Misschien heb je er wel eens van gehoord: een leven lang ontwikkelen. Belangrijk om bij te blijven in een snel veranderende wereld! De overheid stimuleerde dit al met het STAP-budget en nu doet de gemeente Rotterdam dit met de Scholingsvoucher Rotterdam. Met deze voucher krijg je een budget van maar liefst € 2.500 om een opleiding of training te volgen.

Wat is de Scholingsvoucher Rotterdam

De Scholingsvoucher Rotterdam is een budget van € 2.500 waarmee je een training, cursus of opleiding kunt volgen die aansluit op de vraag naar werk in kansrijke sectoren en beroepen.
Dit zijn: zorg & welzijn, bouw, ICT, facilitair, techniek, havens, veiligheid, groen, transport & logistiek, horeca en commerciële beroepen.

Voor wie is het Scholingsvoucher Rotterdam?

Je kunt in aanmerking komen voor de scholingsvoucher 010 als je in de gemeente Rotterdam woont en 18 jaar of ouder bent (maar nog geen AOW hebt) en een positief advies hebt van het Leerwerkloket Rijnmond.

Hoe nu verder met het Scholingsvoucher 010?

Hieronder vind je alvast een voorproefje van trainingen en cursussen die voor jou interessant kunnen zijn:

 1. Starten met leidinggeven
 2. Praktisch leidinggeven op de werkvloer
 3. Effectieve teamleider
 4. Praktijkbegeleider
 5. Werkplekbegeleider
 6. Effectief communiceren op de werkvloer
 7. Monteur als ambassadeur
 8. Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
 9. Aan de slag met scrum
 10. Projectmanagement
 11. Communicatie – in en rond projecten
 12. Leidinggeven aan projecten
 13. Stakeholder management: effectief beïnvloeden
 14. Pro-actief en klantgericht bellen
 15. Commerciële binnendienst
 16. Medewerker klantcontact
 17. Verkoopmedewerker
 18. Middle Management A/B/C
 19. Human Resource Management A/B
 20. Account Management A

Of bekijk ons complete aanbod:

Bekijk het complete aanbod

Wees er op tijd bij want OP=OP! En let op: aanmelden gaat via de website van Scholingsvoucher 010.

Uitgesloten van deze regeling zijn: Agressietraining, Effectief communiceren op de werkvloer, Timemanagement, Persoonlijke effectiviteit, Presenteren en Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid in je organisatie

Voordelen van het volgen van een opleiding

Het grootste voordeel van de Scholingsvoucher Rotterdam is dat je jouw favoriete opleiding tegen een zeer gereduceerde prijs kunt volgen! Met deze subsidie scheelt je dat maximaal € 2.500.
Daarnaast levert het volgen van een opleiding op persoonlijk vlak ook heel wat voordelen op:

 • Door het volgen van een opleiding vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. Het helpt je bij het vinden van een nieuwe baan. Het zorgt dat je jouw huidige werk goed kunt blijven doen of wellicht kun je zelfs intern doorgroeien.
 • Het helpt jou te groeien binnen jouw functie en jouw zelfvertrouwen een boost te geven.
 • Een kwalitatieve opleiding leidt tot geluk op de werkvloer.

Waarom een training of cursus volgen bij IMK Opleidingen?

 1. Onze trainingen en cursussen zijn praktisch: wat je vandaag leert, breng je morgen in de praktijk.
 2. Je kunt kiezen uit een breed aanbod. Onze studieadviseurs denken graag met je mee welke training, cursus of opleiding het beste past bij jouw leerwens.
 3. Onze trainers zijn vakmensen en brengen veel praktijkervaring met zich mee.
 4. Je leert niet alleen in het leslokaal maar ook via onze online leeromgeving waarin je alles kunt nalezen en vragen kunt stellen aan je trainer en mededeelnemers.
 5. Kwaliteit is gegarandeerd. IMK Opleidingen heeft een CEDEO kwaliteitsscore van 99,2%.

