0172 - 42 34 56
sol-fit2030 subsidie - IMK Opleidingen

FIT2030: tot 35% korting op trainingen

Als HR-medewerker, HR-manager, leidinggevende of directielid in de levensmiddelenindustrie sta je voor unieke uitdagingen. Hoe blijf je met je bedrijf bij in een snel veranderende wereld en hoe zorg je ervoor dat je organisatie toekomstbestendig is? Of je wilt werken aan leiderschapsontwikkeling, teamdynamiek of de persoonlijke groei van medewerkers, wij hebben de expertise en de middelen om je daarbij te helpen. En dat kan nu veel voordeliger dankzij de FIT2030-subsidie. De FIT2030 subsidie is een initiatief van de Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om bedrijven weerbaar én wendbaar te maken voor de uitdagingen van de toekomst.

Wat is FIT2030?

SOL logoDe levensmiddelenindustrie is volop in beweging. Denk aan de toenemende vraag naar duurzaam geproduceerde voedingsmiddelen, de groeiende aandacht voor gezonde voeding, de technologische innovaties die productieprocessen efficiënter maken, krapte op de arbeidsmarkt en vergrijzing. Om in deze dynamische omgeving te blijven bestaan, is het essentieel dat bedrijven en medewerkers zich aanpassen en evolueren. Het is een kwestie van meegroeien met de tijd of achteropraken.

FIT2030 is ontworpen om bedrijven in de levensmiddelenindustrie te helpen zich aan te passen aan komende ontwikkelingen. Het doel? Organisaties helpen om veranderingen recht in de ogen te kijken en de uitdagingen van morgen aan te gaan. Met als resultaat toekomstbestendige organisaties die slimmer werken én produceren. Het is onderdeel van het Food in transitie programma van SOL.

Lees hier verder

Hieronder staat een lijst ter inspiratie welke trainingen vallen onder deze regeling. Het aanbod is uitgebreider dan dit. Dus zit er niet bij naar wat jij zoekt, neem dan contact met ons op.
Let op: deze trainingen of onderdelen daarvan worden uitsluitend als maatwerk uitgevoerd.

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Thema's van de FIT2030 subsidie

De FIT2030 subsidie richt zich op vijf belangrijke thema's:

 1. Vitaliteit: Dit thema gaat over het stimuleren van gezondheid, veiligheid en vitaliteit binnen de organisatie. Onderwerpen waaraan je kunt denken zijn timemanagement en stresspreventie, vitale medewerkers en omgaan met ongewenst of agressief gedrag.
 2. Goed werkgeverschap: Hier ligt de focus op het bevorderen van goed werkgever- en opdrachtgeverschap. Dit bereik je door het verbeteren van leiderschapsvaardigheden, leren omgaan met verschillende culturen en generaties op de werkvloer, effectiever projectmanagement en aandacht geven aan duurzame inzetbaarheid.
 3. Leven lang ontwikkelen: Een leven lang ontwikkelen is gericht op continue professionele groei en arbeidsmobiliteit. Het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden is daar een goed voorbeeld van. Dit zijn vaardigheden zoals effectief communiceren, feedback geven, samenwerken, etc. Ook werkplekleren valt onder dit thema.
 4. Eigen regie: Dit thema stimuleert bewust, proactief en verantwoordelijk gedrag binnen de organisatie. Regie op eigen vitaliteit en inzetbaarheid of een persoonlijk ontwikkelplan passen daar goed bij.
 5. Eerder uittreden: Dit thema biedt werkgevers de mogelijkheid om oudere werknemers die vanwege zwaar werk niet kunnen doorwerken, een uitkering aan te bieden tot de AOW-leeftijd.

Deze 5 thema's sluiten naadloos aan op de trainingen en cursussen die wij aanbieden. Dat doen we met vaktrainers die onze drie P's plezier, praktisch en persoonlijk hoog in het vaandel hebben. Met de FIT2030-subsidie kunnen trainingen tot 35% worden gefinancierd. Als jij met de FIT2030-subsidie jouw medewerkers en organisatie wilt ontwikkelen, dan denken we graag met je mee.

persoonlijk opleidingsbudget - IMK Opleidingen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 50 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
Studiegids | IMK Opleidingen

Wat hebben we te bieden? Enkele voorbeelden:

Training Projectmanagement

Projectmanagement is een vaardigheid die cruciaal is in vrijwel elke organisatie. Met een training Projectmanagement versterken medewerkers hun vaardigheden waardoor ze effectiever en efficiënter leren werken aan projecten. Ze vergroten daarmee hun duurzame inzetbaarheid omdat ze beter leren omgaan met de steeds veranderende eisen van hun functie en de markt. Ook helpt het de organisatie om effectief en efficiënter te worden omdat projectbetrokkenen beter begrijpen wat hun invloed is op het resultaat.

Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer

De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is een ander voorbeeld van een training die bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de levensmiddelenbranche. Veel leidinggevenden in deze branche zijn doorgegroeid vanaf de werkvloer en vullen hun rol naar beste eer en geweten in. Deze training helpt hen om met vertrouwen en plezier aan de slag te gaan en te blijven. Deelnemers leren hoe ze verschillende leiderschapsstijlen flexibel kunnen inzetten en hoe ze hun (veelal diverse) team kunnen motiveren en stimuleren. Daarnaast leren ze omgaan met conflicten en emoties op de werkvloer. Deze vaardigheden helpen leidinggevenden om een productief en harmonieus team te creëren, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het succes van het team en het bedrijf op de lange termijn.

Training Regie op eigen vitaliteit en inzetbaarheid

Levensmiddelen laten niet op zich wachten… de producten moeten de deur uit. Dit brengt een grote druk op kwantiteit met zich mee. Hoe bewaak je de balans tussen werkdruk, kwaliteit van het werk en persoonlijke gezondheid? De training Regie op eigen vitaliteit en inzetbaarheid sluit hier naadloos op aan. Deze training helpt medewerkers in de levensmiddelenbranche om de balans te vinden tussen werk en privé, en om hun energie effectiever te gebruiken. Zo leren medewerkers zelf regie te nemen over hun vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en hun loopbaan.

Gerelateerde

Trainingen en opleidingen

Wie komt in aanmerking voor de FIT2030 subsidie?

De FIT2030-subsidie is voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie (SBI code 10), zoals een bakkerij of zuivelfabriek, in de drankenindustrie (SBI code 11), zoals een brouwerij of frisdrankproducent, of in de tabaksindustrie (SBI code 12). Deze subsidie is specifiek bedoeld voor organisaties die bereid zijn om concrete stappen te nemen naar een duurzamere en gezondere werkomgeving. Wil je weten of jouw organisatie ook gebruik kan maken van deze regeling? Neem dan contact met ons op en wij zoeken dit graag voor je uit.

Training volgen - IMK Opleidingen

Vraag hier onze informatiegids over incompany en maatwerk trainingen aan.

Informatiegids incompany aanvragen
Informatiegids Incompany training - IMK Opleidingen

Voordelen van samenwerken met IMK Opleidingen

Samen met IMK Opleidingen deelnemen aan het FIT2030 programma levert meerdere voordelen op:

 1. Je wordt grotendeels ontzorgd. We ondersteunen bij het aanvragen van de subsidie tot het uitnodigen van de deelnemers en aanleveren van bewijsvoering van deelname.
 2. Je kunt kiezen uit een ruim aanbod, veel groter dan wat op deze pagina staat. Onze maatwerkadviseurs denken graag mee welke trainingen en cursussen het beste past bij de ontwikkelvraag van jouw organisatie en past bij de thema's van de FIT2030-subsidie.
 3. Trainingsprogramma's maken we op maat met een eigen online leeromgeving.
 4. De trainingen geven we in overleg op eigen locatie of een externe locatie die bij jouw organisatie in de buurt is en goed bereikbaar is.
 5. Kwaliteit is gegarandeerd. IMK Opleidingen heeft een Cedeo kwaliteitsscore van 99,2%.

IMK Opleidingen - Fit2030 partner

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Tot 35% korting op trainingen en opleidingen

Een groot bijkomend voordeel van de FIT2030 regeling is het financiële aspect. Met deze regeling kunnen bedrijven tot wel 35% besparen op de kosten van trainingen en opleidingen. Wat betekent dat? Je kunt verdergaan dan alleen investeren in een specifieke training die aansluit bij de behoeften van je team. Je kunt ook kijken naar de bredere opleidingsbehoeften van de hele organisatie. In plaats dat teams losse trainingen en cursussen volgen, kun je een volledig opleidingsplan samenstellen dat perfect aansluit bij de doelen en ambities van je organisatie. Zo krijg je niet alleen waar voor je geld, maar zorg je er ook voor dat je investering in opleiding en ontwikkeling maximaal rendement oplevert. Natuurlijk denken we daar graag over mee!

Leider – Blauw – IMK Opleidingen

Vraag hier de whitepaper '9 praktische tips voor de leidinggevende' aan

Whitepaper aanvragen
Leidinggeven tips - Whitepaper - IMK Opleidingen

Hulp nodig bij de subsidieaanvraag?

Maatwerk voorstel incompany - IMK OpleidingenKlaar om de subsidie aan te vragen? Wij staan klaar om je te helpen. Ons team van experts kunnen de aanvraag grotendeels namens jouw organisatie verzorgen. Vanwege onze intensieve contacten met SOL, weten we exact wat er in de subsidieaanvraag moet staan en welke informatie we moeten aanleveren. Ons doel is om het proces zo eenvoudig en stressvrij mogelijk voor je te maken. Want je wilt wel de zekerheid dat onze samenwerking de investering waard is!

