Inleiding Beoordelings- en functioneringsgesprekken

Durf jij je als leidinggevende uit te spreken over het functioneren van jouw medewerker? Of ga je die confrontatie liever uit de weg? In deze praktijkgerichte training ontwikkel je vaardigheden om beoordelings- en functioneringsgesprekken zelfverzekerd, respectvol en doelgericht aan te pakken. Deze training heeft een sterk praktijkgericht karakter, waarbij de situatie van jouw organisatie centraal staat. Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Schrijf je dan direct in.

Voor wie is de training Beoordelings -en functioneringsgesprekken?

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die de communicatie en afstemming met hun medewerkers over het functioneren willen verbeteren.

Wat ontwikkel ik?

Beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn een belangrijk onderdeel van het personeelsmanagement. Na deze training ben je in staat:

  • Een op de bedrijfssituatie afgestemde systematiek van beoordelen en functioneringsgesprekken te hanteren
  • Reden en doel functioneringsgesprek aan je medewerkers uit te leggen
  • Reden en doel beoordelingsgesprek aan je medewerkers uit te leggen
  • Agenda functioneringsgesprek en onderwerpen functioneringsgesprek aan te geven
  • Gespreksvaardigheden toe te passen zodat je met meer tact en zekerheid deze gesprekken voert
  • De gemaakte afspraken helder te formuleren en vast te leggen

Programma

  • De beoordelingscyclus-gesprekken als onderdeel van een continu proces
  • Doel en aanpak
  • Vaststellen beoordelingscriteria en -normen
  • Beoordelingen maken
  • Competenties en bedrijfsdoelen voor het functioneringsgesprek
  • Gesprekstechnieken: valkuilen en lastige gesprekken
  • Omgaan met reacties van uw medewerkers
  • Afspraken maken
  • Inzicht in gedrag door middel van Q4 DISC gedragsanalyse.

Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Schrijf je dan direct in.

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de training maak je digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft jou op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen.

>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Maak een STAP-vooraanmelding zonder risico

Het volgende aanmeldmoment voor het STAP-budget is op 1 september 2022. Maak nu alvast jouw keuze. Bij ons hoef je niet deel te nemen als je het budget niet gekregen hebt. Je kunt het in de volgende periode nog een keer proberen of je in overleg met ons annuleer je de vooraanmelding. Daar doen wij niet moeilijk over.

Zorg wel dat je vóór 1 september in bezit bent van een STAP-aanmeldbewijs. Dit bewijs heb je nodig om via het STAP-portaal jouw aanvraag in te dienen. Bij ons ontvang je dit document direct na jouw STAP-inschrijving.

In de komende periode kun je een training volgen tussen 29 september 2022 en 31 januari 2023. Doe gerust al een vooraanmelding voor de periode daarna.

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Beoordelings- en functioneringsgesprekken regio Utrecht
Regulier inschrijven Inschrijven met STAP-budget Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
30 september 2022
10:00
17:00
14 oktober 2022
10:00
17:00
Adresgegevens
BCN BUSINESS CENTRE NEDERLAND ZWOLLE
Lubeckplein 20
8017 JZ ZWOLLE
0382004300
Beoordelings- en functioneringsgesprekken regio Zwolle
Regulier inschrijven Inschrijven met STAP-budget Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
13 oktober 2022
10:00
17:00
27 oktober 2022
10:00
17:00
Adresgegevens
Nog niet bekend
Niet bekend
Beoordelings- en functioneringsgesprekken regio Amsterdam
Regulier inschrijven Inschrijven met STAP-budget Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
14 november 2022
10:00
17:00
28 november 2022
10:00
17:00
Adresgegevens
BCN BUSINESS CENTRE NEDERLAND UTRECHT
Daltonlaan 100
3584 BJ UTRECHT
0302567390
Beoordelings- en functioneringsgesprekken regio Utrecht
Regulier inschrijven Inschrijven met STAP-budget Optie nemen
Datum
Begintijd
Eindtijd
29 november 2022
10:00
17:00
13 december 2022
10:00
17:00

Tarieven

Toon STAP-budget prijzen
Toon prijzen incl. btw
  • Cursusprijs Open Cursus € 805.00 € 974.05
  • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 80.00 € 96.80
  • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 995.00 € 1203.95
  • Lunchkosten* - € 40.00
  • STAP-budget - € 955.00
Te betalen €0.00

* De lunchkosten vallen buiten de vergoeding van de STAP-subsidie. Deze nemen wij voor onze rekening.

Betaling

De factuur wordt na inschrijving per e-mail verstuurd. Uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training dient de factuur te zijn voldaan. Plaatsing voor de training geschiedt op volgorde van betaling. Lees hier de betalingsvoorwaarden.

Overige informatie

9 / 10
26 april 2022
Daryl Frieser
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Een ontspannen en duidelijke training die alle aspecten behandeld over functionering en beoordelingsgesprekken. Een goede basis om verder op te borduren.
9 / 10
26 april 2022
Susan van der Graaf
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Veel geleerd in twee dagen, nuttig en leuk!
8 / 10
26 april 2022
Arno De bruin
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Veel geleerd over hoe je een gesprek begint. En veel geleerd hoe je afspraken maakt in een gesprek.
8 / 10
26 april 2022
Ashley Frieser
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Hele goede training als je beginnend leidinggevende bent.

Studiebelasting

De training heeft een studiebelasting van 24 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de training.

Niveau van de training

Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze training is mbo+.

Twijfel je of je deze training kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56.

Onze aanpak

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden je een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kun je vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heb je via Leren Online contact met je medecursisten. Tot zes weken na de training kun je bovendien gebruik maken van e-coaching met jouw trainer, als je hulp wenst bij het toepassen in de werksituatie.

Wie is mijn trainer?

Deze training staat onder leiding van een praktijkgerichte HRM-professional die brede kennis van en ervaring met eigentijdse communicatie- en gesprekstechnieken heeft.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.