0172 - 42 34 56

Training Onboarding

Ontwikkel een effectief onboardingsplan voor jouw organisatie, om nieuwe medewerkers succesvol te laten integreren en ambassadeurschap voor jouw bedrijf te stimuleren

Icoon trainingsduur 2 dagen
Icoon agenda Di 27 augustus 2024
Icoon prijs € 790,-
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Icoon certificaat Met certificaat
Onboarding - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Data & Locaties
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven
Inschrijven

Deze training bestaat uit een trainingsdag op locatie en een online dagdeel intervisie.

Dag 1 (op locatie, hele dag):

Tijdens de trainingsdag maak je een plan voor de onboarding binnen jouw organisatie. Je gaat de deur uit met een doordacht programma dat je vervolgens kunt uitvoeren in je eigen praktijk.

 • Wat is onboarding?
  • Welke fasen zijn er in onboarding?
 • Wat is het belang van een goede onboarding?
  • Feiten & cijfers
  • Doelstellingen per fase van de onboarding
  • Visie op onboarding vanuit de eigen organisatie
 • Hoe zet je een succesvol onboardingsprogramma op?
  • Welke bouwstenen zijn er?
  • Het vertalen van die bouwstenen naar je eigen organisatie
  • Welke rollen zijn er in het onboardingsproces?
  • Vertalen van deze rollen naar de eigen praktijk
 • De employee journey
  • Wat gaat er vooraf aan de onboarding?
  • Wat is een goed vervolg op de onboarding?

Tussen dag 1 en 2 ga je aan de slag met de uitvoering van je onboardingsplan. Op deze manier koppel je de theorie meteen aan de praktijk.

Dagdeel 2: (Online)

 •        Ervaringen uitwisselen
 •        Optimaliseren eigen programma
 •        Inspiratie opdoen

Tijdens deze intervisie krijg je de kans om samen met jouw medestudenten jouw eigen programma te evalueren en onder begeleiding van de trainer te optimaliseren.

Data & locaties
StartdatumLocatiePlanningInschrijven
Startdatum: Di 27 augustus 2024 Locatie: UTRECHT (BUNNIK) Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Onboarding
DatumBegintijdEindtijd
Di 27 augustus09:3016:30
Di 17 september09:3012:30
Startdatum: Do 19 september 2024 Locatie: AMSTERDAM Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Onboarding
DatumBegintijdEindtijd
Do 19 september09:3016:30
Do 10 oktober09:3012:30
Startdatum: Di 01 oktober 2024 Locatie: ZWOLLE Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Onboarding
DatumBegintijdEindtijd
Di 01 oktober09:3016:30
Di 22 oktober09:3012:30
Startdatum: Vr 01 november 2024 Locatie: 'S-HERTOGENBOSCH Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Onboarding
DatumBegintijdEindtijd
Vr 01 november09:3016:30
Vr 22 november09:3012:30
Startdatum: Wo 27 november 2024 Locatie: ROTTERDAM (CAPELLE AD IJSSEL) Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Onboarding
DatumBegintijdEindtijd
Wo 27 november09:3016:30
Wo 18 december09:3012:30
Toon prijzen incl. praktijkcoaching
Tarieven
Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 635.00 € 768.35
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 65.00 € 78.65
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Praktijkcoaching € 495.00 € 598.95
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 790.00 € 955.90 € 1285.00 € 1554.85
 • Lunchkosten* - €20.00
 • STAP-budget - €770.00
Te betalen €0.00

* De lunchkosten vallen buiten de vergoeding van de STAP-subsidie. Deze nemen wij voor onze rekening.

Klik op de plaats om de accommodatie weer te geven van de eerste dag. De tweede trainingsdag (dagdeel) is online.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding training Onboarding

Je hebt de perfecte kandidaat gevonden voor jouw organisatie, eindelijk kun je de werving- en selectieprocedure afronden! Maar nu begint het eigenlijk pas. Want hoe zorg je ervoor dat je die nieuwe medewerker vanaf de eerste werkdag aan je bindt? Wat heeft hij of zij nodig om een vliegende start te maken binnen de organisatie, het team en de functie? En hoe creëer je ambassadeurschap voor jouw bedrijf bij potentiële nieuwe kandidaten? Tijdens de training Onboarding leer je alles over een goede onboarding van nieuwe medewerkers.

Op basis van jouw eigen praktijk ga je aan de slag met het opzetten van een programma waarmee jij jouw nieuwe medewerkers op een kwalitatief goede manier laat starten in hun nieuwe baan. Na afloop van de training heb je een onboardingsplan waarmee je ook al gestart bent om dit te implementeren in jouw organisatie.

Voor wie is de training Onboarding?

De training Onboarding is voor iedereen die binnen zijn/haar functie verantwoordelijk is voor het verwelkomen en/of inwerken van nieuwe medewerkers Dit doe je vanuit je werk als HR-professional of leidinggevende bij een middelgroot tot groot bedrijf. Je bent op zoek naar praktische handvatten om je eigen onboardingsplan op te zetten of te verbeteren.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Samen met collega’s de training Onboarding volgen? Dat kan ook! Overweeg dan onze incompany training, waarbij onze ervaren trainer naar jullie bedrijfslocatie komt (of een andere locatie naar keuze) op een tijdstip dat jullie uitkomt.

