Talenten en kwaliteiten van werknemers komen lang niet altijd tot uiting. Communicatieve vaardigheden spelen hierbij een grote rol. In onze trainingen zit altijd een stukje bewustwording van je eigen stijl van communiceren en wat voor effect dit heeft op anderen. Omdat onze trainingen praktijkgericht zijn, kun je de nieuwe inzichten en communicatieve vaardigheden direct toepassen. Je leert om te gaan met de overtuigingen die beperkend en versterkend werken. Door je communicatieve vaardigheden met training te ontwikkelen, sta je steviger in je schoenen en ga je met meer zelfvertrouwen te werk. Hierdoor komen jouw talent en kwaliteiten sterker tot uiting.

Stakeholderanalyse - IMK Opleidingen

trainingen en opleidingen

Communicatieve vaardigheden ontwikkelen

Is het voor jou herkenbaar dat jouw goede bedoelingen door mensen binnen de organisatie niet worden erkend, maar je weet niet wat de oorzaak hiervan is? Vaak ligt de oorzaak in de communicatie. Wanneer je terugblikt, denk je dan dat je sommige dingen beter op een andere manier had kunnen communiceren? Tijdens de cursus Effectief communiceren op de werkvloer doe je praktische communicatieve vaardigheden op die je helpen bij het communiceren op de werkvloer richting collega's, leidinggevenden en klanten.

Schriftelijke communicatie verbeteren

Schriftelijk communiceren is een grote spil in het huidige digitale tijdperk. Denk alleen al aan het aantal zakelijke e-mails dat je per dag ontvangt en verstuurt. Voor iedereen die (betere) professionele teksten wil kunnen schrijven, hebben wij de training Schriftelijke communicatie ontwikkeld. Deze training is voor iedere professional die regelmatig schriftelijk communiceert en daarbij moeite heeft met het vinden van de juiste toon en de gepaste stijl.

Presentatie skills ontwikkelen

Een presentatie geven aan collega's of klanten? Daar kunnen sommige mensen nachten van wakker liggen. Je communicatieve vaardigheden worden tijdens het spreken voor een groep aardig op de proef gesteld. Tijdens onze cursus Presenteren word je geholpen om zonder plankenkoorts presentaties te geven. Naast de vele handvatten die je meekrijgt, ga je vooral veel oefenen met het geven van presentaties.

Communiceren in een team - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Beter feedback geven

Feedback geven en ontvangen is binnen veel functies dagelijkse kost. Toch ervaren veel mensen het als lastig. Feedback wordt gezien als een manier om aan te geven dat iets niet goed gaat of beter kan. Gelukkig kan het ook anders. Ontwikkel je communicatieve vaardigheden en leer feedback met plezier en respect te benaderen tijdens onze training Feedback geven.

Specifieke communicatieve vaardigheden verbeteren

Bij IMK Opleidingen kun je nog veel meer communicatieve vaardigheden doelgericht verder ontwikkelen. Zo hebben we de training Omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer ontwikkeld, waarin je met meer begrip leert samenwerken met collega’s van verschillende achtergronden. En tijdens de training Proactief en klantgericht bellen leer je professionele telefoongesprekken voeren. Bekijk het complete aanbod voor meer.

Deze training als maatwerk?

Onze trainingen zijn ook geschikt als maatwerk teamtraining op jouw eigen locatie. De inhoud van de training wordt dan toegespitst op jullie bedrijfssituatie met voorbeelden uit de praktijk. Interesse? Een trainer komt graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Of bel 0172 – 42 34 56 voor meer informatie.

Communicatieve vaardigheden - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat zijn communicatieve vaardigheden?

Communicatieve vaardigheden gebruik je om te communiceren met anderen. Met klanten, collega’s, je leidinggevende of leveranciers bijvoorbeeld. Dat doe je telefonisch, schriftelijk of face-to-face. Door je communicatieve vaardigheden te ontwikkelen weet je de juiste toon aan te slaan en je boodschap effectief, positief en met respect voor de ander over te brengen.

Hoe kun je communicatieve vaardigheden verbeteren?