Voorwaarden Scholingsvoucher 010

Als je een Scholingsvoucher 010 wilt aanvragen, let dan op het volgende:

 1. Je wilt scholing volgen op mbo-niveau 4, een duale opleiding op hbo-niveau, een associate degree opleiding of cursussen op hbo-niveau met een leer-werktraject of baangarantie. Ons aanbod valt hieronder.
 2. De scholing leidt tot meer kans op werk in een van de kansrijke sectoren of je hebt een baangarantie als dat niet zo is.
 3. Het is noodzakelijk voor jou om je om je om- of bij te scholen. Om je baan te behouden of een nieuwe baan te vinden.
 4. Je bent woonachtig in Europoort Rotterdam, Hoek van Holland, Hoogvliet Rotterdam, Maasvlakte Rotterdam, Pernis Rotterdam, Rotterdam, Rozenburg of Vondelingenplaat Rotterdam.

Alle voorwaarden vind je op de website van het Leerwerkloket Rijnmond.

Hoe vraag je een Scholingsvoucher Rotterdam aan?

In het kort vind je hieronder de procedure voor het aanvragen van de scholingsvoucher 010.

Stap 1. Meld je op www.scholingsvoucher010.nl aan voor de opleiding naar jouw keuze.

Stap 2. Advies leerwerkloket: na je aanvraag krijg je een telefonisch gesprek met een adviseur van het Leerwerkloket die een scholingsadvies zal geven.

Stap 3. Aanvragen subsidie bij de gemeente Rotterdam: heb je een positief scholingsadvies, dan ontvang je een bevestigingsmail. Daarin staat een link naar de website van Scholingsvoucher 010 waar je je subsidieaanvraag kunt doen.

Stap 4: Op het moment dat de gemeente jouw aanvraag goedgekeurd heeft, ontvang jij hiervan een melding. Ook wij ontvangen die. Dat is voor ons een teken dat we jouw inschrijving bij ons gaan verwerken. Op onze beurt sturen wij jou een bevestiging. Uiterlijk vier weken voor de start van de opleiding informeren we jou of het minimaal aantal deelnemers bereikt is en de opleiding doorgaat.

De volledige procedure vind je op de website van de Scholingsvoucher 010.

Houd er rekening mee dat de doorlooptijd van de aanvraag van het Scholingsvoucher010 gemiddeld vijf weken duurt. Op de website van Scholingsvoucher 010 zie je daarom geen opleidingen die binnen vijf weken starten.

We realiseren ons dat het je best veel stappen moet doorlopen. Maar als je dat gedaan hebt, kun je wel een waardevolle opleiding volgen waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Meer weten?

Heb je vragen over het Scholingsvoucher Rotterdam en IMK Opleidingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs via het contactformulier op de website of telefonisch via 0172 – 42 34 56.

Meest gestelde vragen over de Rotterdam Scholingsvoucher

Moet de training plaats vinden in Rotterdam?

De training mag ook buiten Rotterdam plaatsvinden. De meeste van onze cursussen en trainingen worden aangeboden op een locatie in Rotterdam of omstreken. Fijn toch?

Kan ik meerdere opleidingen, trainingen en cursussen volgen met de scholingsvoucher Rotterdam?

Ja, je kunt meerdere trainingen volgen. Bespreek dit met je scholingsadviseur tijdens het adviesgesprek. De scholingsvoucher 010 vergoedt tot een bedrag van € 2.500 inclusief BTW. Als je meer wilt besteden, dan betaal je de meerkosten zelf via iDeal of met een creditcard via Scholingsvoucher010.

Moet ik IMK Opleidingen informeren dat ik gestart ben met de aanvraag?

Je hoeft ons hierover niet te informeren. Zodra de subsidieaanvraag definitief is toegekend krijg je een e-mailbevestiging waarmee je je aanmelding voor een training of cursus afrondt. Wij ontvangen dan automatisch een melding dat je je wilt inschrijven. Uiteraard mag je ons wel informeren, dan maken we een vrijblijvende optie voor je. Stuur hiervoor een mail naar support@imkopleidingen.nl.

Kan de Scholingsvoucher Rotterdam ingezet worden voor maatwerk trainingen?

Het is niet mogelijk om de Scholingsvoucher Rotterdam in te zetten voor maatwerk trainingen. De voucher is namelijk persoonsgebonden. E