Opleiding leidinggevende

De belangrijkste taak van een manager hoort leidinggeven te zijn. Personeel dient namelijk gemotiveerd, gestimuleerd en geactiveerd worden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Tijdens een opleiding leidinggevende verdiepen deelnemers zich in verschillende aspecten van het leidinggeven. Ze ontwikkelen de benodigde vaardigheden. Door onze praktijkgerichte aanpak zijn deze direct toepasbaar in het werkveld. IMK Opleidingen is gespecialiseerd in opleidingen en trainingen die zijn toegespitst op efficiënt leidinggeven. Voor iedere deelnemer is er een passende opleiding of training beschikbaar.


Leidinggevende opleiding

De opleiding Middle Management A is geschikt voor medewerkers die door hun vakkundigheid- en kennis in een leidinggevende rol terecht zijn gekomen. Zij gaan aan de slag met praktische vaardigheden die van belang zijn binnen een leidinggevende functie. Hiervoor gebruiken onze professionele trainers voorbeelden uit de praktijk en interactieve lesvormen. Hierdoor is de invulling van de opleiding concreet en herkenbaar; vandaag geleerd is morgen toegepast!

Het vervolg op deze opleiding is Middle Management B. Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden met een aantal jaar ervaring die zich verder willen professionaliseren. Of die Middle Management A afgerond hebben. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om de communicatie binnen een team te optimaliseren. Ze gaan daarnaast aan de slag met onderwerpen als persoonlijke effectiviteit, leiderschap, teamcoaching en effectief samenwerken.

Divers aanbod leiderschapstrainingen

Naast bovenstaande opleidingen biedt IMK Opleidingen ook veel praktijkgerichte trainingen. Middels onze trainingen gaan deelnemers aan de slag met zowel hun persoonlijke als professionele vaardigheden. Tevens is er een divers aanbod aan trainingen waarin vooral groepsgericht gewerkt wordt. De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is hier een goed voorbeeld van. Deelnemers leren hun leiderschapsvaardigheden flexibel in te zetten om hun team te blijven motiveren en stimuleren.

Tijdens de training De effectieve leidinggevende leren leidinggevenden juist meer naar zichzelf te kijken. Sterke punten worden hierbij aan het licht gebracht en er wordt geleerd deze optimaal te benutten. Uw medewerker leert zijn team op de juiste manier te managen met als doel een flexibele bedrijfssfeer en een sterk teamverband binnen het bedrijf.

Maatwerk opleiding leidinggevende

Alle opleidingen en trainingen van IMK Opleidingen worden op maat aangeboden. Maatwerktrainingen worden bij u op locatie gegeven door een van onze ervaren trainers. Al onze trainers komen uit de praktijk, dus weten als geen ander hoe het is om in de schoenen van een leidinggevende te staan. Dit is dan ook terug te zien in de trainingen! Aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussies en ervaringsuitwisselingen leren deelnemers nieuwe vaardigheden die ze direct in de praktijk benutten. Neem direct contact met ons op. Wij komen graag langs om uw opleidingsvraagstuk bespreken.

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Opleiding leidinggevende opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 1607 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.