Training Middle Management als nieuwe uitdaging

Optimaal functioneren tussen directie en uw team

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
Prijs op aanvraag

Beoordeling
8,5

Inleiding training Middle Management als nieuwe uitdaging

MM_tussenmens

Middle managers zijn vaak zeer gemotiveerde medewerkers die de kans hebben gekregen om leiding te geven. Ze hebben talent, veel vakkennis en de juiste mentaliteit. Toch blijkt er in de praktijk meer nodig te zijn om als middle manager goed te kunnen functioneren. De middle manager vervult een spilfunctie, waarbij organiseren, communiceren en motiveren belangrijke nieuwe vaardigheden zijn. De middle manager maakt een veranderingsproces door, waarbij de oude waarden van de medewerker moeten plaatsmaken voor nieuwe vaardigheden. Niet langer uitvoerend bezig zijn, maar juist anderen stimuleren het werk te doen. Nadenken over de lange termijn, coachen, delegeren en verbeteringen doorvoeren. Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

Voor wie is de training Middle Management?

De training Middle Management als nieuwe uitdaging is geschikt voor middenmanagement, managers, bedrijfsleiders en afdelingshoofden die hun algemene managementkennis en managementvaardigheden willen aanscherpen. Veel deelnemers geven na de training met verbazing aan dat ze een complete omslag hebben gemaakt om nu een betere manager te worden.

Wat ontwikkel ik?

Deze training heeft als belangrijkste doel om van de deelnemers slagvaardige managers te maken, die zelfverzekerd zijn en weten hoe ze hun functie succesvol kunnen uitoefenen. De cursus helpt bij het veranderingsproces van medewerker naar manager, waarbij de nadruk ligt op vaardigheden als communicatie, organisatie, leidinggeven, coachen, delegeren en motiveren. Daarnaast vergroot de deelnemer het inzicht in belangrijke managementvaardigheden als structuur aanbrengen en het vertalen van directiebeleid naar de afdeling.

Wie mijn trainer?

De training wordt gegeven door een praktijkgerichte managementtrainer die zelf veel ervaring heeft opgedaan in het bedrijfsleven.

Aanvullende informatie


Programma

De spilfunctie van de middle manager

 • Het veranderingsproces van medewerker naar leidinggevende
 • Verantwoordelijkheid nemen en geven
 • Van korte naar lange-termijn-denken
 • De kunst van het loslaten
 • Structuur aanbrengen, duidelijkheid creëren
 • Grip op uw tijd en uw taken
 • Managen van problemen van anderen
Functioneren als veelzijdig leidinggevende

 • Zelftest over uw stijl van leidinggeven: hoe komt u over?
 • Instructie geven, duidelijk zijn in wat u verwacht
 • Coachen, de kracht van vragen in plaats van zeggen
 • Ondersteunen, zelfvertrouwen geven als klankbord
 • Delegeren, anderen verantwoordelijk maken
 • Het effect van uw (non-verbale) communicatie
 • Omgaan met emoties en conflicten
 • Oefenen in groepjes met praktijkcases

Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

Onze aanpak

MM_tussenmensDe training bestaat uit 2 dagen met een week tussen de trainingsdagen in. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgd.

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden u een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kunt u vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heeft u via Leren Online contact met uw medecursisten. Tot zes weken na de training kunt u bovendien gebruik maken van e-coaching met uw trainer, als u hulp wenst bij het toepassen in de werksituatie.


Deelnemers aan het woord

“Ik kan me nu beter verplaatsen in die ander”

Door de training zie ik in dat ik meestal een bredere kijk op zaken heb dan de mensen waar ik leiding aan geef. Voorheen sloeg ik daardoor wel eens wat stappen over in mijn uitleg en was dan verbaasd dat iemand niet meteen snapte wat ik zei. Ik kan mij nu beter verplaatsen in de positie van die ander.

Arnold van Dijk - Logistiek manager bij King Converting
Edwin Zwang | Middle management opleiding

“Ik weet nu dat ik nog meer kan loslaten, zonder dat ik daarmee de controle verlies.”

“Eens in de zoveel tijd moeten wij een cursus of training doen, het is immers goed om jezelf te blijven trainen. Wat ik positief vind aan deze cursus is dat we zelf actief bezig waren met de lesstof. De trainer had veel levenservaring en we gingen in groepjes uiteen om dingen uit te werken. Die combinatie maakte het zeer aangenaam. Ik ben ons bedrijf anders tegen het licht gaan houden. Dingen waar ik normaal niet op zou letten, vallen mij nu ineens wel op. Ik weet nu dat ik nog meer kan loslaten, zonder dat ik daarmee de controle verlies.”

Edwin Zwang - Teeltspecialist bij Florensis

Lees meer ervaringen »


Beoordelingen

Training Middle Management als nieuwe uitdaging wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 32 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training duurt 2 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.


Investering

MM_tussenmens

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 895,-
Tariefsopbouw: lesgeld € 710,- / lesmateriaal € 75,- / locatiekosten € 110,- (2 dagen)
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • 100% klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Gerelateerde nieuwsberichten

 • Goed delegeren is iets anders dan ik dacht

  In de tijd dat Pim begon met leidinggeven, had hij het idee dat hij uitstekend kon delegeren. Naar sommige medewerkers had hij al snel bijna geen omkijken meer. Anderen bleven tot zijn frustratie dezelfde fouten maken. Hij werd er gek van.

  Lees meer »
  Middle Management A IMK Opleidingen