Inleiding opleiding Accountmanagement A

Je hebt een aantal jaar sales ervaring en bent toe aan verdieping van je vak. Hoe ga je meer op strategisch niveau verkopen? In de praktijkgerichte opleiding Accountmanagement A ga je aan de slag met onderwerpen als marketing, planning en nieuwe media. Je ontwikkelt je nog meer als commercieel adviseur en bouwt relaties met je klanten op vanuit een businesspartnerschap.
Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Neem dan contact op met onze studieadviseur op 0172 – 42 34 56

Voor wie is deze accountmanager opleiding?

Een succesvolle accountmanager worden? De praktijkgerichte accountmanager opleiding is bestemd voor commerciële medewerkers, accountmanagers, sales managers en verkoopadviseurs die vanuit hun vakkennis het verschil willen maken bij hun opdrachtgevers en langdurige klantrelaties willen onderhouden. Accountmanagers die zich niet op de prijs, maar op de kwaliteit onderscheiden van concurrenten en (potentiële) opdrachtgevers aan zich weten te binden door samenwerking op basis van partnerschap.

Competenties

Je versterkt deze competenties:

 • Commercieel vermogen
  i
  Commercieel vermogen betekent dat je goed bent in het herkennen en benutten van zakelijke kansen om geld te verdienen.
 • Oordeelsvorming
  i
  Oordeelsvorming betekent dat je goed kunt bepalen wat de beste keuzes of beslissingen zijn op basis van informatie die je hebt.
 • Omgevingsbewustzijn
  i
  Omgevingsbewustzijn betekent dat je weet wat er om je heen, in de samenleving en politiek gebeurt, en dat je deze kennis op een goede manier kunt gebruiken in je werk of organisatie.
 • Zelfontwikkeling
  i
  Zelfontwikkeling betekent dat je leert over jezelf, wat je belangrijk vindt, waar je goed en minder goed in bent, waar je interesses en ambities liggen. Je onderneemt acties om jezelf verder te ontwikkelen. Het is een proces waarin je bewust werkt aan je eigen groei en verbetering.
 • Resultaatgerichtheid
  i
  Resultaatgerichtheid betekent dat je duidelijke resultaten kunt stellen en actief stuurt om deze te behalen en te evalueren.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Overige informatie opleiding Accountmanagement

Wil je persoonlijk advies? Onze studieadviseurs staan graag voor je klaar via 0172 – 42 34 56.

Programma

Module Verkoopvaardigheden

 • Gespreksvaardigheden
 • Verkoopgespreksmodellen
 • De fasen van een verkoopgesprek
 • Onderhandelen

Module Klantenmanagement

 • Analyseren van het klantenbestand
 • Managen van klantrelaties
 • Nut van acquisitie
 • Key-accountmanagement

Module Strategie

 • Situatieanalyse
 • SWOT analyse
 • Doelstellingen & strategie
 • Opstellen van operationeel verkoopplan

Module Netwerken & Social Media

 • Succesvol netwerken
 • Netwerk opbouwen en onderhouden
 • Effectief inzetten van Social Media
 • Profileren van de organisatie en jezelf

Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Neem dan contact op met onze studieadviseur op 0172 – 42 34 56

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de opleiding maak jij digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft je op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen.
>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Opbouw dagopleiding

 • 8 lesdagen, verdeeld over 4 modules van 2 lesdagen,
  circa 1 lesdag per 2 à 3 weken, verspreid over circa 4 maanden.
 • 2 theorie-examens, meerkeuzevragen via de computer.
 • 1 praktijkexamen, presentatie en verdediging.

Per lesdag zijn circa 4 tot 12 zelfstudie-uren noodzakelijk, afhankelijk van je praktijkervaring en vooropleiding.

De opleiding heeft op dit moment (nog) geen opleidingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Heb je interesse in deze opleiding op maat of voor jouw hele team? Onze studieadviseurs helpen je graag verder via 0172 – 42 34 56.

8 / 10
26 mei 2021
René van der Meijden
Opleiding Accountmanagement A
Leerzame opleiding met veel en goede praktijk voorbeelden. Prettige trainer met veel kennis en ervaring.
9 / 10
15 februari 2021
Michel Dierkx
Opleiding Accountmanagement A
Een erg leuke, interessante opleiding die aansluit bij mijn persoonlijke wensen en behoefte.
10 / 10
02 maart 2020
Barry Grevengoed
Opleiding Accountmanagement A
De training was erg leerzaam en inhoudelijk erg goed. Michel van Vuuren weet waar hij het over heeft en neemt daarin de groep mee.
8 / 10
28 februari 2019
Bert Steenvoorden
Opleiding Accountmanagement A
De training vond ik uitdagend en leerzaam vooral de interactie met de andere cursisten en hoe Sharon het brengt is mij goed bevallen

Onze aanpak

We hebben gekozen voor een aanpak die praktijkgericht, herkenbaar en direct toepasbaar is. Dat maakt de opleiding uniek ten opzichte van andere sales & accountmanagementopleidingen. Er is volop ruimte voor je eigen praktijkvoorbeelden. Verder ga je aan de slag met nuttige theorie, realistische oefeningen en bruikbare tips en adviezen. Dat maakt de opleiding zeer interactief.

Niveau en diploma

Er zijn geen vooropleidingseisen, jouw werkervaring en praktisch inzicht is belangrijker dan je vooropleiding. Enige sales ervaring is een must. De opleiding is praktijkgericht, herkenbaar en direct toepasbaar. Na het volgen van de opleiding (80% aanwezigheidsplicht) en het behalen van de examens ontvang je een diploma van IMK Opleidingen.

Wie is mijn trainer?

Vandaag geleerd is morgen toegepast. IMK Opleidingen werkt uitsluitend met de best gewaardeerde trainers van Nederland. Allemaal hebben zij ruime praktijkervaring, vakkennis en didactische kwaliteiten. Het zijn inspirerende, enthousiaste mensen uit de praktijk, die zelf ruimschoots commerciële ervaring hebben, en waar je met plezier iets van wilt leren.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.