0172 - 42 34 56

Incompany training Teambuilding met DISC

Voor teams die zichzelf willen ontwikkelen met behulp van DISC, beter willen samenwerken of voor (nieuwe) uitdagingen staan

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Incompany training Teambuilding met DISC
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Inschrijven

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in elk geval aan bod komt:

 • Uitleg over het DISC-model
 • Vergroten de persoonlijke effectiviteit de deelnemer en die van het team
 • Inzicht in persoonlijke communicatie en gedragsstijlen met behulp van het DISC-model
 • Afstemming gedrag en communicatie op andere teamgenoten
 • Teamvorming op basis van aanwezige kwaliteiten, gedrag en communicatie
 • Teamdoelen vertalen naar competenties en de juiste mensen op de juiste plek zetten in het team
 • Feedback geven en ontvangen
Data & locaties

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Wil je van gedachte wisselen of deze teambuildingtraining met DISC past bij de ontwikkelbehoefte van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Samenwerken in teams vraagt om inzicht in jezelf én in elkaars gedrag en communicatie. Als je weet waarom de ander op een bepaalde manier reageert, kun je daar je communicatie op afstemmen en wordt samenwerken veel gemakkelijker. Zo behaal je na het volgen van de maatwerktraining Teambuilding met DISC met elkaar betere resultaten met meer werkplezier.

Voor wie is de incompany training Teambuilding met DISC?

Teambuilding met DISC is ontwikkeld voor teams die zichzelf willen ontwikkelen en beter willen samenwerken. Denk aan:

 • nieuwe teams die elkaar nog moeten leren kennen
 • teams die in ontwikkeling zijn
 • teams die beter willen leren samenwerken
 • teams die voor (nieuwe) uitdagingen staan
Incompany training teambuilding met DISC | IMK Opleidingen

Wat ontwikkelen we tijdens de training Teambuilding met DISC?

Jullie team leert elkaar veel beter en op een diepere laag kennen: jullie weten welke communicatievoorkeuren er zijn en waarom je met het ene teamlid beter omgaat dan met het andere. Er ontstaat meer begrip voor elkaar en jullie kunnen beter het gesprek met elkaar aangaan. Aan het einde van de training beschikt jullie team over een grid, een soort landkaart waarop ieders kwaliteiten en DISC-profielen (rood, geel, blauw, groen) staan vermeld. Tijdens de training krijgen jullie handvatten mee om op een goede manier gebruik te maken van deze inzichten, zonder aannames of ‘over een kam scheren’. Met meer onderling begrip kunnen jullie effectiever en met meer plezier met elkaar aan de slag.

Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de training, maar zeker ook in de praktijk. Daarom ga je voor de start van de training aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De deelnemer doet alvast de DISC-test. Er is veel interactie met de trainer en de andere deelnemers, zoals rollenspelen en oefenen tijdens de training. Om het geleerde te borgen, kan je tot twaalf maanden na het begin van de training online contact onderhouden met de trainer en aanvullende oefeningen doen.

Wie is de trainer?

Al onze trainers hebben veel praktijkervaring. Ze begrijpen het lesmateriaal dan ook als geen ander. Hij of zij is vanzelfsprekend DISC gecertificeerd. De trainer richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van elk teamlid en bij deze training ook op het gehele team. In het voortraject hebben jullie al contact met de trainer. Op die manier ontdekken jullie of er een onderlinge match is.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
DISC test - IMK Opleidingen

Andere trainingen met DISC

Zoek je een incompany training met DISC voor een salesteam, bekijk dan onze training DISC voor sales en accountmanagers. Werk je in de HR en zoek je een training voor jezelf? Dan is wellicht de training DISC voor HR iets voor jou. Voor leidinggevenden is de individuele training DISC en leiderschap ze de moeite waard.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams en twijfel je welke training het beste past? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de incompany training Teambuilding met DISC
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veel gestelde vragen over de Incompany training Teambuilding met DISC

Wil je meer weten over de Incompany training Teambuilding met DISC? Onze studieadviseurs geven je graag vrijblijvend advies via 0172 – 42 34 56.

Hoe ziet het voortraject van een incompany training eruit?

Op basis van jullie vraag kiezen we een geschikte trainer. Deze komt bij jullie langs voor een oriënterend gesprek. Samen bespreken jullie de situatie die om een training of verandertraject vraagt. De trainer maakt een offerte en jullie kunnen daarin ook weer wijzigingen aanbrengen. De training wordt voorbereid, deelnemers uitgenodigd en de digitale leeromgeving wordt gereed gemaakt. Voor alle vragen hebben jullie bij IMK Opleidingen één aanspreekpunt. Wel zo fijn! Vaak is er ook nog contact met de trainer tussentijds, hij of zij stemt bijvoorbeeld met de leidinggevenden af wat hun verwachtingen zijn. Dan is het tijd voor de training!

Welke trainingen met DISC bieden jullie voor individuele deelnemers?

Voor individuele deelnemers hebben wij de cursus DISC voor HR en DISC en leiderschap. Daarnaast is DISC is veel van onze trainingen een vast onderdeel. Zoals in de opleiding Middle Management A, in de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer als in de training Persoonlijke effectiviteit. Wil je zelfstandig DISC profielen kunnen afnemen met jouw medewerkers? volg dan de DISC certificeringstraining.

Hoe lang duurt een training?

De meeste trainingen duren 2 dagen. Maar het voordeel van een incompany training is dat je de training helemaal op maat kan maken. Wil je er bijvoorbeeld nog een dag bij of juist een dag af. Bespreek dit van tevoren met de trainer, dan doen wij een voorstel op maat.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.