Hoe werkt het Q4 DISC gedragsprofiel

IMK LOL ICOON discHet Q4 DISC gedragsprofiel

Hoe werkt het eigenlijk?

IMK Opleidingen werkt in de meeste trainingen en opleidingen met het gevalideerde Q4 DISC gedragsprofiel; een krachtig instrument dat het verschil meet tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Hiermee krijgt u inzicht in het denken, handelen en communiceren van uzelf en anderen. Medewerkers begrijpen elkaar en gaan beter met elkaar communiceren en samenwerken. Ze vullen elkaar aan in plaats van met elkaar te botsen. Vervolgens gaan de prestaties van de organisatie omhoog. Het gedragsprofiel is een belangrijk hulpmiddel om dit te bereiken.

Wat doet het?

DISC geeft vooral inzicht in ons eigen gedrag en in de verschillen tussen mensen. Wat het Q4 DISC gedragsprofiel waardevoller maakt dan de gemiddelde gedragstest, is dat het een verschil meet tussen ons natuurlijke en ons aangepaste gedrag. Het is dus niet zomaar een momentopname.

DISC schema 1 - (c) IMK Opleidingen

 

Het geeft antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe communiceer je?
  • Hoe gedraag je je van nature?
  • Hoe ga je om met situaties onder druk?
  • Hoe reageer je onbewust op situaties?
  • Hoe ervaar je anderen?

 

Maak geheel kosteloos uw eigen Q4 DISC gedragsanalyse

DISC maakt onderscheid tussen introvert en extravert en tussen taakgericht en mensgericht. Het is een hulpmiddel om elkaar beter te begrijpen. Het ene gedrag kan in een specifieke situatie en functie handiger zijn om een doel te bereiken dan ander gedrag.

Als we weten welk gedrag we vertonen en we herkennen dat ook bij anderen, dan kunnen we dat gebruiken om op een effectieve manier samen te werken. We kunnen ons gedrag afstemmen op de gesprekspartner en de situatie. Als dat lukt, dan gaan we veel meer met elkaar bereiken. Wie dit niet doet, of er het inzicht simpelweg niet in heeft, zal vaker botsen met gesprekspartners en moeilijker zijn doel bereiken.

>> Bekijk een volledige Q4 DISC gedragsanalyse in pdf

Hoe gaat het in zijn werk?

Het profiel beschrijft uw eigen gedragsstijl. U vult online een vragenlijst in, dat duurt ongeveer een kwartier. Antwoorden zijn daarbij nooit goed of fout. Hieruit komt uw persoonlijke gedragsprofiel naar voren. Dit profiel leggen we vast in een rapport, dat in verschillende vormen beschikbaar is. Het varieert van een (kosteloze) algemene beschrijving tot een uitgebreid rapport inclusief overzichtelijke grafieken.

DISC schema 2 - (c) IMK Opleidingen

 

Waar is het nog meer voor te gebruiken?

Het gedragsprofiel is bij uitstek geschikt voor het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Dit kan op persoonlijk of op team niveau. Enkele voorbeelden waar we, naast onze trainingen en opleidingen, DISC succesvol inzetten:

  • Teambuilding sessies
  • Coaching
  • Mediation
  • Werving en selectie
Maak geheel kosteloos uw eigen Q4 DISC gedragsanalyse

Wilt u meer weten? Neem contact op met een van onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.


Trainer aan het woord: Heleen Adelaar

“Ze begreep door DISC veel beter waarom haar collega geïrriteerd op haar reageerde.”

 

Heleen Adelaar april 2014 vierkant“Nog niet zo lang geleden had ik in de training Persoonlijke effectiviteit een deelnemer met introvert en mensgericht gedrag. Zij had een dominante leidinggevende. Ze voelde zich steeds onzekerder in zijn aanwezigheid en had vaak het idee dat ze dingen niet goed deed. Door de reactie die ze kreeg of verwachtte van haar leidinggevende werd ze voorzichtiger in gesprekken met hem. Dit had juist een averechts effect.

We hebben gekeken naar haar gedragsstijl aan de hand van haar Q4 DISC gedragsprofiel. Ze begreep daarna veel beter hoe zij met elkaar communiceren en wat er mis ging tussen hen tweeën. Voorheen kon ze heel voorzichtig en twijfelend vragen: “Mag ik misschien even wat aan je vragen of zal ik anders vanmiddag even terugkomen? Je moet het maar zeggen hoor.” Mensen met haar gedragsprofiel willen eigenlijk liever niet storen. Haar leidinggevende raakte dan geïrriteerd, “Je stoort nu toch al? Zeg dan gewoon wat je wilt zeggen.”

We hebben toen besproken dat het beter is om bij deze collega directer te zijn: “Ik heb een vraag aan je, en heb vijf minuten van je tijd nodig. Past dat nu of schikt het beter op een ander moment?” Dan heb je een veel grotere kans dat hij nu gelijk tijd vrij maakt of met een geschikt alternatief komt.
Ze heeft dit op haar werk toegepast en merkte dat de communicatie tussen hen hierdoor al een stuk vlotter verliep. Door directer te communiceren met haar leidinggevende, bereikt ze sneller haar doel en verlopen de gesprekken tussen hen prettiger.”

 

 

In samenwerking met Q4 Profiles. q4profiles