Wim Boersma - IMK Opleidingen
Functie Trainer
Specialisatie Management en Sales
"Durf in de spiegel te kijken, dan leer je het meest."

Hallo! Ik ben Wim Boersma, ik zit sinds 1987 in het vak... ik ben begonnen in de sales/salesmanagement en doorgegroeid naar operationsdirecteur bij een grote service ICT organisatie. Om vervolgens in 1998 in dienst te treden bij een internationale training & consultancy organisatie op het gebied van verkoopproductiviteitverbetering. Hier heb ik het trainersvak tot in de puntjes kunnen leren. Ik ben bij een aantal opleidingsorganisaties begonnen, alleen bij IMK Opleidingen ben ik blijven hangen, gewoon omdat het een mooie club is. Ik werk al 20 jaar met heel veel plezier als trainer bij IMK opleidingen.

Mijn passie

Ik heb veel fouten mogen maken, waardoor ik deelnemers kan behoeden. Door mijn studie en werkervaring ben ik zeer breed inzetbaar.

Mijn aanpak

Door een creatief holistisch brein weet ik snel te schakelen met vele verschillende mensen, waardoor ik deelnemers (als het moet) scherp kan spiegelen en reflecteren. Daarnaast heb ik veel meters gemaakt, zowel in training als interim management, hierdoor voelt het voor de individuele deelnemer als maatwerk.

Belangrijk is voor mij

Ik heb een duidelijke mening gevormd hoe je organisaties in deze veranderende tijd dient te organiseren. Iedere verandering begint altijd bij het organogram; vervolgens de processen om te eindigen bij de benodigde vaardigheden. Breng de medewerker naar de rol i.p.v. de rol naar de medewerker.