Wanneer je meerdere medewerkers tegelijk wilt laten trainen, is een incompany traject een goede oplossing. Een incompany training of opleiding sluit perfect aan op jullie organisatie, leerwensen en ambities, zonder dat je hiervoor hoge ontwikkelkosten betaalt. Bij IMK Opleidingen werken we met inzicht en vaardigheden die leiden tot positief en effectief gedrag. Iedereen heeft de doelstellingen weer helder voor ogen en de resultaten gaan omhoog.

De standaard opleidingen en trainingen uit ons open programma maken wij indien gewenst voor jou op maat. Wij verwerken praktijksituaties uit jullie organisatie in de opdrachten en de rest van het lesmateriaal. Liever een volledig op maat gemaakte opleidingsprogramma van meerdere modules? Ook dat is mogelijk bij IMK Opleidingen!

Wij bespreken graag samen jouw wensen en behoeften tijdens een vrijblijvende intake, zodat een passend leertraject opgesteld kan worden.

Haal de beste experts in huis

Alle trainingen en opleidingen van IMK Opleidingen kun je ook incompany inzetten. En naast ons open programma hebben we meer dan 20 trainingen die exclusief incompany plaatsvinden.

Volg met je team, afdeling of organisatie een training die is toegespitst op jullie branche en organisatie. Met maatwerk pak je eenvoudig specifieke uitdagingen aan.

Heb jij slechts enkele medewerkers met een specifieke leerbehoefte? Dan is individuele coaching wellicht een optie.

Wat levert incompany trainen op?

Incompany trainen levert veel op, doordat we aansluiten op jullie praktijksituaties. Hierdoor worden deelnemers geïnspireerd door en betrokken bij de onderwerpen. Onze trainers hebben ruime praktijkervaring en weten dus waar de deelnemers mee te maken hebben. Door voorbeelden uit hun praktijk te gebruiken, weten deelnemers precies wat ze morgen anders gaan doen voor meer werkplezier en resultaat. Van de werkvloer tot en met het middenkader, van medewerker tot directeur, met onze trainingen en opleidingen groeit iedereen in zijn of haar rol en is zo van betekenis in de organisatie.

De voordelen:

  • Theorie & praktijkvoorbeelden afgestemd op jullie branche en organisatie
  • Teamontwikkeling: laat medewerkers samen en van elkaar leren
  • Bepaal zelf de datum en locatie van de training

Waarom IMK Opleidingen?

We zijn gespecialiseerd in opleidingen en trainingen op het gebied van:

Persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers staat bij ons centraal. Al 25 jaar doen we dit met de grootste zorg en passie.

Wij staan voor:

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • 99% klanttevredenheid*
  • Volledig toegespitst op jouw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

*Bron: Cedeo klanttevredenheidsonderzoek

Onze aanpak: De 5 stappen van vraag naar resultaat

Jullie dagelijkse praktijk staat bij ons centraal. Wat hebben jouw medewerkers nodig in hun specifieke werksituatie? Dat is ons uitgangspunt. Tijdens de gezamenlijke opleidings- of trainingsdagen experimenteren jouw medewerkers met nieuwe vaardigheden en proberen deze uit. Daarmee zetten ze de eerste stap naar verandering. Wat ze vandaag leren, zie je direct terug in de praktijk.

Het bereik van een training of opleiding gaat verder dan alleen de dagen dat de deelnemers bij elkaar komen. In onze visie bereik je nog meer resultaat als je dat veranderproces ook tussendoor en na afloop op gang houdt. Daarom werken we met blended learning: we combineren de gezamenlijke dagen met interactieve opdrachten via ons online leerplatform. Het geheel van het veranderproces van een team of organisatie noemen wij de IMK leerweg. Die begint al bij het eerste contact. Hoe dat werkt, leggen we uit aan de hand van vijf stappen.

Stap 1: Persoonlijk advies

Op basis van jouw vraag, de branche en de locatie van jullie bedrijf komt er een door ons geselecteerde trainer langs voor een oriënterend gesprek. Het is van belang dat de trainer de werkwijze, de functie en de omgeving van de deelnemers goed begrijpt. Jullie bespreken de situatie die om een training of verandertraject vraagt. Op basis van dat gesprek adviseert de trainer over de vorm, de inhoud, de groepsgrootte en de duur van het traject. Dit varieert van twee dagdelen voor één groep van vijf mensen tot meerdere groepen, modules en praktijkbegeleiding en alles daar tussenin. De vraag die centraal staat is: wat willen jullie veranderd zien na afloop van het traject? Wanneer zijn jullie tevreden?

Stap 2: Voorbereiding

We nodigen deelnemers uit om van tevoren na te denken over wat ze willen leren in deze training of opleiding. Onderdeel daarvan is ook om feedback te vragen aan hun omgeving. Door hier voor aanvang al over na te denken, begint het veranderproces daar eigenlijk al. Optioneel maken ze van ter voorbereiding ook een DISC gedragsanalyse.

De digitale leeromgeving die we hiervoor gebruiken, kunnen we helemaal naar jullie wens inrichten, bijvoorbeeld inclusief bedrijfslogo. Daarnaast kiezen sommige organisaties voor een kick-off bijeenkomst, om het gezamenlijke doel toe te lichten en betrokkenheid vanuit de directie te laten zien. De trainer spreekt ook met de verantwoordelijke leidinggevende(n) om de verwachtingen helder te krijgen en hun rol toe te lichten in het opvangen van de deelnemers na de training.

Stap 3: Uitvoering

Tijdens de training gaan deelnemers met vaardigheden en gedragspatronen aan de slag. Ze doen rollenspellen en praktijkgerichte oefeningen en proberen daarmee uit wat bij hen past. Zo wordt de drempel lager om de vaardigheden en het nieuwe gedrag daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Daarnaast krijgen ze ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers.

Stap 4: Borging

Tussen de trainingsdagen in houden deelnemers onderling en met de trainer contact via ons online leerplatform. Zo blijft het actief onder de aandacht. Na de training komt het op de borging van het geleerde aan. Daar komen vaak de leidinggevenden ook aan te pas. Ook werken we regelmatig met verbeterplannen, waarmee deelnemers nog tijdens de training of opleiding plannen maken over hoe ze het geleerde gaan toepassen in de praktijk. De trainer helpt hier uiteraard bij, om de doelen helder en haalbaar te krijgen.

Stap 5: Vervolg

Evalueren is in onze ogen essentieel om het succes van een incompany traject te bepalen. Is het doel behaald? Hoe hebben jullie het geheel ervaren? Soms blijkt dat er een wens is tot nog verdere verdieping in het ontwikkelproces van de medewerkers. Dat is het voordeel van maatwerk: we maken ook een vervolgtraject op maat. En heb je een groep nieuwe medewerkers die je op dezelfde wijze wilt trainen? Dan zetten we het bestaande programma gemakkelijk opnieuw voor jullie in.

De IMK leermethode

IMK Leerweg

Wij geloven in blended learning. Deelnemers bereiden zich voor door gebruik te maken van onze online leeromgeving (Leren Online). Er kan digitaal gebruik worden gemaakt van diverse middelen (intake, theorie, filmpjes en opdrachten) en deelnemers kunnen ervaringen uitwisselen. Tijdens de training of opleiding oefenen ze met nieuwe vaardigheden. De volgende dag brengen ze het geleerde direct in de praktijk op hun werk. De opleiding of training stopt niet na de trainingsdagen. Deelnemers mogen tot één jaar na aanvang van de training gebruik maken van e-coaching met hun trainer via de digitale leeromgeving.

Indien gewenst kan Leren Online in jullie huisstijl opgezet worden.

Coaching

Daarnaast bieden we de mogelijkheid van coaching ‘on the job’. Niet iedereen lukt het om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Dan kan coaching in de praktijk net dat extra steuntje in de rug zijn. Wij denken ook na afloop van een incompany traject met jullie mee.

Incompany en maatwerkverhalen

Benieuwd naar de incompany en maatwerkverhalen van onze klanten? Lees hun ervaringen en wat een samenwerking met IMK Opleidingen opgeleverd heeft.

Wil je meer weten over onze aanpak? Bel dan met onze incompany studieadviseur Tamara. Zij zet samen met jou de eerste stap.

Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek. Bel 0172 – 42 34 56, mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl of vul het maatwerkcontactformulier in.

JA, ik wil graag meer informatie over een training op maat