IMK Opleidingen zet zich in voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Deze samenwerking is gestart naar aanleiding van het 25-jarig jubileum. Kinderhulp helpt kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. IMK Opleidingen doneert aan het einde van het jubileumjaar het opgehaalde bedrag om kinderen en jongeren te ondersteunen op het gebied van educatie. Denk bijvoorbeeld aan een fiets om mee naar school te kunnen of een computer om thuis huiswerk te kunnen maken. Maar ook een studiereis of reiskostenvergoeding om zo onderwijs te kunnen volgen. 

Wie is Kinderhulp?

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in armoede (bron: SCP, Armoede in kaart 2019). Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Vrienden thuis uitnodigen is spannend, want er is zo weinig. Voor een warme winterjas als het écht koud begint te worden, is niet altijd genoeg geld. Ook een fiets, om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen, is niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school…

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu en in hun toekomst.