0172 - 42 34 56

Training Recruitment

Verbeter jouw recruitmentstrategie. Voor effectieve werving en selectie, van klassieke strategieën tot en met social recruitment.

Icoon trainingsduur 2 dagen
Icoon agenda Di 03 september 2024
Icoon prijs € 1.095,-
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Icoon certificaat Met certificaat
Training Recruitment - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Data & Locaties
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven
Inschrijven

Programma

Dag 1

 • Missie, visie en kernwaarden van jouw bedrijf
 • Wat maakt jouw organisatie een goede werkgever?
 • Trends in recruitment
  • Employer branding: hoe zet je jouw bedrijf goed in de etalage?
  • Social recruitment: het inzetten van social media bij werving
  • Referral recruitment: via via werven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het netwerk van je medewerkers.

Dag 2

 • Wat zoek je precies in een kandidaat?
  • Kerncompetenties en vaardigheden
  • Inzicht in gewenste soft skills met behulp van het DISC-model*
 • Het belang van juiste functieomschrijvingen
 • Het gebruik van AI voor wervende teksten
 • Gesprekstechnieken bij het voeren van effectieve en succesvolle sollicitatiegesprekken
 • Onboarding

Op beide trainingsdagen is er volop ruimte voor praktijkvoorbeelden en het oefenen van praktijksituaties. Tussen de trainingsdagen oefenen deelnemers met het toepassen in de dagelijkse werkpraktijk.

Let op: voor het oefenen met teksten is het nodig om een eigen laptop mee te nemen.

*) Deze training bevat geen persoonlijk DISC-model. In de online leeromgeving en tijdens de training wordt toegelicht welke DISC communicatievoorkeurstijl past in de functie, het team of bij de organisatie. En hoe je dit kunt toepassen in het functieprofiel en tijdens de selectieprocedure.

Data & locaties
StartdatumLocatiePlanningInschrijven
Startdatum: Di 03 september 2024 Locatie: UTRECHT Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Recruitment
DatumBegintijdEindtijd
Di 03 september09:3016:30
Di 17 september09:3016:30
Startdatum: Wo 02 oktober 2024 Locatie: 'S-HERTOGENBOSCH Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Recruitment
DatumBegintijdEindtijd
Wo 02 oktober09:3016:30
Wo 16 oktober09:3016:30
Startdatum: Ma 04 november 2024 Locatie: ROTTERDAM (CAPELLE AD IJSSEL) Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Recruitment
DatumBegintijdEindtijd
Ma 04 november09:3016:30
Ma 18 november09:3016:30
Startdatum: Di 03 december 2024 Locatie: ZWOLLE Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Recruitment
DatumBegintijdEindtijd
Di 03 december09:3016:30
Di 17 december09:3016:30
Startdatum: Vr 06 december 2024 Locatie: AMSTERDAM Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Recruitment
DatumBegintijdEindtijd
Vr 06 december09:3016:30
Vr 20 december09:3016:30
Toon prijzen incl. praktijkcoaching
Tarieven
Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 895.00 € 1082.95
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 110.00 € 133.10
 • Praktijkcoaching € 495.00 € 598.95
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1095.00 € 1324.95 € 1590.00 € 1923.90
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €95.00
Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding training Recruitment

Op zoek naar nieuwe medewerkers? In de huidige arbeidsmarkt zul je meer moeten doen dan alleen een vacature online zetten. Hoe kom je tegenwoordig in contact met geschikte kandidaten? En hoe zet je jouw organisatie zó neer dat je positief opvalt zodat de juiste mensen reageren? Tijdens de training Recruitment leer je alles over de succesvolle recruitmentstrategie van nu. Sociale media en AI-tools komen daarbij uiteraard aan bod!

Voor wie is de training Recruitment?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die binnen zijn of haar functie verantwoordelijk is voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Dit doe je vanuit je werk als HR-professional, recruiter of leidinggevende bij een (middel)groot bedrijf. Je bent op zoek naar praktische handvatten om je recruitment succesvoller te laten verlopen.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Samen met collega’s nieuwe talenten leren werven? Overweeg dan onze incompany training, waarbij onze ervaren trainer naar jullie bedrijfslocatie komt (of een andere locatie naar keuze) op een tijdstip dat voor jullie het beste uitkomt.

Tijdens een incompany training zorgen we ervoor dat de inhoud volledig aansluit op jullie specifieke behoeften, werkpraktijk en doelen op het gebied van recruitment. We bespreken dit uitgebreid vooraf tijdens een verkennend gesprek.

Door te werken met praktische voorbeelden en situaties uit jullie eigen werkomgeving wordt het leren niet alleen leuker, maar blijven de nieuwe vaardigheden ook beter hangen. Bovendien is een incompany training een boeiende vorm van teambuilding.

Benieuwd naar wat onze Recruitment-training voor jullie organisatie kan betekenen? Neem dan een kijkje op onze incompany-pagina voor meer details of neem direct contact met ons op.

Interessant voor jullie organisatie? Lees meer informatie op onze incompany-pagina of neem direct contact op.

Recruitment - IMK Opleidingen

Wie is mijn trainer?

Onze trainers zijn expert in opleiden en ontwikkelen. Ze hebben veel ervaring in het vakgebied HRM, werving & selectie en verzorgen al jarenlang trainingen voor IMK Opleidingen.

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van de training Recruitment:

 • Begrijp je het belang van een goede recruitmentstrategie.
 • Ken je de verschillende onderdelen hiervan.
 • Weet je de cultuur, kernwaarden en USP’s van je organisatie te vertalen naar je werving en selectie.
 • Kun je gesprekstechnieken inzetten om de juiste kandidaten te selecteren.
 • Ben je in staat om creatieve oplossingen te vinden om de juiste medewerkers te binden, boeien en behouden in de huidige arbeidsmarkt.
 • Weet je via welke sociale media kanalen je jouw doelgroep bereikt.
 • Schrijf je, met behulp van AI, wervende teksten gericht op jouw doelgroep.
 • Weet je wat de meest effectieve manier is om het interne en externe netwerk van jouw organisatie in te zetten bij het werven van nieuwe medewerkers (referral recruitment).
Competenties
Creativiteit/vindingrijkheid
Creativiteit of vindingrijkheid betekent dat je goed bent in het bedenken van nieuwe en waardevolle ideeën en oplossingen voor problemen of moeilijkheden.
Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid betekent dat je duidelijke resultaten kunt stellen en actief stuurt om deze te behalen en te evalueren.
Gespreksvaardigheid
Gespreksvaardigheid betekent dat je gesprekken goed kunt beginnen en sturen, zodat je je doel bereikt.
Voortgangsbewaking
Voortgangsbewaking betekent dat je vooruit kunt denken en de voortgang van gemaakte afspraken en plannen kunt controleren. Je zorgt ervoor dat iedereen op schema blijft en eventuele problemen op tijd worden opgelost.
Organisatiesensitiviteit
Organisatiesensitiviteit betekent dat je begrijpt hoe jouw acties invloed kunnen hebben op de organisatie.
Video thumbnail for youtube video h2b_onlo3jy

Over de cursus Recruitment

Tijdens de praktische cursus Recruitment leer je alles over het werving- en selectieproces in de arbeidsmarkt van nu. Van het neerzetten van je organisatie om de juiste mensen aan te trekken tot het in contact komen met (en het selecteren van) geschikte kandidaten. Daarbij wordt ook kort het onboardingstraject behandeld, die start zodra nieuwe medewerkers zijn aangenomen.

Kortom: tijdens de training Recruitment leer je alles over een succesvolle recruitmentstrategie voor jouw organisatie. Je ontvangt de belangrijkste actuele kennis, inzichten en tools om creatief en succesvol te recruiten.

Onze aanpak

Leren doe je niet alleen door kennis tot je te nemen, maar vooral door te doen. De training Recruitment is zeer interactief opgezet. Er is veel interactie met de trainer en met de andere deelnemers. Door groepsdiscussies en rollenspellen maken we de theorie direct toepasbaar.
Het geleerde breng je direct in de praktijk. Op je eigen laptop ga je aan de slag met nieuwe wervende teksten voor jouw vacatures. Daarbij maken we gebruik van de laatste technieken en tools. Zo introduceren we AI als hulpmiddel bij het schrijven. Je ontvangt direct feedback en tips ter verbetering.
Aan het eind van de training ga je naar huis met een persoonlijk plan van aanpak op zak. Dit document is gericht op jouw organisatie en bevat ontwikkelpunten op het gebied van recruitment.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Training - IMK Opleidingen

Andere trainingen en opleidingen

Benieuwd of een andere training beter bij je past? Als je bijvoorbeeld vooral geïnteresseerd bent in een goede start voor nieuwe medewerkers, is de training Onboarding voor jou geschikt.

Voor een bredere ontwikkeling op het gebied van HRM hebben we de Opleiding Human Resource Management A en de opleiding Human Resource Management B ontwikkeld. In deze achtdaagse opleiding komen alle kennis en vaardigheden aan bod voor een effectieve invulling van HRM-functies.

Vooral geïnteresseerd in DISC? Bekijk dan onze training DISC voor HR, waarin je aan de slag gaat met je eigen DISC gedragsprofiel en met manieren hoe je DISC kunt inzetten als HR-instrument.

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de training Recruitment
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veelgestelde vragen over de training Recruitment

Stel je vragen over de training Recruitment aan onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.

Wat is recruitment?

Recruitment is het Engelse woord voor werving. Daarmee wordt bedoeld het zoeken, selecteren en interviewen van kandidaten voor openstaande posities binnen een organisatie.

Kan deze training ook als incompany training uitgevoerd worden?

Ja, al onze trainingen en opleidingen kunnen ook incompany worden uitgevoerd. We maken ook trainingen op maat, zodat het volledig aansluit op jullie organisatie.

Wie is mijn trainer?

Onze trainers zijn expert in opleiden en ontwikkelen. Ze hebben veel ervaring in het vakgebied HRM, werving & selectie en verzorgen al jarenlang trainingen voor IMK Opleidingen.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.