggevende meer zelfinzicht en zal kennismaken met verschillende communicatiemethoden per situatie. Voor wie nog een stapje verder wil is er de training Crucial Conversations. Dit is een intensieve tweedaagse training waar wordt geleerd hoe moeilijke gesprekken op de juiste manier gevoerd moeten worden.

Persoonlijke ontwikkeling

Van de deelnemers aan iedere assertiviteitstraining wordt verwacht dat ze kritisch naar zichzelf kijken. Alleen dan kan een persoonlijke ontwikkeling worden gemaakt die van pas komt in zowel werk- als privésituaties. IMK Opleidingen focust zich tijdens de trainingen op het ontdekken van iedereen zijn kwaliteiten en oplossingsgericht denken. Naast ons grote aanbod van opleidingen en trainingen zijn er ook trainingen op maat mogelijk. Meer weten? Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.

Maatwerk assertiviteitstraining

Meerdere medewerkers een assertiviteitstraining laten volgen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om gezamenlijk een op maat gemaakte training samen te stellen. Met een maatwerktraining gaat de trainer dieper in op specifieke situaties die zich voordoen en worden de beoogde leerdoelen nagestreefd. Meer informatie over een maatwerktraining assertiviteit kunt u aanvragen via onze website. Uiteraard denken wij ook graag met u mee!

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Assertiviteitstraining opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 405 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.