Teamontwikkeling staat voor het verbeteren van de samenwerking om verder te kunnen groeien. Werken in teamverband vraagt om een goede samenwerking, heldere communicatie en duidelijke taakverdeling. Wanneer één of meerdere van deze elementen ontbreken, heeft dit invloed op de teamprestatie. Voor complete teams, maar ook voor leidinggevenden die de samenwerking binnen hun team willen versterken, heeft IMK Opleidingen een aanbod aan trainingen waarbij teamontwikkeling centraal staat. Deelnemers leren hun kwaliteiten optimaal te benutten en de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Onderstaand vind je een overzicht van al onze opleidingen, cursussen en trainingen met betrekking tot teamontwikkeling.

Teamontwikkeling

training

Training teamontwikkeling met DISC

Waarom kun je gemakkelijker met het ene teamlid praten en loopt het met anderen wat stroever? Samenwerken in teams vraagt om inzicht in jezelf én in elkaars gedrag en communicatie. Als je weet waarom de ander op een bepaalde manier reageert, kun je daar je communicatie op afstemmen en wordt samenwerken veel gemakkelijker. Na het volgen van de maatwerktraining Teambuilding met DISC werk je als team prettiger en effectiever samen.

Trainingen voor leidinggevenden

IMK Opleidingen biedt zowel trainingen in teamverband als individuele trainingen in het kader van teamontwikkeling. Een team wordt namelijk vaak aangestuurd door één persoon die het overzicht bewaart, de medewerkers aanstuurt en motiveert. Deze leidinggevende functie brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Want de manier waarop het team wordt aangestuurd, heeft vaak effect op het functioneren van het gehele team.

Bij de training De effectieve teamleider leren deelnemers hun team beter te managen. Deze praktische teamontwikkeling cursus is vooral gericht op medewerkers die vanuit de praktijk zijn doorgegroeid naar de functie van teamleider. Voor leidinggevenden van een team die bestaat uit hoog opgeleide professionals, adviseren wij de training Leidinggeven aan eigenwijze professionals. Deelnemers leren hierbij hun communicatievaardigheden te verstevigen, omdat ze voornamelijk een verbindende factor zullen zijn binnen het team. En tijdens de training Leidinggeven op afstand leer je de vaardigheden die nodig zijn om effectief sturing te bieden bij een flexibele manier van werken.

Communiceren in een team - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Opleiding teamontwikkeling

Naast onze diverse praktijkgerichte trainingen gericht op teamontwikkeling, bieden wij ook praktijkgerichte opleidingen zoals de opleiding Middle management A en de opleiding Middle management B aan voor leidinggevenden. In 8 dagen of 16 avonden verbeteren zij hun leiderschapsvaardigheden om het maximale uit hun team te halen.

Op maat gemaakte training Teamontwikkeling

Een teamontwikkeling training is uitermate geschikt om op maat te maken en/of incompany te geven aan een team. Zo kan een volledig team getraind worden en wordt de training afgestemd op één of meerdere specifieke vraagstukken. Wij kijken graag met jou samen hoe we de maatwerktraining exact kunnen afstemmen op de gewenste leerdoelen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Incompany training teambuilding met DISC | IMK Opleidingen

Teamontwikkeling

Bekijk meer >

training

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat is teamontwikkeling?

Teamontwikkeling heeft te maken met het beter of effectiever laten functioneren van een team of groep binnen een organisatie. Door trainingen te volgen of uitjes te plannen leren de individuele teamleden elkaar beter kennen. Het doel is om de onderlingeg samenwerking en communicatie te verbeteren.

Welke training is geschikt voor teamontwikkeling?

Inzicht in je eigen en elkaars gedrag en communicatiestijl zal de onderlinge samenwerking verbeteren. Dit leer je tijdens de maatwerktraining Teambuilding met DISC. Je ontdekt waarom teamleden anders reageren op dezelfde stituatie en hoe je daar je communicatie op af kunt stemmen. Dit inzicht komt de samenwerking ten goede.

Hoe word ik een betere teamleider?

