Samenwerken in teams vraagt om inzicht in jezelf én in elkaars gedrag en communicatie. Als je weet waarom de ander op een bepaalde manier reageert, kun je daar je communicatie op afstemmen en wordt samenwerken veel gemakkelijker. Zo behaal je na het volgen van de maatwerktraining Teambuilding met DISC met elkaar betere resultaten met meer werkplezier.

Voor wie is de incompany training Teambuilding met DISC?

Teambuilding met DISC is ontwikkeld voor teams die zichzelf willen ontwikkelen en beter willen samenwerken. Denk aan:

 • nieuwe teams die elkaar nog moeten leren kennen
 • teams die in ontwikkeling zijn
 • teams die beter willen leren samenwerken
 • teams die voor (nieuwe) uitdagingen staan

Wat ontwikkelen we tijdens de training Teambuilding met DISC?

Jullie team leert elkaar veel beter en op een diepere laag kennen: jullie weten welke communicatievoorkeuren er zijn en waarom je met het ene teamlid beter omgaat dan met het andere. Er ontstaat meer begrip voor elkaar en jullie kunnen beter het gesprek met elkaar aangaan. Aan het einde van de training beschikt jullie team over een grid, een soort landkaart waarop ieders kwaliteiten en DISC-profielen (rood, geel, blauw, groen) staan vermeld. Tijdens de training krijgen jullie handvatten mee om op een goede manier gebruik te maken van deze inzichten, zonder aannames of ‘over een kam scheren’. Met meer onderling begrip kunnen jullie effectiever en met meer plezier met elkaar aan de slag.

Andere trainingen met DISC

Zoek je een incompany training met DISC voor een salesteam, bekijk dan onze training DISC voor sales en accountmanagers. Werk je in de HR en zoek je een training voor jezelf? Dan is wellicht de training DISC voor HR iets voor jou. Voor leidinggevenden is de individuele training DISC en leiderschap ze de moeite waard.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams en twijfel je welke training het beste past? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Wat is DISC?

Het Q4 DISC gedragsprofiel is een krachtig instrument dat het verschil meet tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Hiermee krijg je inzicht in het denken, handelen en communiceren van jezelf en anderen. Lees meer over het DISC-model op deze pagina.

Welke trainingen met DISC bieden jullie voor individuele deelnemers?

Voor individuele deelnemers hebben wij de cursus DISC voor HR en DISC en leiderschap. Daarnaast is DISC is veel van onze trainingen een vast onderdeel. Zoals in de opleiding Middle Management A, in de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer als in de training Persoonlijke effectiviteit. Wil je zelfstandig DISC profielen kunnen afnemen met jouw medewerkers? volg dan de DISC certificeringstraining.

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in elk geval aan bod komt:

 • Uitleg over het DISC-model
 • Vergroten de persoonlijke effectiviteit de deelnemer en die van het team
 • Inzicht in persoonlijke communicatie en gedragsstijlen met behulp van het DISC-model
 • Afstemming gedrag en communicatie op andere teamgenoten
 • Teamvorming op basis van aanwezige kwaliteiten, gedrag en communicatie
 • Teamdoelen vertalen naar competenties en de juiste mensen op de juiste plek zetten in het team
 • Feedback geven en ontvangen

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Wil je van gedachte wisselen of deze teambuildingtraining met DISC past bij de ontwikkelbehoefte van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de training, maar zeker ook in de praktijk. Daarom ga je voor de start van de training aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De deelnemer doet alvast de DISC-test. Er is veel interactie met de trainer en de andere deelnemers, zoals rollenspelen en oefenen tijdens de training. Om het geleerde te borgen, kan je tot twaalf maanden na het begin van de training online contact onderhouden met de trainer en aanvullende oefeningen doen.

Wie is de trainer?

Al onze trainers hebben veel praktijkervaring. Ze begrijpen het lesmateriaal dan ook als geen ander. Hij of zij is vanzelfsprekend DISC gecertificeerd. De trainer richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van elk teamlid en bij deze training ook op het gehele team. In het voortraject hebben jullie al contact met de trainer. Op die manier ontdekken jullie of er een onderlinge match is.