Talentontwikkeling betekent bij ons meer dan het trainen van vaardigheden en het bijspijkeren van kennis. Door ook aan de slag te gaan met zelfvertrouwen, motivatie, zelfkennis en doorzettingsvermogen, ontstaat meer grip op de functie. Van medewerker tot directeur; iedereen is in staat zijn verantwoordelijkheid te nemen en daardoor een meerwaarde te vormen voor zijn organisatie.

Voor wie

Onze focus ligt op praktische midden- en kleinbedrijven en op grote, praktisch ingerichte organisaties. We zijn gespecialiseerd in het trainen van doorgegroeide vakmensen met een hands-on mentaliteit. Hun vakkennis is hoog, vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie of klantgerichtheid kunnen nog verder worden ontwikkeld.

Wat doen wij

IMK Opleidingen heeft meer dan 70 trainingen en opleidingen verdeeld over de thema’s Management & Leiderschap, Werkplekleren & Opleiden, Projectmanagement, Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit, Schriftelijke communicatie, Klant- & Servicegericht werken, Medezeggenschap, Verkopen & adviseren, DISC – inzicht in gedrag en HR Management. Binnen ieder thema tref je zowel korte trainingen als opleidingen met diploma aan. Nagenoeg alle programma’s zijn eenvoudig op maat in te zetten voor jouw organisatie, zelfs opleidingen met diploma’s. Door de onderwerpen op maat te kiezen en voorbeelden uit jullie dagelijkse praktijk te gebruiken, krijg je een programma dat niet alleen functioneel is, maar ook een positief effect heeft richting de gewenste bedrijfscultuur.

Missie

Onze missie is ‘organisaties beter laten presteren door het ontwikkelen van inzichten en vaardigheden van medewerkers met als resultaat effectief gedrag’.

Visie

Het is onze visie om de beste praktijkgerichte opleider voor doorgroeiers in Nederland te zijn. Van werkvloer tot en met middenkader met als resultaat effectief gedrag in de praktijk.

Waarden

IMK Opleidingen staat al 25 jaar voor:

  • Plezier
  • Praktisch
  • Persoonlijk

Kernkwaliteiten

De kernkwaliteiten van IMK Opleidingen zijn:

  • Praktijkgericht
  • Klantgericht
  • Lange termijn relaties
  • Topkwaliteit

Kerngegevens

Datum van oprichting: 1 september 1998
Hoofdkantoor: Alphen aan den Rijn
Vaste cursusplaatsen: 17 steden verspreid over heel Nederland
Aantal medewerkers: 25
Aantal trainers: 90
Aantal deelnemers: 7.000 op jaarbasis