
Klant- & Servicegericht Werken
Je bent een leidinggevende van een serviceteam en je bent op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Ligt mijn werkwijze nog in lijn met de bedrijfsstrategieën?’, ‘Hoe ontwikkel ik mezelf van aannemer naar businesspartner?’, ‘Hoe kan ik de dienstverlening van onze organisatie naar een hoger niveau tillen?’ of ‘Aan welke knoppen moet ik draaien om meer marge te realiseren?’. Dan is de opleiding Leidinggeven aan serviceteams echt iets voor jou! Tijdens deze 8-daagse opleiding krijg jij antwoord op al jouw vragen. Bovendien zal je na het volgen van deze opleiding zowel persoonlijk als functioneel zijn gegroeid in je rol.
De opleiding Leidinggeven aan serviceteams is met zorg ontwikkeld voor managers, leidinggevenden en coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor serviceteams in de technische branche. Je bent binnen jouw leidinggevende functie verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de servicedienstverlening en het betrekken van de medewerkers in dit proces.
Na het volgen van de 8-daagse opleiding Leidinggeven aan serviceteams:
Wat is het werk- en denkniveau van de opleiding Leidinggeven aan serviceteams?
Het werk- en denkniveau bij de opleiding Leidinggeven aan Serviceteams is HBO bachelor.
Moet ik al ervaring hebben in het leidinggeven voordat ik mee kan doen met de opleiding Leidinggeven aan serviceteams?
Een randvoorwaarde voor deelname is dat je daadwerkelijk leiding geeft aan servicemonteurs. In ieder geval op operationeel niveau, maar het liefst op tactisch niveau met invloed op de inhoud van de servicedienstverlening.
Wat doe ik als de training of opleiding meer kost dan € 1000?
Als de training of opleiding meer kost dan € 1000 dan ontvang je een factuur voor het restbedrag. De factuur betaal jezelf of je vraagt bijvoorbeeld aan jouw werkgever om bij te dragen.
We starten de opleiding met jezelf als persoon. We reflecteren op jouw persoonlijke kwaliteiten en belangrijkste drijfveren. Onderwerpen die in de ochtend aan bod komen:
In de middag gaan we van start met de masterclass ‘service en bedrijf’. Onderwerpen die hier aan bod zullen komen:
Op dag twee staat de workshop ‘service en prestatie’ op de planning. Hier komen onderstaande onderwerpen aan bod:
De middag van dag twee staat in het teken van de invloed die jouw persoonlijke bijdrage heeft op de resultaten van jouw afdeling. We gaan aan de slag met:
Dag drie is voorbehouden voor intervisie. Intervisie is een vorm van bijeenkomst waarbij de deelnemers vraagstukken bespreken om van elkaar te leren. Met behulp van de verschillende verhalen krijgen alle deelnemers waardevolle inzichten die ze zelf kunnen inzetten in de praktijk.
De middag staat in het kader van het financiële aspect:
We beantwoorden op dag vier de vraag: ‘Welke impact kunnen medewerkers hebben op het versterken van langdurige klantrelaties?’. We gaan aan de slag met:
’s Middags bespreken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw medewerkers toewerken naar klantgericht gedrag:
In de ochtend van dag vijf gaan we opnieuw aan de slag met intervisie. In de middag staat het beïnvloeden van het gezamenlijke resultaat op teamniveau centraal. Onderwerpen die aan bod komen:
Tijdens de opleiding Leidinggeven aan serviceteams vragen wij de deelnemers om een serviceverbeterplan in te vullen. Het doel van dit plan is dat de deelnemers een onderwerp uitwerken waarin zij planmatig werken aan de implementatie van verbetering. In de ochtend van dag zes moeten de deelnemers een tussentijdse presentatie geven van hun serviceverbeterplan. Op dat moment krijgen ze feedback van zowel de trainer als medecursisten. De middag staat in het teken van binden, boeien en ontwikkelen.
Op dag zeven gaan we leidinggeven op afstand. Geheel digitaal gaan we gedurende één ochtend werken aan het vergroten van de verbondenheid tussen medewerkers en de organisatie.
Dag acht staat in het teken van alle eindpresentaties waarin het performanceplan en serviceverbeterplan centraal staan. Ook de interne opdrachtgevers en stakeholders worden hiervoor uitgenodigd. Er wordt gereflecteerd op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer en tot slot krijgt iedereen een eindoordeel met cijfer.
Het volgende aanmeldmoment voor het STAP-budget is op 1 juli 2022. Maak nu alvast jouw keuze. Bij ons hoef je niet deel te nemen als je het budget niet gekregen hebt. Je kunt het in de volgende periode nog een keer proberen of je in overleg met ons annuleer je de vooraanmelding. Daar doen wij niet moeilijk over.
Zorg wel dat je vóór 1 juli in bezit bent van een STAP-aanmeldbewijs. Dit bewijs heb je nodig om via het STAP-portaal jouw aanvraag in te dienen. Bij ons ontvang je dit document direct na jouw STAP-inschrijving.
In de komende periode kun je een training volgen tussen 29 juli 2022 en 30 november 2022. Doe gerust al een vooraanmelding voor de periode daarna.
Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.
De opleiding heeft een studiebelasting van 88 uren. Dit omvat de voorbereiding, het maken van opdrachten en het bijwonen van de opleiding.
Een formeel diploma is geen vereiste voor deelname. Het werk- en denkniveau van deze opleiding is bachelor.
Twijfel je of je deze opleiding kunt of wilt volgen, overleg dan gerust met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56.
De leidinggevenden en het management worden actief betrokken bij jouw leertraject. Voor de opleiding Leidinggeven aan serviceteams van start gaat, heb je een gesprek met jouw leidinggevende. Hij/zij zal je namelijk begeleiden tijdens het maken van de praktijkopdrachten die gemaakt worden in de opleiding. Als afsluiting van de opleiding presenteer je het serviceverbeterplan en je persoonlijk ontwikkelplan aan je leidinggevende. Op die manier creëer je draagvlak en worden je plannen daadwerkelijk ingevoerd binnen het bedrijf.
Wanneer je alle opleidingsdagen aanwezig bent geweest, alle opdrachten hebt afgerond en de eindopdracht hebt gepresenteerd, dan ontvang je het IPV-certificaat ‘Leidinggeven aan serviceteams’.
Er zijn in totaal acht bijeenkomsten die in de meeste gevallen een hele dag duren. De studiebelasting van de praktijkopdrachten die tijdens de opleiding Leidinggeven aan serviceteams aan bod komen bedraagt ongeveer twee uur per week gedurende het verloop van de opleiding.
Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.
Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen