Talenten en kwaliteiten van werknemers komen lang niet altijd tot uiting. Communicatieve vaardigheden spelen hierbij een grote rol. In onze trainingen zit altijd een stukje bewustwording van je eigen stijl van communiceren en wat voor effect dit heeft op anderen. Omdat onze trainingen praktijkgericht zijn, kun je de nieuwe inzichten en communicatieve vaardigheden direct toepassen. Je leert om te gaan met de overtuigingen die beperkend en versterkend werken. Door je communicatieve vaardigheden met training te ontwikkelen, sta je steviger in je schoenen en ga je met meer zelfvertrouwen te werk. Hierdoor komen jouw talent en kwaliteiten sterker tot uiting.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Training Schriftelijke communicatie
Leer alles over stijlen, opbouw en structuur
Laatsteplekken schriftelijke-communicatie-training
Training Schriftelijke communicatie

Schriftelijke communicatie

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Do 14 september 2023
Icoon beoordelingen
15 beoordelingen 8.9

Communicatieve vaardigheden ontwikkelen

Is het voor jou herkenbaar dat jouw goede bedoelingen door mensen binnen de organisatie niet worden erkend, maar je weet niet wat de oorzaak hiervan is? Vaak ligt de oorzaak in de communicatie. Wanneer je terugblikt, denk je dan dat je sommige dingen beter op een andere manier had kunnen communiceren? Tijdens de cursus Effectief communiceren op de werkvloer doe je praktische communicatieve vaardigheden op die je helpen bij het communiceren op de werkvloer richting collega’s, leidinggevenden en klanten.

Schriftelijke communicatie verbeteren

Schriftelijk communiceren is een grote spil in het huidige digitale tijdperk. Denk alleen al aan het aantal zakelijke e-mails dat je per dag ontvangt en verstuurt. Voor iedereen die (betere) professionele teksten wil kunnen schrijven, hebben wij de training Schriftelijke communicatie ontwikkeld. Deze training is voor iedere professional die regelmatig schriftelijk communiceert en daarbij moeite heeft met het vinden van de juiste toon en de gepaste stijl.

Presentatie skills ontwikkelen

Een presentatie geven aan collega’s of klanten? Daar kunnen sommige mensen nachten van wakker liggen. Je communicatieve vaardigheden worden tijdens het spreken voor een groep aardig op de proef gesteld. Tijdens onze cursus Presenteren word je geholpen om zonder plankenkoorts presentaties te geven. Naast de vele handvatten die je meekrijgt, ga je vooral veel oefenen met het geven van presentaties.

Beter feedback geven

Feedback geven en ontvangen is binnen veel functies dagelijkse kost. Toch ervaren veel mensen het als lastig. Feedback wordt gezien als een manier om aan te geven dat iets niet goed gaat of beter kan. Gelukkig kan het ook anders. Ontwikkel je communicatieve vaardigheden en leer feedback met plezier en respect te benaderen tijdens onze training Feedback geven.

Specifieke communicatieve vaardigheden verbeteren

Bij IMK Opleidingen kun je nog veel meer communicatieve vaardigheden doelgericht verder ontwikkelen. Zo hebben we de training Omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer ontwikkeld, waarin je met meer begrip leert samenwerken met collega’s van verschillende achtergronden. En tijdens de training Proactief en klantgericht bellen leer je professionele telefoongesprekken voeren. Bekijk het complete aanbod voor meer.

Deze training als maatwerk?

Onze trainingen zijn ook geschikt als maatwerk teamtraining op jouw eigen locatie. De inhoud van de training wordt dan toegespitst op jullie bedrijfssituatie met voorbeelden uit de praktijk. Interesse? Een trainer komt graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Of bel 0172 – 42 34 56 voor meer informatie.

Wat zijn communicatieve vaardigheden?

Communicatieve vaardigheden gebruik je om te communiceren met anderen. Met klanten, collega’s, je leidinggevende of leveranciers bijvoorbeeld. Dat doe je telefonisch, schriftelijk of face-to-face. Door je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen weet je de juiste toon aan te slaan en je boodschap effectief, positief en met respect voor de ander over te brengen.

Hoe kun je communicatieve vaardigheden verbeteren?

Dat doe je door de juiste kennis te ontvangen, maar vooral door veel te oefenen. Tijdens onze trainingen doe je het allebei. Eerst legt de trainer je de theorie uit en vervolgens ga je er in de praktijk mee aan de slag. Voor het beste resultaat gebruiken we, waar mogelijk, voorbeelden uit je eigen dagelijkse werkpraktijk.

Kan ik STAP-budget aanvragen voor deze trainingen?

Jazeker! Door gebruik te maken van het STAP-budget ontvang je € 1.000,- korting op al onze trainingen, cursussen en opleidingen. Daarmee kun je een groot deel van ons aanbod zelfs volledig gratis volgen. Lees meer over het STAP-budget op onze website.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4296 beoordelingen

10 / 10
14 april 2023
Marjo Bello
Cursus Presenteren
Super leerzame, gezellige en ontspannen training!
10 / 10
17 maart 2023
Ruben Pas
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Dynamische training, geen PowerPoint sessie, Actief en Confronterend (positief!) Trainster met kennis van zaken, Goed tempo en meedenkende Trainster!
9 / 10
27 februari 2023
Dominique de Jonge
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Fijne groepsdynamiek, werkvormen kun je direct in praktijk brengen en een prettige trainer die veel goeie tips had!
8 / 10
27 februari 2023
Marjolein van Vuuren
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Praktische tips en tools over communicatie in de brede zin en in alle situaties toepasbaar. Open en veilige sfeer gecreëerd door de trainer. Veel praktijkvoorbeelden...
Lees  meer   minder 
10 / 10
15 februari 2023
Ibrahim Kucukbiyik
Training Feedback geven
Goede training en zou ik zeker aanraden voor mijn overige collega’s!
9 / 10
15 februari 2023
Nanja van Roovert
Training Feedback geven
Concrete tips en oefeningen, ruimte voor interactie, vragen, veilige positieve sfeer.
8 / 10
15 februari 2023
Karen Spekhorst
Training Feedback geven
Heel informatief. De website in volledig. De trainer is open en vriendelijk. Heeft leuke beeldende voorbeelden. Laat ons als cursisten oefenen en praten. Werkvormen zijn...
Lees  meer   minder 
8 / 10
14 december 2022
Sabine van Poppel
Cursus Presenteren
Fijne, duidelijke training met veel leerpunten!
Bekijk alle reviews
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Sjoerd Goodijk
Sjoerd Goodijk
Zelfstandige
Cursus Timemanagement
“Mijn werkweek plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van mijn mailbox, dat zat niet in mijn systeem. Mijn ogen zijn echt geopend. Ik ben...
Lees het verhaal van
Sjoerd ›
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Ruth Jochems
Ruth Jochems
Praktijkbegeleider
Cursus Praktijkopleider
“Ik doe dit werk nu een jaar of 15. Ik wilde weten: waar sta ik nu? Kan ik nog anders kijken naar de mensen die...
Lees het verhaal van
Ruth ›
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.