9 december 2019

Kerst. Voor de een de meest favoriete tijd van het jaar, voor de ander mag het zo snel mogelijk voorbij zijn. Kerstborrels, uitgebreide diners, het huis versieren, familiebezoek, koken; hoe dan ook een drukke tijd voor de meeste mensen. En het kan zelfs de nodige stress opleveren.

Pak de regie en vier kerst op de manier die het beste bij jou past. Welke manier dat is? Met de DISC test kom je erachter.

DISC geeft inzicht in gedrag; hoe je iets doet en waarom. Het maakt je bewust van het effect van jouw gedrag en hoe je effectiever kunt zijn.

Wat is jouw DISC-stijl?

Ben je nog niet bekend met DISC-profielen? Maak dan kennis met jouw Q4 DISC gedragsanalyse door middel van een gratis test. Je ontvangt geheel kosteloos de samenvatting van jouw analyse per e-mail. Het kost je slechts 10 minuten van je tijd.

Maak hier jouw gratis Q4 DISC gedragsanalyse

Je leert:

  • wat jouw natuurlijke manier van doen is
  • wat jouw communicatiestijl is
  • waar je energie van krijgt
  • hoe je anderen het beste kunt overtuigen
  • waarom je bepaalde familieleden of vrienden zo vermoeiend vindt

Kerst & DISC

D-Stijl

Pion D DISC- IMK Opleidingen

Herken je jezelf vooral in de D-stijl? Dan wil je zelf bepalen wat je doet. Je hebt weinig boodschap aan wat anderen vinden of wat hoort of moet. Als jou wordt opgelegd hoe kerst gevierd gaat worden, kun je zelfs tegendraads worden.

Tip: zorg dat je zelf kunt bepalen op welke manier je kerst viert en neem het initiatief.Pion I DISC - IMK Opleidingen

I-Stijl

Mensen met een overwegende I-stijl gaat het vooral om de gezelligheid. De manier waarop kerst gevierd wordt is minder van belang.

Tip: geniet van de mensen om je heen en laat los dat het allemaal perfect geregeld moet zijn.

S-Stijl

Pion S DISC - IMK opleidingen

Herken je jezelf het meeste in de S-stijl? Dan vind je de manier waarop kerst gevierd wordt vooral belangrijk. Je doet dat het liefste samen met mensen die dichtbij je staan.

Tip: probeer ruimte in te bouwen voor een vast ritueel samen met de mensen die voor jou belangrijk zijn.

Pion C DISC - IMK Opleidingen

C-Stijl

Mensen met een C-stijl hebben een duidelijk beeld waarom kerst gevierd wordt of moet worden. Dit kan met vaste tradities of terugkerende gebruiken zijn. Het is voor hen minder van belang of die traditie of dat gebruik nog wel zo leuk is.

Tip: het kan zijn dat mensen om je heen niet altijd meer even enthousiast zijn over de tradities of gebruiken. Het kan helpen om ze uit te leggen waarom het gebruik of de traditie zo belangrijk voor jou is om onenigheid en discussie te voorkomen.

Trainingen en opleidingen met DISC

Bij IMK Opleidingen werken we met DISC omdat het inzicht in ons eigen gedrag en in de verschillen tussen mensen geeft. Wat het Q4 DISC gedragsprofiel waardevoller maakt dan de gemiddelde gedragstest, is dat het een verschil meet tussen ons natuurlijke en ons aangepaste gedrag. Het is dus niet zomaar een momentopname. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Wij bieden verschillende DISC-trainingen aan. In deze trainingen staat het DISC-model centraal:

Bij onderstaande opleidingen en trainingen is de uitgebreide Q4 DISC gedragsanalyse een belangrijk onderdeel van het lesprogramma:

Tijdens onderstaande opleidingen en trainingen wordt de samenvatting van de Q4 DISC gedragsanalyse behandeld.

Alleen voor incompany:

Een Q4 DISC gedragsprofiel van jouw team of gehele organisatie maken? We maken graag een training voor jullie op maat.

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles