Merk je dat nieuwe vaardigheden nodig zijn om effectief leiding te blijven geven? Wil je je graag een nieuwe leiderschapsstijl eigen maken? Of ben je een beginnend leidinggevende? Verdiep je dan in de verschillende aspecten van het leidinggeven met een opleiding, cursus of training speciaal voor leidinggevenden. Door onze praktijkgerichte aanpak zijn deze direct toepasbaar in de praktijk. IMK Opleidingen is gespecialiseerd in opleidingen en trainingen die zijn toegespitst op efficiënt leidinggeven.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Opleiding Middle Management A
Directiebeleid vertalen naar de werkvloer
Laatsteplekken management-training
STAP-budget mogelijk
Startgarantie
Opleiding Middle Management A

Management & Leiderschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 8 dagen of 16 avonden
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Ma 03 april 2023
Icoon beoordelingen
367 beoordelingen 8.5
Training Leidinggeven aan verschillende generaties en culturen
Laatsteplekken management-training
€ 0 met STAP-budget
Training Leidinggeven aan verschillende generaties en culturen

Management & Leiderschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Di 09 mei 2023
Icoon beoordelingen
3 beoordelingen 8.3
Training Authentiek leiderschap
De verdieping voor ambitieuze managers
Laatsteplekken management-training
STAP-budget mogelijk
Training Authentiek leiderschap

Management & Leiderschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 3 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Ma 08 mei 2023
Icoon beoordelingen
60 beoordelingen 8.8

Leidinggevende opleiding

De opleiding Middle Management A is geschikt voor medewerkers die door hun deskundigheid en vakkennis in een leidinggevende rol terecht zijn gekomen. Zij gaan aan de slag met praktische vaardigheden die van belang zijn binnen een leidinggevende functie. Hiervoor gebruiken onze professionele trainers voorbeelden uit de praktijk en interactieve lesvormen. Hierdoor is de invulling van de opleiding concreet en herkenbaar; vandaag geleerd is morgen toegepast!

Het vervolg op deze opleiding is Middle Management B. Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden met een aantal jaar ervaring die zich verder willen professionaliseren, of die Middle Management A afgerond hebben. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om de communicatie binnen een team te optimaliseren. Ze gaan daarnaast aan de slag met onderwerpen als persoonlijke effectiviteit, leiderschap, teamcoaching en effectief samenwerken.

Trainingen voor leidinggevenden

Naast bovenstaande opleidingen biedt IMK Opleidingen ook veel praktijkgerichte trainingen. Tijdens onze trainingen gaan deelnemers aan de slag met zowel hun persoonlijke als professionele vaardigheden. Ook is er een divers aanbod aan trainingen waarin vooral groepsgericht gewerkt wordt. De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is hier een goed voorbeeld van. Deelnemers leren hun leiderschapsvaardigheden flexibel in te zetten om hun team te blijven motiveren en stimuleren.

Tijdens de training De effectieve teamleider leren leidinggevenden juist meer naar zichzelf te kijken. Sterke punten worden hierbij aan het licht gebracht en de deelnemers leren deze optimaal te benutten. Je leert je team op de juiste manier te managen, met als doel een flexibele bedrijfssfeer en een sterk teamverband binnen het bedrijf.

Bij de training Coachend leidinggeven leert een leidinggevende om het zelfsturend en oplossend vermogen van medewerkers te vergroten. Tijdens de training Leidinggeven aan eigenwijze professionals en de training Leidinggeven aan verschillende generaties en culturen leer je als leidinggevende effectief werken met verschillende soorten mensen. De namen van de training Verandermanagement en de training Feedback geven zeggen voldoende over de inhoud.

DISC voor leidinggevenden

Meer inzicht in je eigen gedrag en stijl van communiceren (maar ook in dat anderen) krijg je met de training DISC en leiderschap. Met die inzichten krijg je gemakkelijk de juiste mensen op de juiste plek, laat je je team beter samenwerken, kun je conflicten effectiever begeleiden en ontwikkel je jezelf in jouw rol als leidinggevende. Een handige tool voor tal van situaties dus!

€1000,- korting met STAP-budget

Ken je het STAP-budget al? Dit is een landelijke subsidie voor alle werkzoekenden en werkenden van Nederland. Met een bedrag van €1.000 per persoon per jaar kun jij jezelf met korting ontwikkelen. Alle leidinggevende trainingen, cursussen en opleidingen van IMK Opleidingen zijn hiermee met korting te volgen. En veel zelfs gratis!

