Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer

Zekerder bouwen aan een slagvaardige, gemotiveerde ploeg

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
€   895,-

Beoordeling
8,5

Inleiding Praktisch leidinggeven op de werkvloerLW_700px

Bent u doorgegroeid naar een leidinggevende functie vanwege uw talent en harde werken? Naast uw eigen werk wordt u geacht de medewerkers aan te sturen; een heel nieuw vak. In deze training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leert u verschillende leiderschapsstijlen flexibel in te zetten en ontwikkelt u leiderschapsvaardigheden als motiveren en stimuleren, delegeren en communiceren. Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

Voor wie?

De tweedaagse training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is bestemd voor iedereen die een uitvoerende ploeg taakgericht aanstuurt. Deelnemers geven leiding aan de productie, of zijn bijvoorbeeld ploegleider, meewerkend voorman, teamleider, supervisor of uitvoerder. U geeft leiding aan mensen uit de praktijk; vaak harde werkers die doorgaans minder hoog zijn opgeleid. U bent daarbij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, werkplanning en teamresultaten. Werkt u in een kantooromgeving, dan adviseren wij de training De effectieve teamleider.

Wat leer ik?

U bent al specialist in uw vak, daarnaast leert u nog een tweede vak: praktisch leidinggeven. U gaat oefenen met communicatietechnieken, waarmee u uw medewerkers taakgericht kunt aansturen, mensgericht aansturen, motiveren en stimuleren. U vergroot uw vaardigheden om conflicten en emoties te hanteren. Na de training bent u in staat om het verantwoordelijkheidsgevoel van uw medewerkers te stimuleren, zodat het zelfdenkend en probleemoplossend vermogen toeneemt.

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een praktijkgerichte managementtrainer die zelf veel ervaring heeft in het bedrijfsleven.

Inzicht in gedragLogo_Disc_profiel_tekst_100pxbreed

Als onderdeel van de training maakt u digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft u op eenvoudige wijze inzicht in uw eigen gedrag en dat van anderen.

>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Aanvullende informatie

Deze training kan uitstekend dienen als opstart voor de opleiding Middle Management A.
Heeft u al langer ervaring met leidinggeven en zoekt u een verdieping, dan kunt u beter kiezen voor de driedaagse training Authentiek leiderschap of de opleiding met diploma Middle Management B.

Graag adviseren wij bij uw persoonlijk opleidingsplan. Neem vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.


Onze aanpak

LW_700px

Leren doet u volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom gaat u meteen na uw inschrijving aan de slag met lesmateriaal en voorbereidingsopdrachten, via ons online leerplatform. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om de nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kunt u tussentijds en tot twaalf maanden na afloop contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.

Programma

 • Inzicht in rol en positie tussen hoger management en medewerkers
 • Maken van keuzes en het nemen van beslissingen
 • Ontwikkelen van leidinggevende capaciteiten
 • Doelgericht en helder communiceren
 • Afspraken maken die leiden tot concrete resultaten
 • Inzicht in gedrag door middel van de Q4 DISC gedragsanalyse
 • Terugkoppeling geven op resultaten en gedrag met feedback
 • Aanspreken op gedrag en corrigeren medewerkers
 • Motiveren van de medewerkers op uw afdeling
 • Flexibel inzetten stijlen van leidinggeven
 • Herkennen van eigen gedrag en dat van medewerkers
 • Omgaan met emoties en conflicten
 • Oefeningen en rollenspelen gebaseerd op situaties uit de praktijk

Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in


Deelnemers aan het woord

LW - Johan van Tongeren - vierkant

“Eerst nadenken, dan pas doen!”

Het fijne aan deze training vond ik dat je echt actief aan de slag ging via een rollenspel. Je werd dus niet alleen volgestampt met informatie. Daarnaast kon ik mijn ervaringen delen met de medecursisten. Zelfs ook nog na de training! Ik heb door deze training geleerd om in stressvolle situaties eerst na te denken en dan pas te doen. Als ik rustig blijf en het overzicht bewaar, dan komt alles goed.

Johan van Tongeren - Meewerkend voorman bij BBB CYCLING
Oscar Smits vierkant

“Het was prettig dat er in de training ruimte was om op mijn eigen situatie in te gaan.”

Naarmate ons bedrijf groeit zijn er steeds meer mensen waar ik leiding aan geef of mee overleg, en dat is niet altijd makkelijk. Ik wilde graag rust creëren in de omgang met mensen. Door de training merk ik dat ik tijdens gesprekken beter luister en meer begrip heb voor de ander. Ik bereid me beter voor op een gesprek door mezelf de vraag te stellen: wat voor type persoon heb ik voor me en hoe kan ik die het beste benaderen? Het was prettig dat er in de training ruimte was om op mijn eigen situatie in te gaan.

Oscar Smits - Chef Werkplaats bij Dasko Koel- en Vriestransporten
Joey Vranken - Roltex | Cursus Leidinggeven

“Ik merk dat het nu gemakkelijker is om collega’s aan te sturen.”

“Ik heb deze functie nog niet lang en kon wel wat tips gebruiken voor het leidinggeven. Er is in deze training veel ruimte voor je eigen praktijkvoorbeelden. De trainer heeft zelf ook veel praktijkervaring en gaat met de voorbeelden van de cursisten aan de slag. De rollenspelen vond ik erg sterk. Ik heb kunnen oefenen met het aanspreken van anderen op hun gedrag. Ik merk dat het nu gemakkelijker is om collega’s aan te sturen. En ik laat ze tegelijkertijd vaker meedenken, daar sta ik nu voor open.”

Joey Vranken - Leidinggevende bij Roltex BV
Sebastiaan van de Geer | Cursus Leidinggeven

“Als je open staat voor ieders inbreng, hoor je hoe je medecuristen met jouw problemen omgaan.”

Mijn insteek om deze training te volgen was weer eens mijn werkwijze in de praktijk te toetsen aan de theorie. En dat was boeiend want dan zie je weer diverse verbeterpunten. De trainer zélf was voor mij het sterkst aan deze training: niet uit het boekje, maar echt vanuit praktijkervaring. Daarnaast is het ‘slechts’ een tweedaagse training, maar door vooraf en tussen de 2 trainingsdagen huiswerk mee te krijgen, ben je er toch meer mee bezig. Opdrachten die ook specifiek met mijn eigen werksituatie te maken hadden en waarvan ik de resultaten meteen merk.

Sebastiaan van de Geer - Hoofd verkoopbinnendienst bij ALUP-Kompressoren BV

Lees meer ervaringen »


Beoordelingen

Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 547 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer bestaat uit 2 dagen met een week tussen de trainingsdagen in. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgd.

LW_700px

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Locatie Datum
ALKMAAR 13-09-2017
DORDRECHT 27-09-2017
UTRECHT 28-09-2017
ZWOLLE 03-10-2017
EINDHOVEN 05-10-2017
ENSCHEDE 06-10-2017
ALPHEN AAN DEN RIJN 11-10-2017
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) 12-10-2017
ARNHEM 23-10-2017
SITTARD (STEIN-URMOND) 25-10-2017
LEIDEN 26-10-2017
BREDA 27-10-2017
ALKMAAR 30-10-2017
UTRECHT 31-10-2017
APELDOORN (UGCHELEN) 01-11-2017
DRACHTEN 02-11-2017
DORDRECHT 07-11-2017
ENSCHEDE 08-11-2017
NIJMEGEN 10-11-2017
DEN HAAG (LEIDSCHENDAM) 13-11-2017
AMERSFOORT 16-11-2017
EINDHOVEN 17-11-2017
AMSTERDAM 21-11-2017
DEN BOSCH (ROSMALEN) 22-11-2017
ZWOLLE 23-11-2017
TILBURG (GILZE) 24-11-2017
ALPHEN AAN DEN RIJN 27-11-2017
ARNHEM 28-11-2017
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) 29-11-2017
GRONINGEN (EELDERWOLDE) 30-11-2017
LEIDEN 04-12-2017
DRACHTEN 05-12-2017
BREDA 06-12-2017
UTRECHT (BUNNIK) 07-12-2017
SITTARD (STEIN-URMOND) 08-12-2017

Investering

LW_700px

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 895,-
Tariefsopbouw: lesgeld € 710,- / lesmateriaal € 75,- / locatiekosten € 110,- (2 dagen)
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Direct toepasbaar in uw werk
 • Hoge waardering door deelnemers
 • Locaties bij u in de buurt of incompany