14 november 2023

Ben je nieuwsgierig naar hoe jij in elkaar zit en hoe je beter kunt samenwerken met anderen? Dan is een gratis DISC-test een mooi startpunt. DISC is een eenvoudig en handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gedrag en communicatiestijl.

Over DISC testen

DISC is een methode waarmee je ontdekt hoe je reageert op verschillende situaties. Het verdeelt gedrag in vier hoofdstijlen: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Iedereen bezit een mix van deze stijlen, die samen jouw unieke DISC-profiel vormt.

Je kunt je DISC-profiel achterhalen door een DISC test te doen. Deze test stelt vragen over hoe je in bepaalde situaties zou handelen of reageren. Op basis van je antwoorden wordt jouw unieke DISC-profiel opgebouwd.

Lees verder: Wat is DISC en wat betekenen de kleuren?

Kies een test en ontdek jouw DISC-profiel

Ontdek je DISC-profiel en leer meer over jezelf door een van de volgende vijf gratis online DISC-tests te proberen. Het is een leuke en boeiende manier om te begrijpen waarom je doet wat je doet en hoe je effectiever kunt communiceren met anderen.

1. Gratis online DISC-test van Q4 Profiles

Q4 profiles DISC test - IMK Opleidingen

IMK Opleidingen biedt trainingen aan waarbij het DISC-profiel van Q4 Profiles centraal staat. Q4 Profiles heeft de DISC-test doorontwikkeld voor de Nederlandse markt en cultuur. De gratis online test bestaat uit twaalf stellingen met vier antwoorden per stelling. Geef steeds aan welke stelling het meest en het minst bij je past. Na afloop ontvang je jouw DISC-profiel in je mailbox.

Doe de test

2. Gratis online DISC-test van 123test.com

123test - IMK Opleidingen

De online DISC test van 123test bestaat uit 28 setjes van steeds 4 stellingen. Je vinkt aan welke stelling het beste en welke het minste bij je past. Na het invullen volgt een korte vragenlijst, waarna je jouw kleurenverdeling en een korte uitleg te zien krijgt.

Doe de test

3. Gratis online DISC-test van DISC Factor

DISC Factor - IMK Opleidingen

De gratis online DISC test van DISC Factor bestaat uit 10 vragen met steeds vier antwoorden. Je kiest bij elke vraag het antwoord dat het beste bij jou past. Na het invullen zie je welke DISC kleur bij jou overheersend is, op basis van je antwoorden.

Doe de test

4. Gratis online DISC-test van EmployYourself

EmployYourself - IMK Opleidingen

De gratis DISC kleurentest van EmployYourself bestaat uit 16 stellingen. Per stelling zet je de antwoorden op volgorde van wat het meest tot het minst bij je past. Na afloop krijg je je kleurenverdeling te zien. Als je meer uitleg wilt ontvangen, kun je je e-mailadres invullen.

Doe de test

5. Gratis online DISC-test van HRMFORCE

HRMFORCE - IMK Opleidingen

De gratis DISC-profiel test van HRMFORCE bestaat uit 60 tweekeuzevragen. Je geeft steeds aan welke eigenschap het beste bij jou past. Na afloop vul je je e-mailadres in en worden de resultaten naar je opgestuurd.

Doe de test

Dompel jezelf onder in DISC

Terwijl een online DISC-test een geweldige eerste stap is om jezelf te ontdekken, is het slechts een voorproefje van jouw gedragsstijlen.

Wil je een dieper inzicht door je DISC-profiel volledig in kaart te brengen? Schrijf je dan in voor een DISC profiel met uitgebreide uitleg. De test bestaat uit een zeer uitgebreide vragenlijst. Door de persoonlijke nabespreking en uitleg haal je hier het maximale uit.

Daarnaast bieden we nog meer DISC-trainingen aan:

Bij onderstaande opleidingen en trainingen is de uitgebreide DISC analyse een belangrijk onderdeel van het lesprogramma:

Meer informatie over DISC

Vind je DISC interessant en wil je er meer over lezen? Dat komt goed uit, want wij hebben er veel over geschreven! Bekijk onderstaande lijst of blader hier door alle artikelen over DISC.

Veelgestelde vragen over DISC testen

Hoe ontdek ik mijn DISC profiel?

Door een DISC test uit te voeren. Aan de hand van je persoonlijke antwoorden op vragen en stellingen, wordt jouw unieke DISC-profiel samengesteld. Je ontdekt uit welke kleuren jouw profiel is opgebouwd en wat de betekenis hiervan is.

Hoeveel kost een DISC test?

In dit artikel vind je vijf gratis online DISC testen. De uitslag geeft een prima startpunt van jouw DISC profiel. Een deskundige test met persoonlijke uitleg is wel betaald. De test is dan veel uitgebreider en gedetailleerder.

Wat is een goede DISC test?

Over het algemeen geldt: hoe meer vragen,hoe accurater het DISC-profiel. Dan is er namelijk meer data om mee te werken. Maar de kwaliteit van de test is ook van belang. Online vind je verschillende testen die een idee van jouw profiel geven, maar als je écht diepgaand inzicht wilt verkrijgen adviseren we een DISC profiel met uitgebreide uitleg.