Inleiding training DISC certificering

Ben je ook zo enthousiast over DISC en de unieke inzichten die het model biedt? Word dan gecertificeerd DISC-partner, waardoor je zelf DISC-profielen af kunt nemen. Na het volgen van onze DISC-certificeringstraining mag je DISC-profielen inkopen en uitzetten binnen je organisatie. Ook kun je de profielen interpreteren, toepassen in je werk en uitleggen aan individuen.

Voor wie is de training DISC certificering?

Deze training is voor iedere professional die DISC wil toepassen in het werk. Onder andere leidinggevenden, consultants, adviseurs, recruiters, HR-medewerkers, coaches en trainers behalen voordelen uit meer inzicht rondom gedrag en communicatie.

Wat ontwikkel ik?

Na deze training:

 • Kun je zelf DISC-profielen uitzetten en afnemen.
 • Kun je op basis van DISC gesprekken voeren en trainingen geven.
 • Kun je de grafieken interpreteren en het zelfinzicht van mensen vergroten.
 • Weet je de juiste persoon op de juiste plaats te zetten in de organisatie.

Daarbij werk je aan deze competenties:

 • Beïnvloeden
  i
  Beïnvloeden betekent dat je anderen kunt motiveren om hun mening, houding of gedrag te veranderen.
 • Coachen
  i
  Besluitvaardigheid betekent dat je in staat bent om beslissingen te nemen en actie te ondernemen, ook als je niet alle informatie hebt.
 • Gespreksvaardigheid
  i
  Gespreksvaardigheid betekent dat je gesprekken goed kunt beginnen en sturen, zodat je je doel bereikt.
 • Samenwerken
  i
  Samenwerken betekent dat je bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat door je eigen kwaliteiten en belangen goed af te stemmen op die van de groep. Je houdt rekening met de behoeften en kwaliteiten van zowel jezelf als de andere groepsleden. Samen bereiken jullie een resultaat waar iedereen voordeel van heeft.
 • Zelfkennis
  i
  Zelfkennis betekent dat je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt, waar je goed en minder goed in bent, wat je sterke punten zijn en waar je interesses en ambities liggen. Je begrijpt jezelf en kunt bewuste keuzes maken, jezelf verder ontwikkelen en effectief handelen op basis van je eigen mogelijkheden en behoeften.

Als gecertificeerd partner van Q4 Profiles mag je DISC-profielen inkopen en krijg je toegang tot:

 • Een uitgebreide kennisbank via de online portal
 • Gepersonaliseerde tools
 • Jaarlijkse kennissessies, masterclasses en netwerkevents
 • Klantvriendelijke en betrokken helpdesk
 • Print-en-bind service

Over de DISC certificering

In deze DISC certificatie training ligt de nadruk op het verdiepen van kennis, het nuanceren van profieluitkomsten en het oefenen met lezen en interpreteren van grafieken. Daarnaast leer je het instrument in te zetten bij werving, positionering en talentontwikkeling van medewerkers. Kortom: een erg compleet hybride leerprogramma, waarin kennis, vaardigheden, kwaliteit en inhoud de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Wat is een DISC-profiel?

Met het DISC-model krijgen organisaties en medewerkers inzicht in gedrags- en communicatievoorkeuren van individuen. In situaties zonder en met stress. Het toont de patronen van de mensen met wie je samenwerkt. Met deze inzichten kun je je eigen gedrag en communicatie situationeel afstemmen op dat van de ander. Dat bevordert de samenwerking, productiviteit en het werkplezier.

Wie is Q4 Profiles?

Q4 Profiles - IMK OpleidingenQ4 Profiles is een Nederlandse organisatie die DISC-profielen ontwikkelt, gemodelleerd naar de Nederlandse taal en cultuur. De DISC-methode van Q4 Profiles is uitgebreid, praktisch en laagdrempelig. Je komt snel tot de kern en werkt met hoge kwaliteit profielen op basis van meer dan 25 jaar ontwikkeling en ervaring. IMK Opleidingen is de enige partij in Nederland die deze DISC-certificeringstraining geeft. Wij zijn exclusief partner op dit gebied.

Hoe pas je DISC profielen toe?

