Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer

Zekerder bouwen aan een slagvaardige, gemotiveerde ploeg

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
€   895,-

LinkedIn groep

Inleiding Praktisch leidinggeven op de werkvloer

Bent u doorgegroeid naar een leidinggevende functie vanwege uw talent en harde werken? Naast uw eigen werk wordt u geacht de medewerkers aan te sturen; een heel nieuw vak. In deze training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leert u verschillende leiderschapsstijlen flexibel in te zetten en ontwikkelt u leiderschapsvaardigheden als motiveren en stimuleren, delegeren en communiceren. Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

Voor wie is de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer?

De tweedaagse training Praktisch leidinggeven op de werkvloer is bestemd voor iedereen die een uitvoerende ploeg taakgericht aanstuurt. Deelnemers geven leiding aan de productie, of zijn bijvoorbeeld ploegleider, meewerkend voorman, teamleider, supervisor of uitvoerder. U geeft leiding aan mensen uit de praktijk; vaak harde werkers die doorgaans minder hoog zijn opgeleid. U bent daarbij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, werkplanning en teamresultaten. Werkt u in een kantooromgeving, dan adviseren wij de training De effectieve teamleider.

Wat ontwikkel ik?

U bent al specialist in uw vak, daarnaast leert u nog een tweede vak: praktisch leidinggeven. U gaat oefenen met communicatietechnieken, waarmee u uw medewerkers taakgericht kunt aansturen, mensgericht aansturen, motiveren en stimuleren. U vergroot uw vaardigheden om conflicten en emoties te hanteren. Na de training bent u in staat om het verantwoordelijkheidsgevoel van uw medewerkers te stimuleren, zodat het zelfdenkend en probleemoplossend vermogen toeneemt.

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een praktijkgerichte managementtrainer die zelf veel ervaring heeft in het bedrijfsleven.

Inzicht in gedragIMK LOL ICOON disc

Als onderdeel van de training maakt u digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft u op eenvoudige wijze inzicht in uw eigen gedrag en dat van anderen.

>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

 

Aanvullende informatie

Deze training kan uitstekend dienen als opstart voor de opleiding Middle Management A.
Heeft u al langer ervaring met leidinggeven en zoekt u een verdieping, dan kunt u beter kiezen voor de driedaagse training Authentiek leiderschap of de opleiding met diploma Middle Management B.

Graag adviseren wij bij uw persoonlijk opleidingsplan. Neem vrijblijvend contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.


Programma

 • Inzicht in rol en positie tussen hoger management en medewerkers
 • Maken van keuzes en het nemen van beslissingen
 • Ontwikkelen van leidinggevende capaciteiten
 • Doelgericht en helder communiceren
 • Afspraken maken die leiden tot concrete resultaten
 • Inzicht in gedrag door middel van de Q4 DISC gedragsanalyse
 • Terugkoppeling geven op resultaten en gedrag met feedback
 • Aanspreken op gedrag en corrigeren medewerkers
 • Motiveren van de medewerkers op uw afdeling
 • Flexibel inzetten stijlen van leidinggeven
 • Herkennen van eigen gedrag en dat van medewerkers
 • Omgaan met emoties en conflicten
 • Oefeningen en rollenspelen gebaseerd op situaties uit de praktijk

Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in

Onze aanpak

LW_700px

Leren doet u volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom gaat u meteen na uw inschrijving aan de slag met lesmateriaal en voorbereidingsopdrachten, via ons online leerplatform. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Om de nieuwe inzichten en vaardigheden te borgen, kunt u tussentijds en tot twaalf maanden na afloop contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.


Deelnemers aan het woord

“Eerst nadenken, dan pas doen!”

Het fijne aan deze training vond ik dat je echt actief aan de slag ging via een rollenspel. Je werd dus niet alleen volgestampt met informatie. Daarnaast kon ik mijn ervaringen delen met de medecursisten. Zelfs ook nog na de training! Ik heb door deze training geleerd om in stressvolle situaties eerst na te denken en dan pas te doen. Als ik rustig blijf en het overzicht bewaar, dan komt alles goed.

