IMK Opleidingen biedt leiderschapstrainingen aan voor verschillende doelgroepen. Voor beginnend leidinggevenden die zich de belangrijkste vaardigheden eigen willen maken, maar ook voor ervaren leiders die specifieke nieuwe vaardigheden willen aanleren. Voor managers in een kantooromgeving, maar ook voor coachende leiders op de werkvloer. Bekijk het trainingsaanbod en schrijf je in voor de leiderschapstraining die aansluit bij jouw leerwensen.

trainingen en opleidingen

Leiderschapstrainingen voor beginnend leidinggevenden 

Veel van onze deelnemers zijn doorgegroeid naar een leidinggevende positie en willen graag beslagen ten ijs komen. Welke leiderschapstraining het beste bij jouw leerdoelen aansluit, is afhankelijk van je werkomgeving. 

Dé basis leiderschapstraining voor alle nieuwe leidinggevenden is de cursus Starten met leidinggeven. Ontwikkel de belangrijkste vaardigheden voor je nieuwe rol. Leer onder andere effectief communiceren, delegeren en motiveren.

Stuur je praktisch aan op de werkvloer, bijvoorbeeld als ploegleider of meewerkend voorman? Schrijf je dan in voor de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer. Tijdens deze leiderschapstraining leer je verschillende leiderschapsstijlen flexibel in te zetten en ontwikkel je leiderschapsvaardigheden als motiveren en stimuleren.

Leidinggevenden in een kantooromgeving doen de belangrijkste leiderschapsvaardigheden op tijdens de training De effectieve teamleider. Tijdens deze leiderschapstraining leer je je team effectiever managen en omgaan met weerstand en conflicten.

leiderschapstraining volgen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 50 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
49393 IMK social mockup magazine

Specifieke vaardigheden ontwikkelen 

Heb je de basisvaardigheden onder de knie? Maak de volgende stap door specifieke leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Of volg een leiderschapcursus, training of opleiding die volledig is afgestemd op jouw afdeling of vakgebied. 

Voor alle leidinggevenden die een coachende stijl van leidinggeven willen ontwikkelen, is er de training Coachend leidinggeven. En wanneer je team vooral op afstand werkt, leer je hier effectief sturing aan te geven tijdens de training Leidinggeven op afstand. 

Speciaal voor leidinggevenden die hogeropgeleiden aansturen, ontwikkelden we de training Leidinggeven aan professionals. Voor winkelmanagers is er de training Commercieel aansturen van je team, voor projectmanagers de training Leidinggeven aan projecten en voor servicemanagers in de technische branche de opleiding Leidinggeven aan serviceteams. Wat is de beste leiderschapstraining voor jou? 

Training kiezen – IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Leiderschapstraining als persoonlijke ontwikkeling 

Andere leiderschapstrainingen richten zich niet zozeer op de ontwikkeling van je team, maar vooral op jezelf. Tijdens deze leiderschapstrainingen ontdek je wie je bent, waar je voor staat en wat je belangrijk vindt. Dit helpt je om beter leiding te geven aan jezelf én aan anderen. 

Als deelnemer van de training Authentiek leiderschap vergroot je je zelfkennis, waarmee je je leiderschapsrol verder kunt invullen. Je leert nieuwe leiderschapsvaardigheden én wordt je bewust van je eigen gedrag, je stijl van communiceren en het effect daarvan op anderen. 

Tijdens de training DISC en leiderschap krijg je inzicht in je eigen gedrag en stijl van communiceren, maar ook in dat van anderen. Met dat inzicht krijg je eenvoudiger de juiste mensen op de juiste plek, zorg je voor een betere samenwerking binnen het team en heb je een handvat bij conflicten. 

Met de training Persoonlijk leiderschap krijg je inzicht in je eigen persoonlijkheid, ambities en krachten. Zo leer je je invloed kennen en op de juiste manier inzetten. Je wordt effectiever, zowel zakelijk als privé. 

Persoonlijke effectiviteit – achtergrond – IMK Opleidingen

Maak kosteloos jouw eigen beknopte Q4-gedragsanalyse. En ontdek jouw voorkeursstijl.