Begin vandaag nog

Klaar om je organisatie toekomstbestendig te maken? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Of je nu vragen hebt over onze trainingen en cursussen, meer wilt weten over de FIT2030 subsidie, of gewoon wilt praten over de uitdagingen waar je organisatie voor staat, we horen graag van je. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je organisatie klaar is voor de toekomst.

  Gerelateerde

  trainingen en opleidingen

  Reviews van deelnemers
  8.6 / 10

  Gemiddelde van 4637 beoordelingen

  10 / 10
  27 mei 2024
  Andrea Isaak
  Training Verzuimmanagement
  Trainer is helder en duidelijk in haar communicatie. Goede praktijkvoorbeelden en goede tips en tricks die je meteen kan toepassen in je werkveld. Goede werkvorm...
  10 / 10
  08 mei 2024
  Patrick Goud
  Training Persoonlijk leiderschap
  Duidelijke lijnen , fijne communicatie en goede inzichten eruit gehaald. Fijne groepsdynamiek.
  8 / 10
  08 mei 2024
  Remco Smits
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  Het kan goed helpen. Je krijgt goeie tips die je kan gebruiken als leidinggevende.
  9 / 10
  08 mei 2024
  Yvonne Warnier
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  De trainer was heel open en gaf geen saaie training. Hij kon de aandacht van iedereen heel goed behouden. Een leuke training en zeer leerzaam...
  9 / 10
  08 mei 2024
  Renee Knegt
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  Het was leuk en vooral leerzaam. Een goede sfeer. Het was een kundige training. Er waren goede en duidelijke antwoorden op alle vragen/situaties.
  9 / 10
  08 mei 2024
  Hanh Le
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  Ik heb veel geleerd en ontdekt over mezelf. Hoe ik beter kan omgaan met mijn collega’s en beter gedrag kan afstemmen. Ik ken DISC en...
  9 / 10
  08 mei 2024
  Hedzer Wiersma
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  Zeer nuttige training. Het gaat mij zeker helpen bij het anders benaderen van kritische gesprekken.
  9 / 10
  26 april 2024
  Jolien Pouwels
  Training Verzuimmanagement
  Alle ins en outs omtrent verzuim komt aan bod. Ook veel ruimte voor eigen inbreng. Je leert de basis van een positief verloop van een...

  Misschien vind je dit ook interessant

  Nieuws
  Zij-instroom in de techniek

  Werkplekleren & Opleiden

  Zij-instroom in de techniek succesvol organiseren
  Zij-instromers zijn dé oplossing voor het groeiende personeelstekort in de technische sector. We leggen uit hoe je meer instromers aantrekt én behoudt.
  Nieuws
  Persoonlijke ontwikkeling tips - IMK Opleidingen

  Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

  10 persoonlijke ontwikkeling tips voor op je werk en privé
  Werken aan je persoonlijke ontwikkeling betekent werken aan jezelf. Je verbetert je zwakke punten en ontdekt je talenten. In dit artikel delen we onze tips.
  Nieuws
  Effectief beïnvloeden - IMK Opleidingen

  Projectmanagement

  Effectief beïnvloeden met deze strategieën en gespreksstijlen
  Om stakeholders mee te krijgen, is het soms nodig om ze te overtuigen van jouw visie. Beïnvloeden noemen we dit ook wel. Zo pak je het effectief aan.
  Doe meer inspiratie op »
  Studieadvies background
  Studieadvies op maat?

  Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

  IMK Studie adviseur
  Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
  Liza Kollenburg
  Liza Kollenburg
  Leidinggevende
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  “Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
  Lees het verhaal van
  Liza ›
  Ruth Jochems
  Ruth Jochems
  Praktijkbegeleider
  Cursus Praktijkopleider
  “Gemiddeld werk ik elke maand twee nieuwe medewerkers in, en meestal begeleid ik ook nog stagiairs”, vertelt Ruth. “En dat is echt pompen! Wij zijn...
  Lees het verhaal van
  Ruth ›
  Simone van Rens
  Simone van Rens
  Re-integratiecoach
  Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
  “Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
  Lees het verhaal van
  Simone ›
  Wendy Smit
  Wendy Smit
  Organisatie & talent manager
  Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
  "Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
  Lees het verhaal van
  Wendy ›
  Peter van den Langenberg
  Peter van den Langenberg
  Voorman nachtploeg bij Spar Holding
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  “Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
  Lees het verhaal van
  Peter ›
  Wout Angevare
  Wout Angevare
  Chef werkplaats bij HBK 2000 Besturingstechniek
  Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
  “Ik wilde graag beter leren communiceren met collega’s, met als doel te sturen en hun kwaliteiten op de juiste manier te benutten. Deze training heeft...
  Lees het verhaal van
  Wout ›
  Icoon nieuwsbrief
  Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

  Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

   Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.