DISC is een veelzijdig instrument dat verschillende rollen en afdelingen kunnen inzetten. Hieronder noemen we enkele voorbeelden.

 • Team samenstellen: Met behulp van DISC stel je teams samen van medewerkers die goed met elkaar samen gaan. Ideaal voor managers en organisaties die werken met wisselende teams of projectgroepen.
 • Werving en selectie: Gebruik DISC om de juiste gedrags- en communicatiestijl te selecteren bij het gevraagde functieprofiel. De resultaten laten zien wie de beste kandidaat is. Aan de andere kant geeft het de sollicitant inzicht of de vacature en de gevraagde competenties aansluiten bij zijn of haar eigen profiel. Hierdoor ontstaat een objectief en transparant selectieproces.
 • Doorstroom en talentontwikkeling: Wanneer een medewerker een andere functie ambieert of juist achterblijft in ontwikkeling, kun je met DISC gedrag- en communicatiepatronen doorgronden. Hierdoor ontstaat inzicht in het persoonlijke ontwikkelperspectief en de mogelijkheden.
 • Ontwikkelgesprekken: Zet DISC in als instrument tijdens de jaarlijkse ontwikkelgesprekken en onderbouw persoonlijke ontwikkelplannen met harde data.

Meest gestelde vragen over DISC certificatie training

Waarom een DISC certificeringstraining volgen?

Het volgen van een DISC certificeringstraining biedt twee  belangrijke voordelen. Ten eerste ontwikkel je een diepgaand inzicht in persoonlijk gedrag en communicatiestijlen. Daarnaast verkrijg je een waardevol certificaat waarmee je zelf DISC-profielen kunt afnemen, interpreteren en toepassen in je werk.

 

Waarom werkt IMK Opleidingen samen met Q4 Profiles?

Naar onze mening is Q4 Profiles dé specialist in Nederland. De organisatie heeft niet slechts een vertaling van het oorspronkelijke model gemaakt, maar heeft DISC in Nederland doorontwikkeld en daarin de Nederlandse taal en cultuur als uitgangspunt genomen. Ze ontwikkelen het model al 25 jaar, met continue focus op persoonlijke aandacht en personalisatie.

Wat zijn de DISC certificering kosten?

De kosten van DISC certificering bedragen € 1.250 (excl. BTW). Hiervoor krijg je 1,5 dag training, toegang tot de e-learning van Q4 ProAcademy en een compleet starterspakket met vele handige hulpmiddelen.

Waar kun je een DISC profiel voor gebruiken?

Een DISC profiel kun je gebruiken voor meerdere doeleinden. Het geeft inzicht in voorkeursstijlen van gedrag en communicatie. Als je weet welke voorkeursstijl je zelf hebt en je inzicht hebt in die van anderen, kun je je communicatie en gedrag beter op elkaar afstemmen. Daardoor leer je beter samenwerken en effectiever communiceren bijvoorbeeld.

Deze training bestaat uit vier onderdelen:

1. Voorbereiding (individueel)

Voorafgaand aan de eerste trainingsdag volg je de e-learning module. Hierin wordt uitleg gegeven over (de theorie achter) DISC, de metingen, grafieken en de verschillende stijlen. Afsluitend vindt een korte toets plaats. Dit vraagt ongeveer 4 uur zelfstudie in de online omgeving.

2. Klassikale trainingsdag: aan de slag met de theorie

De eerste trainingsdag (op locatie) is gericht op kennis vergaren en oefenen met voorbeeldcases.
Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Theorie over DISC-profielen en het DISC-model.
 • DISC-profielen lezen, interpreteren en toepassen.
 • Inzicht in je persoonlijke communicatie- en gedragsvoorkeuren.
 • Voorkeuren van anderen herkennen en begrijpen.
 • Interactie tussen jou en andere mensen analyseren.
 • Situationeel aanpassen van je gedrag en communicatiestijl.

3. Huiswerk: zelf aan de slag met het DISC-profiel

De tussenliggende periode oefen je met DISC.  Een persoon uit jouw netwerk laat je een DISC-profiel invullen. Deze bespreek je ook met desbetreffende persoon.

4. Online terugkom moment (ochtend): bespreken van de profielen

Na vier weken volgt het vierde trainingsonderdeel. Deze ochtend staat in het teken van het uitwisselen van ervaringen. Je kunt de vragen die je hebt, stellen.