Tijdens de incompany training zorgen we ervoor dat de inhoud volledig aansluit op jullie specifieke behoeften, werkpraktijk en doelen, inclusief voor jullie belangrijke aspecten van onboarding. Dit bespreken we vooraf tijdens een oriënterend gesprek.

Door te werken met concrete voorbeelden en situaties uit jullie eigen werkomgeving wordt het leren niet alleen leuker, maar blijven nieuwe vaardigheden ook beter hangen. Bovendien kan een incompany training de teamspirit versterken en zorgen voor een betere samenwerking binnen het team.

Interessant voor jouw organisatie? Lees meer informatie op onze incompany-pagina of neem direct contact op.

Onboarding training - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik?

Na deze praktische cursus:

 • Heb je inzicht in het belang van een goede onboarding en de onderdelen daarvan.
 • Ben je in staat een eigen visie te vormen over de inzet van verschillende onboardingsonderdelen binnen je eigen organisatie.
 • Heb je aan de hand van relevante bouwstenen een kant-en-klaar onboardingsprogramma voor jouw organisatie opgesteld.
Competenties
Organisatiesensitiviteit
Organisatiesensitiviteit betekent dat je begrijpt hoe jouw acties invloed kunnen hebben op de organisatie.
Plannen en organiseren
Plannen en organiseren betekent dat je goed kunt bedenken hoe je iets kunt uitvoeren en wat er nodig is om dat te doen.
Visie (helikopterview)
Visie betekent dat je in staat bent om verder te kijken dan de dagelijkse gang van zaken en feiten. Je kunt voorbij de huidige situatie kijken en een duidelijk beeld vormen van wat er in de toekomst mogelijk is.
Creativiteit/vindingrijkheid
Creativiteit of vindingrijkheid betekent dat je goed bent in het bedenken van nieuwe en waardevolle ideeën en oplossingen voor problemen of moeilijkheden.
Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Onze aanpak

Theorie en praktijk worden telkens afgewisseld. Ieder theoretisch onderdeel vertalen we tijdens de training naar jouw eigen praktijk. Aan het einde van de eerste trainingsdag loop je naar buiten met een op maat gemaakt onboardingsprogramma. Vier weken later wissel je tijdens de intervisiebijeenkomst ervaringen uit met je medecursisten en doe je inspiratie op om je eigen programma verder te optimaliseren. Uiteraard kan de trainer je van praktische tips en adviezen voorzien.

Tijdens de training is er veel interactie met de trainer en de andere deelnemers. Door middel van groepsdiscussies en praktijkcasuïstiek wordt de praktijk nagebootst. Je kunt situaties waar je jezelf tegen aanloopt inbrengen.

Je neemt je eigen laptop mee naar de eerste trainingsdag zodat je direct aan jouw plan kan werken.

Wie is mijn trainer?

Wij werken met de beste trainers. Onze trainers zijn professionals met ruime kennis en ervaring in het HR-vak! Dankzij hun vakkennis weten zij jou te voorzien van een inspirerende training.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Reviews van deelnemers
8 / 10

Gemiddelde van 1 beoordelingen

8 / 10
13 juni 2023
Annemarie van der Linden
Training Onboarding
Praktische training met goede tips. Groepsdynamiek was prima. Wellicht in ons geval omdat de meesten uit dezelfde soort branche komen.
Welke training - IMK Opleidingen

Vervolgmogelijkheden

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Met de opleiding Human Resource Management A ontwikkel jij je als een zelfverzekerde en proactieve HRM’er, met toegevoegde waarde voor de organisatie.

Met de training Opzetten praktisch personeelsmanagement maak je in korte tijd een professionele verbeterslag om te komen tot een personeelsmanagement dat voor iedereen helder, effectief én geaccepteerd is.

De DISC-trainingen geven inzicht in jouw denkwijze, handelwijze, communicatiestijl en groeimogelijkheden. We bieden vijf DISC-trainingen waarvan we er drie als incompany maatwerktraining aanbieden.

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de training Onboarding
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de training Onboarding

Heb je nog vragen over de training Onboarding? Onze collega’s van studieadvies helpen je graag vrijblijvend via 0172 – 42 34 56.

Ik heb geen vooropleiding in HR. Is dat erg?

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Wel moet je vanuit je huidige rol de mogelijkheid hebben om een programma in de praktijk op te zetten en uit te voeren.

Is de training Onboarding klassikaal of online?

De training Onboarding is verdeeld over 1,5 dag. De eerste dag is klassikaal en dus op de aangegeven locatie. De tweede dag is online.

Ik weet niet zeker of deze training iets voor mij is. Hoe kom ik daar achter?

We snappen dat het best lastig is om te weten of de training bij jouw leerwensen aansluit. Daarom hebben wij studieadviseurs! Ze kennen ons assortiment door en door en kunnen samen met jou bepalen welke training het beste is voor jou. Onze studieadviseurs kun je bereiken via 0172 – 42 34 56 of advies@imkopleidingen.nl.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.