Inleiding Leidinggeven op afstand

Steeds meer organisaties en functies vragen om een flexibele manier van werken. En van jou als leidinggevende wordt verwacht dat je de externe medewerkers online of telefonisch begeleidt en aanstuurt. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat iedereen verbonden blijft en dat gezamenlijke doelen behaald worden? En hoe ga je om met jouw eigen onrust? In deze training Leidinggeven op afstand gaan we hiermee aan de slag. Schrijf je nu in. 

Voor wie is de training Leidinggeven op afstand?

De training Leidinggeven op afstand is bestemd voor leidinggevenden, teamleiders, projectleiders, coördinatoren en managers op alle niveaus in organisaties, die medewerkers op afstand aansturen en/of projectmatig leidinggeven. 

Wat ontwikkel ik?

Tijdens de training Leidinggeven op afstand ontwikkel je vaardigheden hoe je contact maakt en in verbinding blijft met medewerkers die je zelden of nooit ziet. Ook de samenwerking onderling tussen medewerkers is een belangrijk aandachtspunt, waar jij je leidinggevende rol kunt pakken. Je leert ook om goed op de hoogte te zijn van het welzijn van je team en wat medewerkers nodig hebben om optimaal te kunnen werken, waar dan ook. Zo houd je de productiviteit en motivatie hoog en behalen jullie samen de beoogde teamresultaten.

Competenties

Je versterkt deze competentie:

 • Delegeren
  i
  Delegeren betekent dat je op een duidelijke manier taken en beslissingsbevoegdheden aan anderen geeft, en ervoor zorgt dat het werk goed wordt uitgevoerd.
 • Resultaatgerichtheid
  i
  Resultaatgerichtheid betekent dat je duidelijke resultaten kunt stellen en actief stuurt om deze te behalen en te evalueren.
 • Zelfsturing (zelfmanagement)
  i
  Zelfsturing of zelfmanagement betekent dat je je eigen richting bepaalt en realiseert, zowel binnen als buiten de organisatie. Je houdt rekening met je sterke en zwakke punten, interesses, waarden en ambities. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen groei en ontwikkeling en onderneemt actieve stappen om je doelen te bereiken.
 • Samenwerken
  i
  Samenwerken betekent dat je bijdraagt aan een gezamenlijk resultaat door je eigen kwaliteiten en belangen goed af te stemmen op die van de groep. Je houdt rekening met de behoeften en kwaliteiten van zowel jezelf als de andere groepsleden. Samen bereiken jullie een resultaat waar iedereen voordeel van heeft.
 • Mensgericht leiderschap
  i
  Mensgericht leiderschap betekent dat je op een inspirerende manier richting en begeleiding geeft aan medewerkers, en daarbij rekening houdt met hun gevoelens en wat ze nodig hebben.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een cursus of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Programma

 • Sturen op resultaat, verantwoordelijkheden vanuit vertrouwen
 • Jouw eigen rol als leidinggevende
 • Leidinggeven op afstand
 • Controle nemen of loslaten, autonomie geven
 • Van controle naar vertrouwen bewegen
 • Koersbepalen, organisatievisie, afspraken maken en kaderstellen
 • Het creëren van een interactieve virtuele samenwerking
 • De verschillende systemen en vormen van online meetings

Ook incompany 

Heeft jouw organisatie meerdere leidinggevenden, teamleiders of coördinatoren die hun teamleden op afstand managen? Dan is het zeker de moeite waard om naar de mogelijkheid van een incompany training te kijken. Wij maken deze training effectief voor jullie organisatie op maat. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56 of via studieadvies@imkopleidingen.nl 

Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven op afstand regio Utrecht
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Di 07 Mei 2024
09:30
16:30
Di 21 Mei 2024
09:30
16:30
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Leidinggeven op afstand regio Tilburg
Inschrijven Optie nemen Offerte aanvragen
Datum
Begintijd
Eindtijd
Do 13 Juni 2024
09:30
16:30
Do 27 Juni 2024
09:30
16:30

Tarieven

Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 895.00 € 1082.95
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1095.00 € 1324.95
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €95.00

Overige informatie

9 / 10
16 december 2022
Nicole Hansen
Training Leidinggeven op afstand
Zowel prive als business wise groei je enorm op gebied van communicatie.
9 / 10
16 december 2022
James Roep
Training Leidinggeven op afstand
Goede training heel veel geleerd en prettig om te volgen.

Studiebelasting

De training heeft een studiebelasting van 24 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de training.

Niveau van de training

Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze training is mbo+.

Twijfel je of je deze training kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56.

Onze aanpak

Je neemt online deel aan deze training via Zoom. We hebben hier een handige instructievideo voor gemaakt, iedereen kan het. Bij deze online training krijg je dezelfde praktijkgerichtheid als bij een klassikale training. Na je inschrijving ga je meteen online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De training zelf is interactief. De verschillende werkvormen in de training en de online leeromgeving maken het leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Na de training zet je het geleerde direct in de praktijk in.

Inclusief­ coaching­ na afloop

Na enkele weken krijg je een online sessie één op één met de trainer. Je reflecteert samen hoe het gaat in de praktijk en jullie bekijken meteen waar jij eventueel nog behoefte aan hebt. Op die manier haal je alles uit de training.

Benieuwd hoe digitaal trainen werkt? Bekijk dan deze video: