0172 - 42 34 56

Incompany training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden

Gesprekstechnieken voor effectief contact en werkhervatting. Alleen als maatwerktraining beschikbaar.

Icoon trainingsduur Nog niet bekend
Icoon agenda Op aanvraag
Icoon prijs Prijs op aanvraag
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Incompany Training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Investering
Veelgestelde vragen
Inschrijven

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

 • Rechten en plichten in kader van verzuimbegeleiding en preventie
 • Moeilijke situaties en valkuilen
 • Vertrouwen winnen en aansluiten bij persoonlijke situatie van de zieke werknemer
 • De juiste vragen stellen
 • Activeren
 • Regie voeren
 • Verschillende contactmomenten, do’s & don’ts

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining.

Klik hier voor meer informatie.

Data & locaties

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.

Deze training is alleen beschikbaar als maatwerktraining. Klik hier voor meer informatie.

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden

Langdurig ziek zijn is voor niemand leuk. Niet voor medewerkers, maar ook niet voor de organisatie. Wist je dat jouw persoonlijke contact van grote invloed kan zijn op herstel en terugkeer? Hoe blijf je in gesprek en zorg je voor goed inzicht in de (vaak complexe) achtergronden van het verzuim?

In deze workshop ga je aan de slag met gespreksvaardigheden die bijdragen aan werkhervatting en herstel. Uiteraard binnen de wettelijke kaders, maar ook vanuit menselijk oogpunt.

Strategische beslissingen maken

Naast praktische vaardigheden voor verzuimgesprekken richten we ons ook op het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie rondom verzuim. Je leert waarom voorkomen beter is dan genezen en hoe je dat doet. Oog voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vitaliteit is hierbij van groot belang. Voor meer verdieping kun je ook onze cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie volgen.

Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Voor wie is de training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden?

Deze training is ontwikkeld voor (personeels)managers, ondernemers en leidinggevenden die op een positieve en effectieve manier contact willen onderhouden met zieke werknemers.

Onze aanpak

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden jou een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kun je vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken jouw leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heb je via Leren Online contact met jouw medecursisten. Tot zes weken na de training kun je bovendien gebruik maken van e-coaching met je trainer, als je hulp wenst bij het toepassen in je werksituatie

Exitgesprekken - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik?

In de training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden leer je:

 • regie voeren in het contact met de zieke werknemer;
 • goede communicatie en samenwerking met de bedrijfsarts;
 • doelen en tactieken bepalen voor de gesprekken;
 • vaardigheden hanteren voor de verschillende contactmomenten en gesprekken;
 • bedrijfsstrategie voor ziekteverzuim ontwikkelen.
Praktijkcoaching – IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Incompany training bij IMK Opleidingen

Voordelen van een incompany training

De trainer stemt de inhoud van de training af op herkenbare praktijksituaties van jouw medewerkers. Dit zorgt voor meer herkenbaarheid en betrokkenheid bij de onderwerpen. Deelnemers weten meteen wat ze morgen anders kunnen doen.

Van de werkvloer tot en met de directie: na een incompany training groeit iedereen in zijn of haar rol en is zo van betekenis in de organisatie!

 • Volledig toegespitst op jouw praktijk
 • Meer betrokkenheid door herkenbare situaties
 • Vandaag geleerd = morgen toegepast
 • Meer werkplezier en productiviteit als resultaat
 • Teamontwikkeling: medewerkers leren samen en van elkaar
Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de incompany training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden

Wil je van gedachte wisselen met onze maatwerkadviseurs over de training Verzuimgesprekken, tactiek en vaardigheden? Neem contact op via 0172 – 42 34 56.

Wat is het verschil tussen een maatwerktraining en incompany training?

Een maatwerktraining is op maat gemaakt voor jouw organisatie. Je hoeft je hierin niet te houden aan onze vooraf bedachte programma’s. Een maatwerktraining is altijd incompany, ook wel in-house genoemd. Oftewel, deze training wordt gegeven op een door jou gekozen locatie. Onze incompany trainingen passen we vaak ook aan jouw organisatie aan. De termen incompany, in-house en maatwerktraining worden vaak door elkaar gebruikt.

Wat kost een incompany training?

De kosten zijn geheel afhankelijk van jullie wensen. Daarom geven we aan dat de prijs op aanvraag is. Pas wanneer we een goede inschatting hebben van de omvang en wensen voor de training kunnen we een kostenindicatie geven.

Wie is mijn trainer?

Bij een incompany training kijken we altijd goed welke trainer er het beste past bij jullie organisatie. We kiezen een trainer bijvoorbeeld omdat ze de branche of organisatie al kennen of omdat ze de meeste kennis hebben over het specifieke onderwerp. Je leert de trainer vaak al voor de training kennen.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.