0172 - 42 34 56
Leiderschapstrainingen - IMK Opleidingen

Leiderschapstrainingen

IMK Opleidingen biedt leiderschapstrainingen aan voor verschillende doelgroepen. Voor beginnend leidinggevenden die zich de belangrijkste vaardigheden eigen willen maken, maar ook voor ervaren leiders die specifieke nieuwe vaardigheden willen aanleren. Voor managers in een kantooromgeving, maar ook voor coachende leiders op de werkvloer. Bekijk het trainingsaanbod en schrijf je in voor de leiderschapstraining die aansluit bij jouw leerwensen.

trainingen en opleidingen

Leiderschapstrainingen voor beginnend leidinggevenden 

Veel van onze deelnemers zijn doorgegroeid naar een leidinggevende positie en willen graag beslagen ten ijs komen. Welke leiderschapstraining het beste bij jouw leerdoelen aansluit, is afhankelijk van je werkomgeving. 

Dé basis leiderschapstraining voor alle nieuwe leidinggevenden is de cursus Starten met leidinggeven. Ontwikkel de belangrijkste vaardigheden voor je nieuwe rol. Leer onder andere effectief communiceren, delegeren en motiveren.

Stuur je praktisch aan op de werkvloer, bijvoorbeeld als ploegleider of meewerkend voorman? Schrijf je dan in voor de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer. Tijdens deze leiderschapstraining leer je verschillende leiderschapsstijlen flexibel in te zetten en ontwikkel je leiderschapsvaardigheden als motiveren en stimuleren.

Leidinggevenden in een kantooromgeving doen de belangrijkste leiderschapsvaardigheden op tijdens de training De effectieve teamleider. Tijdens deze leiderschapstraining leer je je team effectiever managen en omgaan met weerstand en conflicten.

leiderschapstraining volgen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 65 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
Studiegids | IMK Opleidingen

Specifieke vaardigheden ontwikkelen 

Heb je de basisvaardigheden onder de knie? Maak de volgende stap door specifieke leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Of volg een leiderschapcursus, training of opleiding die volledig is afgestemd op jouw afdeling of vakgebied. 

Voor alle leidinggevenden die een coachende stijl van leidinggeven willen ontwikkelen, is er de training Coachend leidinggeven. En wanneer je team vooral op afstand werkt, leer je hier effectief sturing aan te geven tijdens de training Leidinggeven op afstand. 

Speciaal voor leidinggevenden die hogeropgeleiden aansturen, ontwikkelden we de training Leidinggeven aan professionals. Voor winkelmanagers is er de training Commercieel aansturen van je team, voor projectmanagers de training Leidinggeven aan projecten en voor servicemanagers in de technische branche de opleiding Leidinggeven aan serviceteams. Wat is de beste leiderschapstraining voor jou? 

Training kiezen – IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Leiderschapstraining als persoonlijke ontwikkeling 

Andere leiderschapstrainingen richten zich niet zozeer op de ontwikkeling van je team, maar vooral op jezelf. Tijdens deze leiderschapstrainingen ontdek je wie je bent, waar je voor staat en wat je belangrijk vindt. Dit helpt je om beter leiding te geven aan jezelf én aan anderen. 

Als deelnemer van de training Authentiek leiderschap vergroot je je zelfkennis, waarmee je je leiderschapsrol verder kunt invullen. Je leert nieuwe leiderschapsvaardigheden én wordt je bewust van je eigen gedrag, je stijl van communiceren en het effect daarvan op anderen. 

Tijdens de training DISC en leiderschap krijg je inzicht in je eigen gedrag en stijl van communiceren, maar ook in dat van anderen. Met dat inzicht krijg je eenvoudiger de juiste mensen op de juiste plek, zorg je voor een betere samenwerking binnen het team en heb je een handvat bij conflicten. 

Met de training Persoonlijk leiderschap krijg je inzicht in je eigen persoonlijkheid, ambities en krachten. Zo leer je je invloed kennen en op de juiste manier inzetten. Je wordt effectiever, zowel zakelijk als privé. 

Persoonlijke effectiviteit – achtergrond – IMK Opleidingen

Maak kosteloos jouw eigen beknopte Q4-gedragsanalyse. En ontdek jouw voorkeursstijl.

