Inleiding Inzicht in gedrag

Deze workshop van één dagdeel heeft als doel om jouw persoonlijke talenten helder in beeld te brengen. Daardoor kun je focussen op de dingen waar je goed in bent. Dit helpt je zelfvertrouwen te versterken en laat je effectiever functioneren.

De basis wordt gelegd met een uitgebreide analyse van je gedragsprofiel, die je vooraf online maakt. Tijdens de workshop ontvang je een uitgebreid rapport over jouw profiel. Op discrete en integere wijze worden de opbouw en achtergronden van het rapport besproken. Er is voldoende gelegenheid om jouw persoonlijke vragen te stellen of situaties in te brengen.

Tevens leer je veel over het botsen van verschillende gedragsstijlen en hoe je daar met behulp van effectieve communicatie mee om kunt gaan. Deelnemers verbazen zich over de hoeveelheid herkenbare gedragingen die op basis van deze korte analyse op papier staan. “Alsof je je eigen boek leest!”

Gratis voorproefje

Klik hier voor meer informatie over het gratis maken van een gedeelte van het profiel

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn of haar eigen gedragsprofiel met als doel daarvan te leren.

Wat ontwikkel ik?

Je versterkt je zelfkennis door je eigen gedragspatroon te analyseren. Hierdoor ontstaat een scherp beeld van jouw talenten, waardoor je kunt focussen op zaken waar je écht goed in bent. Tevens leer je veel over het botsen van gedragsstijlen en hoe je daarmee om kunt gaan. Denk aan het functioneren van de medewerkers binnen jouw team. Daarnaast zul je ontdekken dat de profielen zeer goed inzetbaar zijn bij de werving & selectie van nieuwe medewerkers.

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

  • Inzicht in gedrag en communicatie
  • Toelichting op het DISC-gedragsmodel
  • Emoties van verschillende stijlen
  • Het botsen van gedrag
  • Effectieve communicatie
  • Natuurlijk gedrag versus gewenst gedrag
  • Uitreiken van je eigen persoonlijke stijl profiel
  • Nadere toelichting op het profiel in algemene zin
  • Ervaringsuitwisseling en interactie
  • Gebruiksmogelijkheden en persoonlijke waarde

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining.
Klik hier voor meer informatie.

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining. Klik hier voor meer informatie.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

 

Onze aanpak

De beste manier om het gedragsanalyse instrument te begrijpen, is door het zelf te ervaren. Na je aanmelding ontvang je een code met instructie, waarmee je online je eigen gedragsanalyse kunt maken door het beantwoorden van de vragen. Tijdens de workshop krijg je het rapport uitgereikt. Verder kenmerkt de workshop zich door veel interactie en ervaringsuitwisseling. Je hebt de mogelijkheid om eigen situaties in te brengen.

Wie is mijn trainer?

Deze workshop staat onder leiding van een praktijkgerichte gecertificeerde trainer, met brede kennis én praktijkervaring.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.