0172 - 42 34 56

Opleiding Accountmanagement A

Voor accountmanagers, sales managers en verkoopadviseurs die hun expertise willen verdiepen en langdurige klantrelaties willen opbouwen op basis van partnerschap

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Opleiding Accountmanagement A - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Inschrijven

Programma

Module Verkoopvaardigheden

 • Gespreksvaardigheden
 • Verkoopgespreksmodellen
 • De fasen van een verkoopgesprek
 • Onderhandelen

Module Klantenmanagement

 • Analyseren van het klantenbestand
 • Managen van klantrelaties
 • Nut van acquisitie
 • Key-accountmanagement

Module Strategie

 • Situatieanalyse
 • SWOT analyse
 • Doelstellingen & strategie
 • Opstellen van operationeel verkoopplan

Module Netwerken & Social Media

 • Succesvol netwerken
 • Netwerk opbouwen en onderhouden
 • Effectief inzetten van Social Media
 • Profileren van de organisatie en jezelf

Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Neem dan contact op met onze studieadviseur op 0172 – 42 34 56

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de opleiding maak jij digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft je op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen.
>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Opbouw dagopleiding

 • 8 lesdagen, verdeeld over 4 modules van 2 lesdagen,
  circa 1 lesdag per 2 à 3 weken, verspreid over circa 4 maanden.
 • 2 theorie-examens, meerkeuzevragen via de computer.
 • 1 praktijkexamen, presentatie en verdediging.

Per lesdag zijn circa 4 tot 12 zelfstudie-uren noodzakelijk, afhankelijk van je praktijkervaring en vooropleiding.

Data & locaties

De opleiding heeft op dit moment (nog) geen opleidingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Heb je interesse in deze opleiding op maat of voor jouw hele team? Onze studieadviseurs helpen je graag verder via 0172 – 42 34 56.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding opleiding Accountmanagement A

Je hebt een aantal jaar sales ervaring en bent toe aan verdieping van je vak. Hoe ga je meer op strategisch niveau verkopen? In de praktijkgerichte opleiding Accountmanagement A ga je aan de slag met onderwerpen als marketing, planning en nieuwe media. Je ontwikkelt je nog meer als commercieel adviseur en bouwt relaties met je klanten op vanuit een businesspartnerschap.
Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Neem dan contact op met onze studieadviseur op 0172 – 42 34 56

Voor wie is deze accountmanager opleiding?

Een succesvolle accountmanager worden? De praktijkgerichte accountmanager opleiding is bestemd voor commerciële medewerkers, accountmanagers, sales managers en verkoopadviseurs die vanuit hun vakkennis het verschil willen maken bij hun opdrachtgevers en langdurige klantrelaties willen onderhouden. Accountmanagers die zich niet op de prijs, maar op de kwaliteit onderscheiden van concurrenten en (potentiële) opdrachtgevers aan zich weten te binden door samenwerking op basis van partnerschap.

Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Onze aanpak

We hebben gekozen voor een aanpak die praktijkgericht, herkenbaar en direct toepasbaar is. Dat maakt de opleiding uniek ten opzichte van andere sales & accountmanagementopleidingen. Er is volop ruimte voor je eigen praktijkvoorbeelden. Verder ga je aan de slag met nuttige theorie, realistische oefeningen en bruikbare tips en adviezen. Dat maakt de opleiding zeer interactief.

Wie is mijn trainer?

Vandaag geleerd is morgen toegepast. IMK Opleidingen werkt uitsluitend met de best gewaardeerde trainers van Nederland. Allemaal hebben zij ruime praktijkervaring, vakkennis en didactische kwaliteiten. Het zijn inspirerende, enthousiaste mensen uit de praktijk, die zelf ruimschoots commerciële ervaring hebben, en waar je met plezier iets van wilt leren.

Opleiding Accountmanagement A - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik

Na afronding van de Opleiding Accountmanagement A:

 • Begrijp je het belang van goede communicatie en weet je waar het uit bestaat
 • Weet je hoe een verkoopgesprek verloopt, kun je verschillende verkoopmodellen toepassen en heb je geoefend met belangrijke gespreksvaardigheden
 • Ken je de verschillende mogelijkheden en activiteiten voor verkoop aan bestaande en potentiële klanten
 • Ben je in staat om je sociale netwerk te vergroten en warm te houden voor meer saleskansen online
 • Kun je een SWOT-analyse maken voor je organisatie
 • Kun je een verkoopplan opstellen voor jouw organisatie of afdeling

Niveau en diploma

Er zijn geen vooropleidingseisen, jouw werkervaring en praktisch inzicht is belangrijker dan je vooropleiding. Enige sales ervaring is een must. De opleiding is praktijkgericht, herkenbaar en direct toepasbaar. Na het volgen van de opleiding (80% aanwezigheidsplicht) en het behalen van de examens ontvang je een diploma van IMK Opleidingen.

Competenties
Commercieel vermogen
Commercieel vermogen betekent dat je goed bent in het herkennen en benutten van zakelijke kansen om geld te verdienen.
Oordeelsvorming
Oordeelsvorming betekent dat je goed kunt bepalen wat de beste keuzes of beslissingen zijn op basis van informatie die je hebt.
Omgevingsbewustzijn
Omgevingsbewustzijn betekent dat je weet wat er om je heen, in de samenleving en politiek gebeurt, en dat je deze kennis op een goede manier kunt gebruiken in je werk of organisatie.
Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling betekent dat je leert over jezelf, wat je belangrijk vindt, waar je goed en minder goed in bent, waar je interesses en ambities liggen. Je onderneemt acties om jezelf verder te ontwikkelen. Het is een proces waarin je bewust werkt aan je eigen groei en verbetering.
Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid betekent dat je duidelijke resultaten kunt stellen en actief stuurt om deze te behalen en te evalueren.
Praktijkcoaching – IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Incompany training bij IMK Opleidingen

Voordelen van een incompany training

De trainer stemt de inhoud van de training af op herkenbare praktijksituaties van jouw medewerkers. Dit zorgt voor meer herkenbaarheid en betrokkenheid bij de onderwerpen. Deelnemers weten meteen wat ze morgen anders kunnen doen.

Van de werkvloer tot en met de directie: na een incompany training groeit iedereen in zijn of haar rol en is zo van betekenis in de organisatie!

 • Volledig toegespitst op jouw praktijk
 • Meer betrokkenheid door herkenbare situaties
 • Vandaag geleerd = morgen toegepast
 • Meer werkplezier en productiviteit als resultaat
 • Teamontwikkeling: medewerkers leren samen en van elkaar
Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de opleiding Accountmanagement A
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de opleiding Accountmanagement A

Weten wat de opleiding Accountmanagement A kan betekenen voor jouw organisatie? Onze maatwerkadviseurs helpen je graag vrijblijvend verder via 0172 – 42 34 56.

Ik zie dat in deze training DISC wordt behandeld, wat is dat?

DISC komt in veel van onze trainingen en opleidingen voor. Het geeft inzicht in de voorkeursstijl van mensen, qua gedrag en communicatie. DISC kent vier stijlen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Aan elke voorkeursstijl is een kleur gekoppeld. In de training leer je meer over de verschillende stijlen en daarmee de samenwerking binnen je team te verbeteren.

Hoe ziet het voortraject van een incompany training eruit?

Op basis van jullie vraag kiezen we een geschikte trainer. Deze komt bij jullie langs voor een oriënterend gesprek. Samen bespreken jullie de situatie die om een training of verandertraject vraagt. De trainer maakt een offerte en jullie kunnen daarin ook weer wijzigingen aanbrengen. De training wordt voorbereid, deelnemers uitgenodigd en de digitale leeromgeving wordt gereed gemaakt. Voor alle vragen hebben jullie bij IMK Opleidingen één aanspreekpunt. Wel zo fijn! Vaak is er ook nog contact met de trainer tussentijds, hij of zij stemt bijvoorbeeld met de leidinggevenden af wat hun verwachtingen zijn. Dan is het tijd voor de training!

Waarom is de prijs op aanvraag?

Dit is een incompany training. Dat betekent dat de training aangepast kan worden op de wensen van jullie organisatie. Aan de hand van jullie wensen maken we een offerte en dus een prijs op maat.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.