Een goede teamleider heeft de inhoudelijke kennis, maar ook de vaardigheden om de juiste sturing aan zijn team te bieden. Afhankelijk van het team en de branche zal de ene leiderschapsstijl effectiever zijn dan de andere. Bij IMK Opleidingen bieden we diverse trainingen voor teamleiders die zichzelf én het team willen ontwikkelen. Bekijk het aanbod!

Gerelateerde

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4561 beoordelingen

9 / 10
14 februari 2024
Sander De Boer
Opleiding Middle Management A
Interactief en veel praktijkvoorbeelden besproken van de trainer en cursisten. Dit maakt het leren makkelijker omdat je het goed kan vergelijken met je eigen situatie.
8 / 10
14 februari 2024
Suzanne Grigorian
Opleiding Middle Management A
Ontzettend leerzaam, zeker doen, een hele goede voor je persoonlijke ontwikkeling!
10 / 10
08 februari 2024
Daniel Keijzer
Opleiding Middle Management A
Dit is een goede opleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen om een rol als leidinggevende te kunnen vervullen.
9 / 10
08 februari 2024
Stefan Smulders
Opleiding Middle Management A
Heel leerzaam, de aanpak van de trainer Biance was heel duidelijk en leuk.
8 / 10
08 februari 2024
John OBrien
Middle Management A - Course
The trainer was excellent and very knowledgeable. The exercises where sufficient enough for the course not to be too stressful and to be manageable.
10 / 10
08 februari 2024
Emil Grigorov
Middle Management A - Course
Creat class, bring alot of knowledge. And best part was the practice. No boring theory.
9 / 10
06 februari 2024
Peter Mensen
Opleiding Middle Management A
Goede trainer. Een duidelijke manier van lesgeven . Ik heb de lesstof goed opgenomen.
9 / 10
06 februari 2024
Petra Stam
Opleiding Middle Management A
Het is een hele fijne, praktische opleiding waar je veel aan hebt.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Incompany training kosten - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

Wat zijn de voor- en nadelen van een incompany training?
Een incompany training wordt alleen aan medewerkers van jouw organisatie gegeven en volledig afgestemd op jullie wensen. Maar er zijn ook nadelen.
Nieuws
Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn had ik meteen getekend - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

“Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn, had ik meteen getekend”
Geert Peters van Hutchinsons Port vertelt over de resultaten van de maatwerktrainingen van IMK Opleidingen. “Het heeft ons meer opgeleverd dan verwacht.”
Nieuws
Stagiair aannemen - IMK Opleidingen

Werkplekleren & Opleiden

Stagiaire aannemen na de stageperiode: waar moet je op letten?
Soms tref je een stagiaire die je het liefste direct wilt aannemen. In dit artikel lees je over de voordelen en de valkuilen die er natuurlijk ook zijn.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Gracia Marica-Lont
Gracia Marica-Lont
Assistent Coordinator Telcentrale bij Brinks Solutions Nederland B.V.
Opleiding Middle Management A
“In alles wat ik nu doe als leidinggevende, ben ik zelfverzekerd. Dankzij de training zie ik mezelf als een goede, gedreven middle manager. Alles wat...
Lees het verhaal van
Gracia ›
Lisa Landkroon – Keereweer
Lisa Landkroon – Keereweer
Praktijkmanager bij Diëtistenpraktijk HRC
Opleiding Middle Management A
“Deze opleiding leverde mij veel ‘Oja momentjes’ op! De theorie is heel herkenbaar. Ik begrijp bijvoorbeeld beter waarom medewerkers soms niet gemotiveerd lijken, en hoe...
Lees het verhaal van
Lisa ›
Peter van den Langenberg
Peter van den Langenberg
Voorman nachtploeg bij Spar Holding
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
Lees het verhaal van
Peter ›
Wout Angevare
Wout Angevare
Chef werkplaats bij HBK 2000 Besturingstechniek
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik wilde graag beter leren communiceren met collega’s, met als doel te sturen en hun kwaliteiten op de juiste manier te benutten. Deze training heeft...
Lees het verhaal van
Wout ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.