De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

DISC in de praktijk: Help, hoe overleef ik de kerst?

Kerst. Voor de een de meest favoriete tijd van het jaar, voor de ander mag het zo snel mogelijk voorbij zijn. Kerstborrels, uitgebreide diners, het huis versieren, familiebezoek, koken; hoe dan ook een drukke tijd voor de meeste mensen. En het kan zelfs de nodige stress opleveren.

Pak de regie en vier kerst op de manier die het beste bij u past. Welke manier dat is? Met de DISC test komt u erachter.

DISC geeft inzicht in gedrag; hoe u iets doet en waarom. Het maakt u bewust van het effect van uw gedrag en hoe u effectiever kunt zijn.

Wat is uw DISC-stijl?

Bent u nog niet bekend met Q4 DISC? Maak dan kennis met uw Q4 DISC gedragsanalyse door middel van een gratis test. U ontvangt geheel kosteloos de samenvatting van uw analyse per e-mail. Het kost u slechts 10 minuten van uw tijd.

Maak uw eigen DISC profiel en ontdek uw eigen stijl U leert:

 • wat uw natuurlijke manier van doen is
 • wat uw communicatiestijl is
 • waar u energie van krijgt
 • hoe u anderen het beste kunt overtuigen
 • waarom u bepaalde familieleden of vrienden zo vermoeiend vindt

Kerst & DISC

D-Stijl

DISC in de praktijk - Help hoe overleef ik de kerstdagen - schema - IMK Opleidingen 2018

Herkent u zich vooral in de D-stijl? Dan wilt u zelf bepalen wat u doet. U heeft weinig boodschap aan wat anderen vinden of wat hoort of moet. Als u wordt opgelegd hoe kerst gevierd gaat worden, kunt u zelfs tegendraads worden.

Tip: zorg dat u zelf kunt bepalen op welke manier u kerst viert en neem het initiatief. 

I-Stijl

Mensen met een overwegende I-stijl gaat het vooral om de gezelligheid. De manier waarop kerst gevierd wordt is minder van belang.

Tip: geniet van de mensen om u heen en laat los dat het allemaal perfect geregeld moet zijn.

S-Stijl

Herkent u zich het meeste in de S-stijl? Dan vindt u de manier waarop kerst gevierd wordt vooral belangrijk. U doet dat het liefste samen met mensen die dichtbij u staan.

Tip: probeer ruimte in te bouwen voor een vast ritueel samen met de mensen die voor u belangrijk zijn.

C-Stijl

Mensen met een C-stijl hebben een duidelijk beeld waarom kerst gevierd wordt of moet worden. Dit kan met vaste tradities of terugkerende gebruiken zijn. Het is voor hun minder van belang of die traditie of gebruik nog wel zo leuk is.

Tip: het kan zijn dat mensen om u heen niet altijd meer even enthousiast zijn over de tradities of gebruiken. Het kan helpen om ze uit te leggen waarom het gebruik of de traditie zo belangrijk voor u is om onenigheid en discussie te voorkomen.

DISC in de praktijk

DISC in de praktijk - WEB - (c) IMK OpleidingenDit artikel maakt onderdeel uit van onze serie ‘DISC in de praktijk’.
Lees hier eerder verschenen tips: 

Trainingen en opleidingen met DISC

Bij IMK Opleidingen werken we met DISC omdat het inzicht in ons eigen gedrag en in de verschillen tussen mensen geeft. Wat het Q4 DISC gedragsprofiel waardevoller maakt dan de gemiddelde gedragstest, is dat het een verschil meet tussen ons natuurlijke en ons aangepaste gedrag. Het is dus niet zomaar een momentopname. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Bij onderstaande opleidingen en trainingen is de uitgebreide Q4 DISC gedragsanalyse een belangrijk onderdeel van het lesprogramma:

Tijdens onderstaande opleidingen en trainingen wordt de samenvatting van de Q4 DISC gedragsanalyse behandeld.

Alleen voor incompany: 

Een Q4 DISC gedragsprofiel van uw team of gehele organisatie maken? Dat kan met een training speciaal voor u op maat gemaakt worden.

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles


Anderen lazen ook:

 • DISC in de praktijk: luistervaardigheden en beperkingen Het ingewikkelde van communicatie is dat we niet weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. Dat vullen we grotendeels zelf in. En zo ontstaat er al snel ruis en miscommunicatie. Als we snappen wat een ander hoort en wat zijn of haar beperkingen zijn, dan kunnen we elkaar beter begrijpen en effectiever met elkaar communiceren. Lees meer »
  Icoon DISC - IMK Opleidingen
 • DISC in de praktijk: stress signalen Met de feestdagen voor de deur is het voor de meesten onvermijdelijk: stress. Veel verplichtingen, mensen met allemaal een eigen gebruiksaanwijzing en oplopende emoties. Dan is het handig om te weten wanneer en/of waarbij u stress ervaart en hoe dit voor andere mensen geldt. Lees meer »
  Icoon DISC - IMK Opleidingen