‘Nee’ zeggen, grenzen stellen en feedback ontvangen, we krijgen er allemaal mee te maken op de werkvloer. Maar niet iedereen gaat het altijd even goed af om voor zichzelf op te komen. Een assertiviteitstraining kan hierbij uitkomst bieden. En onder assertiviteit verstaan wij niet alleen het voor jezelf opkomen en het ontwikkelen van zelfvertrouwen, maar óók het met respect behandelen van anderen. Een goede omgang met collega’s is namelijk enorm belangrijk voor zowel de sfeer op de werkvloer als voor de effectiviteit van je medewerkers. IMK Opleidingen biedt diverse praktijkgerichte trainingen en opleidingen die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling en assertieve houding van je medewerkers.

Assertiviteitstraining

Training Assertiviteit

De training Persoonlijke effectiviteit van IMK Opleidingen is zeer geschikt voor medewerkers die moeite hebben met het uitspreken van hun eigen mening en zichzelf assertief opstellen. Het doel van deze tweedaagse training is het versterken van de persoonlijke kwaliteiten van jouw medewerker, zodat hij of zij aan het einde van de training een stuk sterker in de schoenen staat. Er wordt dan ook volop gewerkt aan de sociale vaardigheden van de medewerker. Doordat het zelfvertrouwen in het contact met anderen groeit, zullen medewerkers gemakkelijker, effectiever én assertiever kunnen communiceren. Naast het versterken van de sociale vaardigheden, wordt er ook aandacht besteedt aan het ontvangen en geven van feedback.

Deze training in assertiviteit is zowel interactief als praktijkgericht en persoonlijk. De trainingsdagen zijn namelijk opgebouwd uit zelfreflecties, oefeningen, discussies en het uitwisselen van ervaringen. Iedere deelnemer maakt een persoonlijke ontwikkeling door en leert assertief handelen in diverse situaties.

Praktisch communiceren

Wil jij de communicatieskills van jezelf of medewerker aanscherpen, bijvoorbeeld omdat zijn of haar verbale en/of non-verbale communicatie niet altijd effectief blijkt te zijn? Dan is de tweedaagse training Praktisch communiceren op de werkvloer een aanrader. Deelnemers krijgen tijdens deze training inzicht in het effect van hun gedrag om op die manier hun communicatieve vaardigheden te verbeteren.

Assertiviteitstrainingen voor leidinggevenden

De training Persoonlijke effectiviteit voor managers is zeer geschikt voor leidinggevenden die beter en effectiever dienen te communiceren. Leidinggevenden maken kennis met verschillende communicatiemethoden per situatie en zullen na de training meer zelfinzicht hebben. Voor wie nog een stapje verder wil gaan, is er de training Feedback geven. Met een uniek DISC-gedragsprofiel krijg je inzicht in je eigen gedrag en de voorkeuren van anderen. Daarmee leer je jouw manier van communiceren beter af te stemmen op de ander en breng je feedback met respect en effect over.

Persoonlijke effectiviteit – achtergrond – IMK Opleidingen

6 belachelijk simpele manieren om "NEE" te zeggen

Download whitepaper
Nee zeggen - Whitepaper - IMK Opleidingen

Persoonlijke ontwikkeling

Van deelnemers aan een assertiviteitstraining wordt verwacht dat ze kritisch naar zichzelf kijken. Alleen dan kan een persoonlijke ontwikkeling worden gemaakt die van pas komt in zowel werk- als privé-situaties. Tijdens de trainingen focussen wij ons op het ontdekken van ieders kwaliteiten en het oplossingsgericht denken. Naast ons grote aanbod van opleidingen, trainingen en cursussen zijn er ook trainingen op maat mogelijk. Meer weten? Neem voor meer informatie of advies gerust contact met ons op.

Gratis assertiviteitstraining volgen

Door STAP-budget in te zetten, is het mogelijk om een gratis assertiviteitstraining te volgen. Door de STAP-regeling hebben vrijwel alle Nederlandse volwassenen recht op € 1.000 korting op een training, cursus of opleiding voor professionele ontwikkeling. Zo zijn de training Persoonlijke effectiviteit, de training Feedback geven en andere assertiviteitstrainingen bijvoorbeeld gratis te volgen met STAP-budget. Lees hier meer over het STAP-budget.

Maatwerk assertiviteitstraining

Wil je graag meerdere medewerkers een assertiviteitstraining laten volgen? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om gezamenlijk een op maat gemaakte training samen te stellen. Met een maatwerk-training gaat de trainer dieper in op specifieke situaties die zich voordoen en worden de beoogde leerdoelen nagestreefd. Meer informatie over een maatwerk-training assertiviteit kun je aanvragen via onze website. Uiteraard denken wij ook graag met je mee!

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat houdt assertiviteit in?

Assertief zijn, betekent opkomen voor jezelf en je belangen. Op een open en respectvolle manier, zonder daarbij de gevoelens, behoeften en belangen van anderen uit het oog te verliezen. Assertieve mensen ervaren minder stress in hun werk en behalen eenvoudiger hun (professionele) doelen.