Maatwerkopleiding voor leidinggevenden

Alle opleidingen en trainingen van IMK Opleidingen worden op maat aangeboden met voorbeelden uit jouw werkpraktijk. Onze incompany maatwerktrainingen worden bij jou op locatie gegeven door een van onze ervaren trainers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussies en ervaringsuitwisselingen leren deelnemers nieuwe vaardigheden die ze direct in de praktijk benutten. Neem direct contact met ons op. We komen graag langs om jouw opleidingsvraagstuk te bespreken.

Kun je leidinggeven leren?

Sommige mensen zijn geboren leiders. Ze voelen instinctief aan hoe ze anderen kunnen begeleiden en inspireren om zo tot het beste teamresultaat te komen. Andere leidinggevenden hebben wat meer oefening en hulp nodig. Maar uiteindelijk kan iedereen het leren. Door één van onze trainingen te volgen, bezit ook jij binnenkort de skills die nodig zijn.

Welke opleiding heb je nodig als leidinggevende?

Veel leidinggevenden groeiden door naar een leidinggevende functie vanuit een rol als uitvoerend medewerker. Ze hebben alle vakinhoudelijke kennis, maar nog niet de leiderschapsvaardigheden die nodig zijn om effectief leiding te geven. De opleiding Middle Management A is hét startpunt voor kersverse leidinggevenden.

Hoe word je een goede leidinggevende?

Jouw succes staat en valt bij het succes van jouw team. Een goede leidinggevende zorgt dat resultaten behaald worden én dat teamgenoten tevreden blijven. Dit leer je door ervaring op te doen in de praktijk, regelmatig feedback te vragen aan je medewerkers en door je kennis bij te blijven spijkeren met een opleiding, training of cursus voor leidinggevenden.

Kan ik trainingen over leidinggeven volgen met het STAP-budget?

Al onze trainingen over leidinggeven kun je volgen met 1.000 euro korting via het STAP-budget. Sterker nog, de meeste trainingen zijn zelfs kosteloos te volgen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4181 beoordelingen

8 / 10
13 maart 2023
Kisha Au
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het is super leerzaam. Ik merk wel dat ik er rustiger van wordt. na de training probeer je toch meer op je gewoontes te letten...
Lees  meer   minder 
8 / 10
01 maart 2023
Corne Roubos
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Goede training die je van uit andere/meerdere invalshoeken laat kijken naar de verschillende rollen die je aan kan nemen als leidinggevende. Je krijgt meer inkijk...
Lees  meer   minder 
9 / 10
15 februari 2023
Nanja van Roovert
Training Feedback geven
Concrete tips en oefeningen, ruimte voor interactie, vragen, veilige positieve sfeer.
8 / 10
15 februari 2023
Karen Spekhorst
Training Feedback geven
Heel informatief. De website in volledig. De trainer is open en vriendelijk. Heeft leuke beeldende voorbeelden. Laat ons als cursisten oefenen en praten. Werkvormen zijn...
Lees  meer   minder 
10 / 10
15 februari 2023
Ibrahim Kucukbiyik
Training Feedback geven
Goede training en zou ik zeker aanraden voor mijn overige collega’s!
8 / 10
13 februari 2023
Ferry Fischer
Training Verandermanagement
Door de interactie en daarbij de ondersteuning/richting van de cursusleider een ontzettend leuke training.
10 / 10
07 februari 2023
Mohamed Echammachi
Opleiding Middle Management A
Super leerzame opleiding! De trainer was super in alle opzichte, in 1 woord top trainer. Ik heb deze mooie opleiding met leuke groep mensen mogen...
Lees  meer   minder 
8 / 10
07 februari 2023
Mirjan Bos
Opleiding Middle Management A
Leuke opleiding om te doen, enthousiaste trainer en ik heb veel kunnen leren van praktijksituaties.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Sjoerd Goodijk
Sjoerd Goodijk
Zelfstandige
Cursus Timemanagement
“Mijn werkweek plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van mijn mailbox, dat zat niet in mijn systeem. Mijn ogen zijn echt geopend. Ik ben...
Lees het verhaal van
Sjoerd ›
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Ruth Jochems
Ruth Jochems
Praktijkbegeleider
Cursus Praktijkopleider
“Ik doe dit werk nu een jaar of 15. Ik wilde weten: waar sta ik nu? Kan ik nog anders kijken naar de mensen die...
Lees het verhaal van
Ruth ›
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.