Til de vaardigheden van jouw medewerkers naar een hoger niveau met onze HRM managementopleidingen en -trainingen. De functie van de HRM’er wordt namelijk steeds uitgebreider. Zo wordt er steeds vaker verwacht dat er naast de reguliere personeelszaken ook strategisch advies wordt gegeven aan management en directie. Onze trainingen, cursussen en opleidingen worden continu doorontwikkeld en sluiten aan bij de dagelijkse praktijk. Ontdek ons ruime aanbod HRM managementopleidingen en -trainingen.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus Praktisch reorganiseren
Voor HR en management
Laatsteplekken hr-training
€ 0 met STAP-budget
Cursus Praktisch reorganiseren

HR Management

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Wo 08 maart 2023

HRM-vaardigheden ontwikkelen

Het vakgebied van HRM wordt steeds uitdagender. Zo worden HR-medewerkers vaker bij strategische vraagstukken betrokken en is werving & selectie, in de huidige arbeidsmarkt, al lang geen kwestie meer van alleen een vacature online zetten. De juiste branding van het bedrijf is belangrijker dan ooit om de juiste mensen te binden, boeien en behouden. En de puzzel rondom inzetbaarheid wordt alsmaar lastiger om te leggen. Al deze redenen maken het cruciaal om als HR-medewerker op de hoogte te blijven en jezelf te blijven ontwikkelen. Dat doe je met onze speciale opleidingen en trainingen voor HRM Management.

HRM Management: onze opleidingen

Onze opleiding Human Resource Management A is geschikt voor medewerkers die zijn doorgegroeid naar een HR-functie, maar hier nog geen opleiding voor hebben genoten. De opleiding omvat het creëren van de fundamentele basis die een HRM medewerker nodig heeft om zijn of haar functie volwaardig uit te kunnen voeren.

De opleiding Human Resource Management B gaat dieper in op de professionele vaardigheden en competenties. De opleiding maakt van jouw HR medewerker een strategische HR adviseur! De B-opleiding is geschikt voor HRM’ers die eerder al een opleiding met betrekking tot personeelsbeleid hebben genoten óf onze A-opleiding hebben gevolgd.

HRM Management: trainingen en cursussen

Naast uitgebreide opleidingen bieden wij ook diverse trainingen aan die zich richten op een bepaald aspect waar een HRM’er mee te maken krijgt. Binnen deze trainingen, die vaak 2 of 3 dagen duren, wordt er dieper ingegaan op een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag en de training Beoordelings- en functioneringsgesprekken. Na de training kent jouw medewerker alle ins en outs en weet hij of zij deze kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Wil je graag je meer inzicht in je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen? Volg dan onze training DISC voor HR. Je leert daarbij DISC in te zetten voor werven & selectie, als instrument voor talentontwikkeling en om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. En met DISC profiel met uitgebreide uitleg krijg je door de individuele nabespreking maximaal inzicht in jouw eigen gedragsprofiel.

Praktijkgerichte aanpak

Binnen al onze HR management opleidingen en -trainingen staat er één ding centraal: een praktijkgerichte aanpak, in de breedste zin van het woord. Al onze trainers komen uit de praktijk. Hierdoor kunnen zij zich verplaatsen in de situatie van de deelnemers. Wij gaan dus in op de eigen situatie van je medewerker, maar hij of zij leert ook van de praktijksituaties van de medecursisten. Kortom, alle kennis die er wordt opgedaan tijdens onze opleidingen of trainingen, kan jouw medewerker direct toepassen in zijn of haar functie! Niet voor niets zeggen wij: “Vandaag geleerd, is morgen toegepast”.

Flinke korting met STAP-budget

Het STAP-budget is een regeling van de overheid waarmee zowel werkzoekenden als werkenden een subsidie ontvangen voor het volgen van trainingen, cursussen en opleidingen. Deze subsidie bedraagt jaarlijks maximaal €1.000 per persoon. Voor het complete trainingsaanbod van IMK Opleidingen kun je gebruikmaken van STAP-budget. Ook voor trainingen en opleidingen rondom HRM management dus!

Incompany en maatwerk HRM Managementtraining

Bij IMK Opleidingen sluiten wij onze trainingen aan op de praktijksituatie van iedere organisatie. Om deze reden bieden wij organisaties maatwerktrainingen aan. Wij stellen gezamenlijk een opleiding of training op die perfect aansluit op jullie gewenste leerdoelen. Uiteraard kunnen wij deze training dan ook incompany, op jouw bedrijfslocatie, geven. Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wat houdt Human Resource Management in?

Human Resource betekent letterlijk menselijke middelen. Met HRM bedoelen we management van mensen binnen een organisatie voor een optimale inzet. Daarmee worden niet alleen personeelszaken en personeelsbeleid bedoeld, maar bijvoorbeeld ook werving & selectie, beoordeling en talentontwikkeling.

Welke opleidingen en trainingen zijn er voor HRM?

IMK Opleidingen biedt twee opleidingen aan ter ontwikkeling van HR-medewerkers. De A-opleiding is gemaakt voor medewerkers die zijn doorgegroeid naar een HR-functie, maar hier nog geen opleiding voor hebben genoten. De B-opleiding gaat dieper in op de professionele vaardigheden en competenties. Daarnaast bieden we verschillende trainingen aan om specifieke HR-vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoe lang duren HRM-opleidingen?

Onze opleidingen duren in totaal acht volle dagen. Elke twee weken is er een opleidingsdag van 10:00 tot 17:00. Daarnaast bieden we onze programma’s ook als avondopleiding aan, in deeltijd. Je volgt dan elke twee weken een programma van 19:00 tot 22:00.

Kan ik deze opleiding volgen met STAP-subsidie?

Ja, dat kan. Al onze trainingen en cursussen van maximaal 1000 euro krijg je volledig vergoed met de STAP-subsidie. Kies je een duurdere training of opleiding, dan betaal je alleen het verschil. Geen verborgen kosten.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4157 beoordelingen

9 / 10
24 januari 2023
Ellen Berghorst
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Super interessant, leerzaam en enthousiaste verteller.
10 / 10
24 januari 2023
Rosan Dekker
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Leuke afwisseling in het programma met daarnaast ook interessante voorbeelden. Docent is gemotiveerd en neemt je op enthousiaste wijze mee in het verhaal.
10 / 10
24 januari 2023
Kim Deen
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Doen! Super waardevol, veel praktijkvoorbeelden, de trainer houdt je scherp en gebruikt duidelijke voorbeelden.
10 / 10
03 januari 2023
Gemma Göbel
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Hele interessante en leerzame training, erg enthousiaste cursusleider, man uit het vakgebied, brengt het zeer duidelijk en een Leuke groep cursisten ook.
9 / 10
14 december 2022
Edith Kruijswijk
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Zeker een aanrader!
9 / 10
13 december 2022
Myrthe Fontijn
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
‘Droge’ stof op interactieve manier gegeven met tal van voorbeelden. Fijn om arbeidsrecht hierdoor weer scherp te hebben!
10 / 10
13 december 2022
Bianca Blom
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Recente recht uitspraken besproken en breed scala van onderwerpen binnen het arbeidsrecht behandeld. Ruimte voor vragen en het overdragen van de kennis doet hij zeer...
Lees  meer   minder 
8 / 10
13 december 2022
Saskia Plug
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Gezellige club mensen om mee samen te werken. De trainer zorgt voor een veilig klimaat en geeft iedereen aandacht en tijd. Knap gedaan!
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur

Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?

Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.