Wat leer je tijdens een assertiviteitstraining?

IMK biedt verschillende trainingen en cursussen aan om je assertiviteit te vergroten.  Tijdens de training Persoonlijke effectiviteit leer je bijvoorbeeld voor jezelf op te komen en je uit te spreken. Een échte assertiviteitstraining dus! Maar we bieden ook specifieke trainingen aan om assertiever te worden in bepaalde onderdelen van je werk, zoals feedback geven of communiceren met collega’s.

Is assertiviteit vooral belangrijk voor managers?

Nee hoor, assertief communiceren is juist voor iedereen van meerwaarde. Ook als medewerker is het fijn om voor jezelf op te komen, je grenzen te bewaken en gehoord te worden. Communicatie met andere collega’s, klanten of met je leidinggevende wordt er positiever en effectiever door. Dat helpt iedereen vooruit!

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4465 beoordelingen

8 / 10
01 december 2023
Funs Ubaghs
Agressietraining
Het was zeker de moeite waard om deze cursus te volgen.
8 / 10
27 november 2023
Marc Baron
Training Persoonlijk leiderschap
Ik vond het een hele duidelijke en rustige uitleg/aanpak. Leuke opdrachten tussendoor en ook niet alles in het lokaal.
8 / 10
27 november 2023
Ssnder Van vlaanderen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Mooie training voor jezelf, erg verrijkende training.
9 / 10
10 november 2023
René in ‘t Veld
Training Persoonlijk leiderschap
Nuttig om goed naar jezelf te kijken en hiermee jezelf en je omgeving beter te begrijpen en hier je voordeel mee te doen.
8 / 10
10 november 2023
Enno van Geel
Training Persoonlijk leiderschap
De aanpak van de trainer & groepsdynamiek was erg goed.
9 / 10
08 november 2023
Lars Spee
Training Persoonlijke effectiviteit
Het is enorm interessante informatie en het is zowel voor jezelf als in de omgang met andere heel leerzaam.
10 / 10
08 november 2023
Anouk Beeke
Training Persoonlijke effectiviteit
Ik beveel deze training zeker aan. Ik vond de afwisseling van interactief en theoretisch bezig zijn erg fijn. Ook hadden we een fijne docent en...
10 / 10
08 november 2023
Lyuba Van Nieuwamerongen
Training Persoonlijke effectiviteit
Nuttig, leerzaam, veel interactie. Je hebt het nodig om in je dagelijkse leven te gebruiken om beter met mensen te communiceren en je fijn te...
Bekijk alle reviews

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Conflicten op de werkvloer

HR Management

Conflictstijlen, hoe ga jij om met conflicten op de werkvloer?
Conflictstijlen kun je zien als een strategie voor het omgaan met conflicten, bijvoorbeeld assertief of juist gericht op samenwerking.
Nieuws
Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken
Uren bijhouden van de teamleden in je project heeft veel voordelen. Maar hoe richt je het handig in? Lees onze tips en tools voor urenverantwoording.
Nieuws
timemanagement tips

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Verbeter je timemanagement met deze 22 tips
Veel te doen en weinig tijd? Constant opboksen tegen een oneindige takenlijst? Neem de regie over je tijd terug met deze lijst tips.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Peter Tetteroo
Peter Tetteroo
Hardware Test Engineer bij Siemens Industry Software
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Mijn doel was om mijn vorm van communicatie aan te passen en begrip te krijgen voor de ander zijn/haar manier van communiceren. Dat is echt...
Lees het verhaal van
Peter ›
Stephan Peters
Stephan Peters
Recruiter Transport bij Logistiek bij Banenbranderij
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Door de manier van uitleggen en het enthousiasme van de trainer heb ik veel aan deze training gehad. Al mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen....
Lees het verhaal van
Stephan ›
Corné Dekkers
Corné Dekkers
Supervisor O2 depot bij Vivisol Nederland
Training Persoonlijke effectiviteit
Door de manier waarop de trainer lesgaf kon ik mijn aandacht er goed bij houden. De voorbeelden die zij gaf waren voor mij erg herkenbaar....
Lees het verhaal van
Corné ›
Melvin Hulsegge
Melvin Hulsegge
Assistent Productontwikkeling bij Inproba
Training Persoonlijke effectiviteit
Door deze training kan ik beter relativeren. Niet alles wat er op de werkvloer gebeurt is mijn probleem. Ik reageer nu anders in conflicten en...
Lees het verhaal van
Melvin ›
Manon Demarteau
Manon Demarteau
Office assistent & marketing coördinator bij Sulzer Pumps Wastewater Netherlands
Training Persoonlijke effectiviteit
Aanleiding om deze training te volgen was dat ik moeite heb om ‘nee, heb ik geen tijd voor’ tegen collega’s te zeggen. In de groep...
Lees het verhaal van
Manon ›
Bernd Nijenhuis
Bernd Nijenhuis
Projectleider bij Van den Hoogen Engineering BV
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Het kort samenvatten van de boodschap aan het einde van het gesprek is voor mij al meteen een verbetering. Mijn uitdaging is met name het...
Lees het verhaal van
Bernd ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.