Voor een beginnend OR-lid is een basiscursus Ondernemingsraad onmisbaar. Als schakel tussen medewerkers en bestuurders zijn er namelijk verschillende belangen te behartigen. Een duidelijke visie en effectieve communicatie en samenwerking binnen de ondernemingsraad is daarom erg belangrijk. Met een basistraining Ondernemingsraad van IMK Opleidingen leg jij een stevige basis voor een succesvolle en doeltreffende OR. Wij bieden diverse OR-basiscursussen waarin de verschillende aandachtsgebieden binnen de ondernemingsraad aan bod komen.

Ondernemingsraad

Basiscursus

Dé basistraining Ondernemingsraad voor beginnende OR-leden

Dé basistraining ondernemingsraad voor startende OR-leden is de training Actief en effectief in de OR. Bij deze training krijgen beginnende OR-leden inzicht in de functie, de verantwoordelijkheden en de taken van de ondernemingsraad. Bovendien leren ze hoe ze de rol als OR-lid combineren met hun eigen werk. Daarnaast behandelen we het doel en de inhoud van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) uitvoerig. Ook is er tijdens de training bijzondere aandacht voor personeelsmanagement, het belonings- en arbeidsvoorwaardenbeleid en de financiële verslaglegging. Aan de hand van concrete praktijksituaties worden bruikbare tips en actiepunten meegegeven.

Succesvolle ondernemingsraad met een basiscursus OR

Om een volwaardige gesprekspartner voor het bestuur te kunnen zijn, is het voor OR-leden belangrijk om inzicht te hebben in de financiële status van de organisatie. De cursus Financieel inzicht in de OR brengt je de benodigde financiële basiskennis bij.

OR-trainingen voor gevorderden

Heb je de basis onder de knie? Breng als voorzitter en/of secretaris je leiderschapsvaardigheden naar het volgende niveau met de training Effectief leiddinggeven aan de OR. Je leert inspireren en enthousiasmeren, waardoor je OR significant beter zal gaan presteren. Of ontdek hoe je als OR-lid effectief kunt communiceren met de achterban en de bestuurder tijdens de training Effectief communiceren voor OR-leden.

rol van de ondernemingsraad - IMK Opleidingen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 50 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
Mockup studiegids 2023 | IMK Opleidingen

Tools voor de OR bij een reorganisatie

Krijg je als ondernemingsraad of OR-lid (voor het eerst) te maken met een reorganisatie? Dan is het slim om de cursus OR en reorganisatie te volgen. Zo ga je perfect voorbereid het reorganisatietraject in. Je ontdekt je rol als OR en leert alles van het juridische kader tot en met de uitvoering van de reorganisatie.

Basiscursus Ondernemingsraad op basis van OR-model

Aan elke OR-basistraining van IMK Opleidingen ligt het OR-model© van OR-Online ten grondslag. Het OR-model© maakt de ondernemingsraad nog effectiever door in een oogopslag duidelijk te maken welke taken, onderwerpen en belangen een rol spelen binnen de OR. De aandachtsgebieden zijn gebaseerd op de vier kwadranten van het OR-model©; Taak intern, Taak extern, Mens intern en Mens extern. IMK Opleidingen heeft een OR-puzzel ontwikkeld waarmee de ondernemingsraad snel inzicht krijgt in de sterke en zwakke punten. Vraag deze puzzel nu gratis en vrijblijvend aan!

Basiscursus Ondernemingsraad volgen?

Heb jij interesse in een basistraining ondernemingsraad? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56. Overweeg je een training voor de volledige ondernemingsraad? Die maken wij met plezier voor je op maat. Op deze manier sluit de training naadloos aan op jullie organisatie en kan de trainer dieper ingaan op specifieke situaties. Meer informatie over OR-maatwerktrainingen vraag je aan via onze website.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke cursussen voor de OR bieden jullie aan?

Bij IMK Opleidingen vind je verschillende basiscursussen voor de ondernemingsraad. Voor leden van de OR is er de training Actief en effectief in de OR en de training Effectief communiceren voor OR-leden. Managers kunnen de training Effectief leidinggeven aan de OR volgen. Daarnaast bieden we verschillende cursussen over specifieke onderwerpen. Zoals financieel inzicht, reorganisatie, arbo op orde en werkdruk en arbeidsomstandigheden.

Welke onderwerpen komen aan bod?

We bieden verschillende basiscursussen aan voor leden van de ondernemingsraad. De onderwerpen die aan bod komen zijn dan ook per OR-training of -cursus verschillend. Zo vind je bijvoorbeeld onderwerpen rondom communicatie, leiderschap, reogranisatie, arbo en financieel inzicht. Bekijk de individuele trainingspagina’s voor de specifieke onderwerpen die tijdens een cursus aan bod komen.

Is een OR-training op locatie ook mogelijk?

Wil je graag een OR-training volgen met de volledige ondernemingsraad? We maken graag een basiscursus voor je op maat. We gebruiken dan voorbeelden uit jullie eigen praktijk en laten de trainer dieper ingaan op specifieke situaties waar jullie meer over willen leren. Een OR-maatwerktraining vraag je aan via onze website.

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4465 beoordelingen

9 / 10
20 april 2023
Mark Rutten
Training Actief en effectief in de OR
Leuke en deskundige trainer. Goede balans tussen theorie en praktijk.
9 / 10
20 april 2023
Marieke van den Heuvel
Training Actief en effectief in de OR
Heldere praktijkgerichte aanpak met een goede opzet. Betrokken en kundige trainer waar ik veel van heb geleerd.
9 / 10
20 april 2023
Pieter Hogervorst
Training Actief en effectief in de OR
Duidelijke theorie en praktijk voorbeelden, goed overgebracht door de trainers.
10 / 10
27 maart 2023
Cleo Reijling
Cursus Financieel inzicht in de OR
Het was een fijne en leerzame dag. Veel kans om vragen te stellen en de inhoud was wat ik had verwacht. Inhoudelijk veel kennis, goede...
8 / 10
14 december 2022
Maurice Kolen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Duidelijke uitleg van een gedreven docent. Goed op de hoogte van alle financiële zaken en geduldig met gestelde vragen.
8 / 10
14 december 2022
Ron van Elderen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Er zit veel meer in de bedrijfscijfers dan je oorspronkelijk zou denken. Je hebt deze basis kennis zeker nodig.
9 / 10
13 oktober 2022
Jelle Koop
Training Actief en effectief in de OR
Zeer informatief en praktische voorbeelden over het OR.
8 / 10
13 oktober 2022
Pieter-Paul Brokx
Training Actief en effectief in de OR
Mooie training om een eerste inzicht te krijgen in de rechten en plichten van de OR.
Bekijk alle reviews

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Conflicten op de werkvloer

HR Management

Conflictstijlen, hoe ga jij om met conflicten op de werkvloer?
Conflictstijlen kun je zien als een strategie voor het omgaan met conflicten, bijvoorbeeld assertief of juist gericht op samenwerking.
Nieuws
Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken
Uren bijhouden van de teamleden in je project heeft veel voordelen. Maar hoe richt je het handig in? Lees onze tips en tools voor urenverantwoording.
Nieuws
timemanagement tips

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Verbeter je timemanagement met deze 22 tips
Veel te doen en weinig tijd? Constant opboksen tegen een oneindige takenlijst? Neem de regie over je tijd terug met deze lijst tips.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.