Naar de Q4-gedragsanalyse
DISC analyse -IMK Opleidingen

Leiderschapstraining op maat

Bij IMK Opleidingen bieden we, naast onze leiderschapstrainingen binnen het open programma, ook maatwerktrainingen speciaal gericht op jouw organisatie. Tijdens een leiderschapstraining op maat wordt de inhoud van het programma afgestemd op de leerwensen van jouw organisatie. Onze trainer verzorgt de training op jouw bedrijfslocatie. 

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4663 beoordelingen

8 / 10
01 juli 2024
Martine Timmermans
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Praktisch, goed in te zetten in de praktijk. Fijne handvatten om mee aan de slag te gaan.
8 / 10
28 juni 2024
Dion Jeurissen
Training Persoonlijk leiderschap
Er was een goede ervaren trainer die interessant kon vertellen, een mooie gevarieerde groep, veel praktijkoefeningen, beter inzicht in gedrag, doel vooruit en eigen verantwoordelijkheid.
10 / 10
21 juni 2024
Iwan Borren
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Het is heel leerzaam. Zowel werkgericht als privé. Je kunt hierdoor je commutatieve vaardigheden een grote boost geven. Ik raad het iedere ouder, leidinggevende of...
9 / 10
21 juni 2024
John Van der veen
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Leuke training en een leuke dynamiek in de groep. Ook was er een leuke kalme trainer. Ik heb een hoop geleerd over hoe om te...
9 / 10
21 juni 2024
Jesse Groenendaal
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Er wordt duidelijk en concreet uitgelegd over alle manieren van mensen en stijlen die je nodig heb om leiding te geven. Er werd goed met...
9 / 10
19 juni 2024
Jeroen Coret
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Dit is een goede en leuke training om te doen en ook zeker leerzaam!
9 / 10
19 juni 2024
Wendy Bakker
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Er werd respectvol met elkaar omgegaan, het was allemaal super interessant, veel informatie en een leuke groep.
9 / 10
07 juni 2024
Leon Maas
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Goede training, duidelijke info, goede interactie en goede uitleg over het leiding geven.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
veelgestelde vragen over arbeidsrecht

HR Management

10 antwoorden op veelgestelde vragen over arbeidsrecht
Als HR-medewerker is het beantwoorden van vragen over arbeidsrecht een belangrijk onderdeel van het werk. We zetten de 10 meestgestelde vragen op een rijtje.
Nieuws
Verandermanagement - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Hoe maak je van verandermangement een succes?
Verandermanagement draait om het vormgeven, organiseren en begeleiden van veranderingen binnen een organisatie. In dit artikel lees je hoe dat werkt.
Nieuws
Opleiding volgen naast je werk - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

10 redenen om een opleiding te volgen naast je werk
Wil je je graag verder ontwikkelen binnen je vakgebied? Een mooie manier is door een opleiding te volgen naast je werk. Dat heeft volop voordelen!
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Peter van den Langenberg
Peter van den Langenberg
Voorman nachtploeg bij Spar Holding
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
Lees het verhaal van
Peter ›
Wout Angevare
Wout Angevare
Chef werkplaats bij HBK 2000 Besturingstechniek
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik wilde graag beter leren communiceren met collega’s, met als doel te sturen en hun kwaliteiten op de juiste manier te benutten. Deze training heeft...
Lees het verhaal van
Wout ›
Koen Schellens
Koen Schellens
Teamleider magazijn bij VDL Parts
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Dankzij deze training heb ik mijn eigen communicatie verbeterd. Ik spreek de mensen in mijn team nu anders aan en dat werkt veel beter. Ik...
Lees het verhaal van
Koen ›
David Hain
David Hain
Teamleider bij Tol Outdoor Leisure
Training De effectieve teamleider
“Ik wilde graag efficiënter zijn in mijn praktijksituatie als teamleider. Door deze training heb ik beter leren luisteren en communiceren. Het gaat me nu makkelijker...
Lees het verhaal van
David ›
Debbie Bissels
Debbie Bissels
Office Manager bij Bato Makelaars
Training De effectieve teamleider
Wat ik vooral heb geleerd: vragen en vervolgens luisteren, luisteren, luisteren. Niet zelf 'het antwoord' invullen maar oprecht luisteren en doorvragen indien nodig. Gesprekken wilde...
Lees het verhaal van
Debbie ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.