Wil je samen met je team nóg beter worden in sales? Dat begint met het DISC gedragsprofiel. Daarmee krijg je niet alleen inzicht in je eigen gedrag en communicatiestijlen, maar ook in die van anderen. Zo kun je veel beter afstemmen en aansluiten op het gedrag en de communicatie van de klant en diens behoeftes. En als bonus leer je ook als salesteam beter samenwerken.

Voor wie is de incompany training DISC voor sales en accountmanagers?

De training is voor medewerkers die met interne of externe klanten werken, accountmanagers, salesmedewerkers, callcenter medewerkers en sales managers die nog beter willen worden in hun vak.

Wat ontwikkel je tijdens de training?

 • Je krijgt meer inzicht in jouw persoonlijke communicatie en gedragsstijl
 • Je leert de gedrags- en communicatiestijl van je klant herkennen, daarop af te stemmen en aan te sluiten. Hierdoor ben je in staat om:
  • Een goede verbinding te maken met de klant
  • Goed te luisteren naar de klant
  • De juiste (manier van) vragen te stellen aan de klant
  • De juiste antwoorden en toelichting te geven aan de klant passend bij zijn gedrags- en communicatiestijl
  • Een goede en duurzame relatie op te bouwen en te onderhouden met je klant
  • Meer vertrouwen op te bouwen bij je klant
  • Effectiever om de order te vragen bij de klant
 • Je leert de communicatiestijlen van de andere teamleden kennen, waardoor je elkaar effectiever feedback kunt geven en beter leert samenwerken.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Wat is DISC?

Het Q4 DISC gedragsprofiel is een krachtig instrument dat het verschil meet tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag. Hiermee krijg je inzicht in het denken, handelen en communiceren van jezelf en anderen. Lees meer over het DISC-model op deze pagina.

Kan ik de Maatwerktraining DISC voor sales en accountmanagers ook individueel volgen?

De Maatwerktraining DISC voor sales en accountmanagers is speciaal ontwikkeld voor salesteams en wordt Incompany gegeven. Voor individuele salesmedewerkers bieden we andere trainingen aan, zoals de training Adviserend verkopen

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in elk geval aan bod komt is het DISC model, waarmee teamleden inzicht krijgen in hun eigen gedrag en persoonlijke communicatie. Ook leren ze elkaars communicatievoorkeuren en die van klanten herkennen zodat ze daar beter op kunnen afstemmen en aansluiten.

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

8 / 10
01 juli 2022
Rob Welles
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
Deze opleiding is een perfecte combinatie van het koppelen van theorie aan praktijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt de theorie gepresenteerd en brengt dit...
8 / 10
13 december 2021
Karol Dzienis
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
It was very beneficial.
9 / 10
13 december 2021
Grazel Inaldo
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
It’s a very good leaderships course, a lot of things you can learn and tips how to handle different behaviors.
10 / 10
13 december 2021
Klaudia Grondys
Incompany training DISC voor sales en accountmanagers
The trainer was really positive, he keeped me interested the whole training. The atmosphere was good. I enjoyed excercises. I learned a lot about types...

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de cursus, maar zeker ook in de praktijk. Daarom staat er op onze leren online omgeving voorbereidingsopdrachten en achtergrondinformatie en praktische video’s over DISC. Er is veel interactie met de trainer en de andere deelnemers, zoals rollenspelen en oefenen tijdens de training. Om het geleerde te borgen heeft men tot 12 maanden na het begin de training toegang tot Leren Online.

Wie is mijn trainer?

De trainer heeft veel praktijkervaring en is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van iedere deelnemer. Uiteraard is de trainer DISC gecertificeerd. De trainer brengt in het voortraject jullie wensen in kaart.

Samenwerking Nederlandse Sales Academie

De incompany training DISC voor sales en accountmanagers wordt uitgevoerd door de Nederlandse Sales Academie, de specialist op het gebied van effectieve verkooptrainingen voor de ambitieuze sales professional. Zij maken onderdeel uit van IMK Opleidingen B.V.