Naar de Q4-gedragsanalyse
DISC analyse -IMK Opleidingen

Leiderschapstraining op maat

Bij IMK Opleidingen bieden we, naast onze leiderschapstrainingen binnen het open programma, ook maatwerktrainingen speciaal gericht op jouw organisatie. Tijdens een leiderschapstraining op maat wordt de inhoud van het programma afgestemd op de leerwensen van jouw organisatie. Onze trainer verzorgt de training op jouw bedrijfslocatie. 

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4561 beoordelingen

10 / 10
14 februari 2024
Coen Bijen
Training De effectieve teamleider
Lage drempelvrees training met veel waarde! Snijdt hout!
9 / 10
14 februari 2024
Boris Römer
Training De effectieve teamleider
Duidelijk en rustig. Laat de groep meedenken en actief cases maken. Niet alleen maar informatie sturen, maar juist ook interactie met de groep. Duidelijk en...
8 / 10
14 februari 2024
Esmee Stensen
Training De effectieve teamleider
Interactief, leerzaam en praktisch tegelijkertijd. Fijne manier van les geven!
9 / 10
05 februari 2024
Thomas Van Autreve
Training De effectieve teamleider
Veel handvaten die toepasbaar zijn in de praktijk.
10 / 10
05 februari 2024
Dave Aarts
Training De effectieve teamleider
Interactieve training waar je veel handvaten uit kan halen om jezelf als leidinggevende mee te ontwikkelen.
8 / 10
05 februari 2024
Jos Haan
Training De effectieve teamleider
Veel praktijkvoorbeelden. Goede mix van theorie en praktijk. Veel raakvlakken met eigen werk
9 / 10
05 februari 2024
Gilian Verheijen
Training De effectieve teamleider
Leerzaam, bewogen. Een training die zeker is aan te raden.
8 / 10
03 februari 2024
Hermina Meerts
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
Ik vond het een leuke training waar ik veel in heb geleerd. Ook heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik ben me meer bewust geworden...

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Incompany training kosten - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

Wat zijn de voor- en nadelen van een incompany training?
Een incompany training wordt alleen aan medewerkers van jouw organisatie gegeven en volledig afgestemd op jullie wensen. Maar er zijn ook nadelen.
Nieuws
Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn had ik meteen getekend - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

“Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn, had ik meteen getekend”
Geert Peters van Hutchinsons Port vertelt over de resultaten van de maatwerktrainingen van IMK Opleidingen. “Het heeft ons meer opgeleverd dan verwacht.”
Nieuws
Stagiair aannemen - IMK Opleidingen

Werkplekleren & Opleiden

Stagiaire aannemen na de stageperiode: waar moet je op letten?
Soms tref je een stagiaire die je het liefste direct wilt aannemen. In dit artikel lees je over de voordelen en de valkuilen die er natuurlijk ook zijn.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Peter van den Langenberg
Peter van den Langenberg
Voorman nachtploeg bij Spar Holding
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
Lees het verhaal van
Peter ›
Wout Angevare
Wout Angevare
Chef werkplaats bij HBK 2000 Besturingstechniek
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik wilde graag beter leren communiceren met collega’s, met als doel te sturen en hun kwaliteiten op de juiste manier te benutten. Deze training heeft...
Lees het verhaal van
Wout ›
Koen Schellens
Koen Schellens
Teamleider magazijn bij VDL Parts
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Dankzij deze training heb ik mijn eigen communicatie verbeterd. Ik spreek de mensen in mijn team nu anders aan en dat werkt veel beter. Ik...
Lees het verhaal van
Koen ›
David Hain
David Hain
Teamleider bij Tol Outdoor Leisure
Training De effectieve teamleider
“Ik wilde graag efficiënter zijn in mijn praktijksituatie als teamleider. Door deze training heb ik beter leren luisteren en communiceren. Het gaat me nu makkelijker...
Lees het verhaal van
David ›
Debbie Bissels
Debbie Bissels
Office Manager bij Bato Makelaars
Training De effectieve teamleider
Wat ik vooral heb geleerd: vragen en vervolgens luisteren, luisteren, luisteren. Niet zelf 'het antwoord' invullen maar oprecht luisteren en doorvragen indien nodig. Gesprekken wilde...
Lees het verhaal van
Debbie ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.