 • Bespreken en analyseren van de twee afgenomen DISC-profielen.
 • Afgenomen profielen lezen, begrijpen en interpreteren.
 • DISC-profiel toelichten en bespreken met de deelnemer.

DISC certificaat

Na een succesvolle afronding ontvang je het persoonsgebonden Q4 Profiles Persoonlijke Stijl (DISC) Certificaat en ben je officieel gecertificeerd partner.

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de training maak je ook je eigen Q4 Profiles Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel. Het profiel geeft op een praktische en toegankelijke manier inzicht in je eigen gedrags- en communicatie voorkeuren. Ook neem je twee profielen af in je netwerk.

Klik hier voor meer informatie en een voorproefje. 

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Let op: de eerste lesdag is op locatie, de tweede ochtend is online.

Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
DISC Certificering regio Den Bosch
Regulier inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Di 07 November 2023
09:30
16:30
Di 21 November 2023
09:30
12:30
Adresgegevens
BCN BUSINESS CENTRE NEDERLAND UTRECHT
Daltonlaan 100
3584 BJ UTRECHT
0302567390
DISC Certificering regio Utrecht
Regulier inschrijven Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Wo 29 November 2023
09:30
16:30
Wo 13 December 2023
09:30
12:30

Tarieven

Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 795.00 € 961.95
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 200.00 € 242.00
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 55.00 € 66.55
 • Persoonlijk profiel Open Cursus Programma € 200.00 € 242.00
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1250.00 € 1512.50
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €250.00

Q4 Profiles DISC starterspakketJe ontvangt ook een zeer uitgebreid DISC Q4 Profiles startpakket ter waarde van € 795,-. Dit pakket bestaat uit:

 1. Toegang tot de E-learning van Q4 ProAcademy;
 2. Jouw persoonlijke uitgebreide DISC-profiel (ingebonden);
 3. KeyCard met samenvatting van jouw DISC-profiel;
 4. Een DISC-oefenprofiel + digitale keycard;
 5. DISC muismat, notitieboek en gepersonaliseerde pen;
 6. Hulpmiddelen voor bij jouw coachingsgesprekken:
 7. Theorie en werkboek;
 8. DISC-kaartspel;
 9. DISC-waaier;
 10. Een jaar maintenance fee waarmee je onder andere kosteloos netwerkevenementen kunt bezoeken, de Q4 Profiles helpdesk kunt inschakelen voor advies en gebruik kunt maken van de “print & bind service”.

Studiebelasting

De training heeft een studiebelasting van 24 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de training.

Niveau van de training

Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze training is bachelor.

Twijfel je of je deze training kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56.

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de DISC-certificeringstraining zelf, maar zeker ook in de praktijk. Onze praktische aanpak komt in de training tot uiting door veel interactie met de trainer en de andere deelnemers, waarbij het instrument vertaald wordt naar de eigen praktijk van de deelnemers.

Ook krijg je na de definitieve inschrijving toegang tot E-learning van Q4 ProAcademy. Dit geeft je de mogelijkheid om buiten de training om te blijven leren en je kennis verder te verdiepen.

Wie is mijn trainer?

De trainer is gecertificeerd partner en heeft veel praktijkervaring in het afnemen, toepassen en uitlezen van DISC-profielen.

Ongelimiteerd herhalen

Tijdens een training van IMK Opleidingen krijg je een overvloed aan frisse kennis, nieuwe ideeën en diepgaande inzichten. We streven naar een volledige ontwikkeling van jouw vaardigheden en inzichten. Daarom heb je altijd de mogelijkheid om de training opnieuw te volgen. Voor deze herkansing vragen we slechts een kleine vergoeding voor zaalhuur en lesmateriaal. Je ontvangt in dit geval niet opnieuw het starterspakket. Lees hier meer over ons herhaalbeleid.

Ook incompany mogelijk

Deze training op maat laten maken voor een groep medewerkers binnen jouw organisatie? Goed idee! We stemmen de inhoud en voorbeelden dan af op jullie leerdoelen en werkpraktijk. Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56 of studieadvies@imkopleidingen.nl om de mogelijkheden te bespreken.