Dat doe je door de juiste kennis te ontvangen, maar vooral door veel te oefenen. Tijdens onze trainingen doe je het allebei. Eerst legt de trainer je de theorie uit en vervolgens ga je er in de praktijk mee aan de slag. Voor het beste resultaat gebruiken we, waar mogelijk, voorbeelden uit je eigen dagelijkse werkpraktijk.

trainingen en opleidingen

communicatie

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4465 beoordelingen

8 / 10
27 november 2023
Marc Baron
Training Persoonlijk leiderschap
Ik vond het een hele duidelijke en rustige uitleg/aanpak. Leuke opdrachten tussendoor en ook niet alles in het lokaal.
8 / 10
27 november 2023
Ssnder Van vlaanderen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Mooie training voor jezelf, erg verrijkende training.
8 / 10
14 november 2023
Barbara Paludanus
Cursus Timemanagement
Goede handgrepen en tips om met tijd om te gaan en je bewust te worden van tijd.
8 / 10
10 november 2023
Enno van Geel
Training Persoonlijk leiderschap
De aanpak van de trainer & groepsdynamiek was erg goed.
9 / 10
10 november 2023
René in ‘t Veld
Training Persoonlijk leiderschap
Nuttig om goed naar jezelf te kijken en hiermee jezelf en je omgeving beter te begrijpen en hier je voordeel mee te doen.
9 / 10
03 oktober 2023
Tim Klunder
Training Persoonlijk leiderschap
De training helpt je om meer grip te krijgen over je eigen denken en hoe daar naar te handelen in praktische situaties.
8 / 10
03 oktober 2023
Esther van den Heuvel
Training Persoonlijk leiderschap
Tijdens maar ook na de training ben je je van heel veel dingen bewust die je in het dagelijks en/of werkleven doet.
8 / 10
03 oktober 2023
Caroline Frankfort
Training Persoonlijk leiderschap
Goede Interactie en diverse onderwerpen.
Bekijk alle reviews

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Conflicten op de werkvloer

HR Management

Conflictstijlen, hoe ga jij om met conflicten op de werkvloer?
Conflictstijlen kun je zien als een strategie voor het omgaan met conflicten, bijvoorbeeld assertief of juist gericht op samenwerking.
Nieuws
Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken
Uren bijhouden van de teamleden in je project heeft veel voordelen. Maar hoe richt je het handig in? Lees onze tips en tools voor urenverantwoording.
Nieuws
timemanagement tips

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Verbeter je timemanagement met deze 22 tips
Veel te doen en weinig tijd? Constant opboksen tegen een oneindige takenlijst? Neem de regie over je tijd terug met deze lijst tips.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Sjoerd Goodijk
Sjoerd Goodijk
Zelfstandige
Cursus Timemanagement
“Mijn werkweek plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van mijn mailbox, dat zat niet in mijn systeem. Mijn ogen zijn echt geopend. Ik ben...
Lees het verhaal van
Sjoerd ›
Gert-Jan Rozema
Gert-Jan Rozema
Commercieel calculator bij Dijkstaal B.V.
Cursus Timemanagement
“Vaarwel rondslingerende briefjes en notities! Dankzij deze training heb ik meer structuur in mijn werkzaamheden. Ik plan mijn werk en taken nu in Outlook, ik...
Lees het verhaal van
Gert-Jan ›
Peter Tetteroo
Peter Tetteroo
Hardware Test Engineer bij Siemens Industry Software
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Mijn doel was om mijn vorm van communicatie aan te passen en begrip te krijgen voor de ander zijn/haar manier van communiceren. Dat is echt...
Lees het verhaal van
Peter ›
Stephan Peters
Stephan Peters
Recruiter Transport bij Logistiek bij Banenbranderij
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Door de manier van uitleggen en het enthousiasme van de trainer heb ik veel aan deze training gehad. Al mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen....
Lees het verhaal van
Stephan ›
Paul Thijssen
Paul Thijssen
Safety-consultant bij Falck AVD
Cursus Presenteren
In mijn werk geef ik regelmatig presentaties. Ik zocht een training waarbij ik mijn vaardigheden kon verbeteren. Er was tijdens de training veel aandacht voor...
Lees het verhaal van
Paul ›
Bernd Nijenhuis
Bernd Nijenhuis
Projectleider bij Van den Hoogen Engineering BV
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Het kort samenvatten van de boodschap aan het einde van het gesprek is voor mij al meteen een verbetering. Mijn uitdaging is met name het...
Lees het verhaal van
Bernd ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.