Inleiding Praktisch leidinggeven op de werkvloer

De tweedaagse training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is al jaren de best lopende training van IMK Opleidingen. Doorgegroeide vakmensen merken namelijk al snel dat het aansturen van medewerkers een vak apart is, waar diverse leiderschapsvaardigheden bij horen. Tijdens de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer komen verschillende leiderschapsstijlen aan bod en leren deelnemers te motiveren, stimuleren, delegeren en communiceren; vaardigheden die onmisbaar zijn binnen een leidinggevende rol. Deze training bieden wij nu ook in het Engels aan. Op deze manier is de training ook beschikbaar voor leidinggevenden binnen internationaal georiënteerde organisaties of vakmensen die de Nederlandse taal niet (volledig) beheersen.

Voor wie is deze training?

De Engelstalige training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is geschikt voor iedereen die leidinggeeft aan mensen uit de praktijk. Denk aan een ploegleider, leidinggevende van de productie, meewerkend voorman, uitvoerder, teamleider of supervisor. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing op de werkvloer, de werkplanning en de resultaten van het team. Voor leidinggevenden in een kantooromgeving adviseren wij de training De effectieve teamleider (uitsluitend beschikbaar in het Nederlands).

Wat ontwikkelen we?

De training zegt het al, deelnemers leren praktisch leidinggeven. Dit betekent dat ze aan de slag gaan met communicatietechnieken, het verder ontwikkelen van hun vaardigheden en het omgaan met emoties. Het doel van de training is dat ze het verantwoordelijkheidsgevoel van hun team stimuleren, zodat zij zelfstandiger werken en probleemoplossend leren denken. Leidinggevenden leren daarom om hun team taak- én mensgericht aan te sturen, en daarnaast ook te motiveren en stimuleren. Alles om samen met hun team tot de beste resultaten te komen!

Competenties

Je versterkt deze competentie:

 • Mensgericht leiderschap
  i
  Mensgericht leiderschap betekent dat je op een inspirerende manier richting en begeleiding geeft aan medewerkers, en daarbij rekening houdt met hun gevoelens en wat ze nodig hebben.
 • Gespreksvaardigheid
  i
  Gespreksvaardigheid betekent dat je gesprekken goed kunt beginnen en sturen, zodat je je doel bereikt.
 • Confronteren (feedback geven)
  i
  Confronteren of feedback geven betekent dat je in staat bent om op een directe manier met iemand te praten over zijn of haar gedrag. Zo help je die persoon bewust te worden hoe zijn of haar gedrag anderen beïnvloedt.
 • Zelfsturing (zelfmanagement)
  i
  Zelfsturing of zelfmanagement betekent dat je je eigen richting bepaalt en realiseert, zowel binnen als buiten de organisatie. Je houdt rekening met je sterke en zwakke punten, interesses, waarden en ambities. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen groei en ontwikkeling en onderneemt actieve stappen om je doelen te bereiken.
 • Managementidentificatie
  i
  Managementidentificatie betekent dat je begrijpt wat je taak en verantwoordelijkheden zijn als leidinggevende, en dat je je die eigen maakt.  

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Andere trainingen en opleidingen

De Engelstalige training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is een goede opstart voor de Engelstalige managementopleiding Middle Management A. Wens jij advies bij een persoonlijk opleidingsplan? Onze studieadviseurs helpen je graag verder (waar nodig in het Engels). Neem vrijblijvend contact met hen op via 0172 – 42 34 56.

Programma

 • Inzicht in rol en positie van leidinggevende
 • Keuzes maken en beslissingen nemen
 • Ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden
 • Doelgericht en helder communiceren
 • Afspraken maken die leiden tot concrete resultaten
 • Inzicht in gedrag met behulp van de Q4 DISC gedragsanalyse
 • Feedback geven op resultaten en gedrag
 • Medewerkers aanspreken op gedrag en corrigeren
 • Motiveren van jouw team
 • Stijlen van leidinggeven en het flexibel inzetten ervan
 • Herkennen van eigen gedrag en dat van medewerkers
 • Hanteren van emoties en conflicten
 • Oefeningen en rollenspelen gebaseerd op praktijksituaties

Sluit dit aan bij de leerwensen van jou of jouw medewerker? Schrijf je dan direct in.

Download Engelstalige flyer

Inzicht in gedrag

Om inzicht te krijgen in hun eigen gedrag en het gedrag van anderen, is de (digitale) Q4 DISC gedragsanalyse een belangrijk onderdeel van de training.

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Practical management on the work floor regio Alkmaar
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Do 18 Januari 2024
09:30
16:30
Do 01 Februari 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Practical management on the work floor regio Utrecht
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Vr 16 Februari 2024
09:30
16:30
Vr 01 Maart 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Practical management on the work floor regio Den Bosch
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Wo 03 April 2024
09:30
16:30
Wo 17 April 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Practical management on the work floor regio Amsterdam
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Vr 17 Mei 2024
09:30
16:30
Vr 31 Mei 2024
09:30
16:30

Tarieven

Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 1145.00 € 1385.45
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1345.00 € 1627.45
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €345.00

Overige informatie

10 / 10
29 november 2022
Sylwia Szacha-Gluchowicz
Practical Management on the workfloor
I highly recommend! very friendly atmosphere, teacher full of vigor. no one was bored, and what's more, we all worked with enthusiasm. He passed on...
9 / 10
29 november 2022
Alexander Kelly
Practical Management on the workfloor
Informative for new managers.
10 / 10
23 november 2022
George Spyrou
Practical Management on the workfloor
It was a very interesting training that made me feel more comfortable & secure using management skills to my employees and to my colleagues. Unlock...
10 / 10
18 november 2022
Joshua Kamara
Practical Management on the workfloor
Je leert veel over jezelf.

Studiebelasting

De training heeft een studiebelasting van 24 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de training.

Niveau van de training

Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze training is mbo+.

Twijfel je of je deze training kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56.

Onze aanpak

De Engelstalige training Praktisch leidinggeven op de werkvloer begint niet pas in het leslokaal, maar al eerder! Direct na de inschrijving kunnen deelnemers op ons online leerplatform aan de slag met lesmateriaal en diverse opdrachten ter voorbereiding op de training. Op basis van zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringen geven we de training zeer persoonlijk en praktijkgericht vorm. En ook na afloop van de training gaat het leren nog door. Tot twaalf maanden na de training hebben deelnemers de mogelijkheid om contact op te nemen met de trainer en de rest van de groep.

Wie is mijn trainer?

Onze trainingen worden altijd toegespitst op specifieke praktijksituaties van de deelnemers. De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer wordt dan ook gegeven door een trainer die zelf ervaring heeft in het bedrijfsleven. Als vanzelfsprekend beheerst hij of zij de Engelse taal uitstekend.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.