Johan van Tongeren - Meewerkend voorman bij BBB CYCLING

“Het was prettig dat er in de training ruimte was om op mijn eigen situatie in te gaan.”

Naarmate ons bedrijf groeit zijn er steeds meer mensen waar ik leiding aan geef of mee overleg, en dat is niet altijd makkelijk. Ik wilde graag rust creëren in de omgang met mensen. Door de training merk ik dat ik tijdens gesprekken beter luister en meer begrip heb voor de ander. Ik bereid me beter voor op een gesprek door mezelf de vraag te stellen: wat voor type persoon heb ik voor me en hoe kan ik die het beste benaderen? Het was prettig dat er in de training ruimte was om op mijn eigen situatie in te gaan.

Oscar Smits - Chef Werkplaats bij Dasko Koel- en Vriestransporten
Joey Vranken - Roltex | Cursus Leidinggeven

“Ik merk dat het nu gemakkelijker is om collega’s aan te sturen.”

“Ik heb deze functie nog niet lang en kon wel wat tips gebruiken voor het leidinggeven. Er is in deze training veel ruimte voor je eigen praktijkvoorbeelden. De trainer heeft zelf ook veel praktijkervaring en gaat met de voorbeelden van de cursisten aan de slag. De rollenspelen vond ik erg sterk. Ik heb kunnen oefenen met het aanspreken van anderen op hun gedrag. Ik merk dat het nu gemakkelijker is om collega’s aan te sturen. En ik laat ze tegelijkertijd vaker meedenken, daar sta ik nu voor open.”

Joey Vranken - Leidinggevende bij Roltex BV
Sebastiaan van de Geer | Cursus Leidinggeven

“Als je open staat voor ieders inbreng, hoor je hoe je medecuristen met jouw problemen omgaan.”

Mijn insteek om deze training te volgen was weer eens mijn werkwijze in de praktijk te toetsen aan de theorie. En dat was boeiend want dan zie je weer diverse verbeterpunten. De trainer zélf was voor mij het sterkst aan deze training: niet uit het boekje, maar echt vanuit praktijkervaring. Daarnaast is het ‘slechts’ een tweedaagse training, maar door vooraf en tussen de 2 trainingsdagen huiswerk mee te krijgen, ben je er toch meer mee bezig. Opdrachten die ook specifiek met mijn eigen werksituatie te maken hadden en waarvan ik de resultaten meteen merk.

Sebastiaan van de Geer - Hoofd verkoopbinnendienst bij ALUP-Kompressoren BV

Lees meer ervaringen »


Beoordelingen

Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 726 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training Praktisch leidinggeven op de werkvloer bestaat uit 2 dagen met een week tussen de trainingsdagen in. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgd.

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Locatie Datum
ALKMAAR ma 24-09-2018
TILBURG (GILZE) wo 26-09-2018
AMSTERDAM do 04-10-2018
DORDRECHT ma 08-10-2018
ARNHEM di 09-10-2018
ALPHEN AAN DEN RIJN vr 12-10-2018
GRONINGEN (EELDERWOLDE) wo 17-10-2018
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) do 18-10-2018
UTRECHT vr 19-10-2018
SITTARD (STEIN-URMOND) di 23-10-2018
BREDA do 25-10-2018
ZWOLLE ma 29-10-2018
ALKMAAR wo 31-10-2018
EINDHOVEN vr 02-11-2018
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) za 03-11-2018
TILBURG (GILZE) di 06-11-2018
ALMELO wo 07-11-2018
DRACHTEN vr 09-11-2018
ARNHEM ma 12-11-2018
LELYSTAD di 13-11-2018
AMSTERDAM do 15-11-2018
DORDRECHT di 20-11-2018
ALPHEN AAN DEN RIJN wo 21-11-2018
GRONINGEN (EELDERWOLDE) vr 23-11-2018
BREDA ma 26-11-2018
SITTARD (STEIN-URMOND) do 29-11-2018
EINDHOVEN za 01-12-2018
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) di 04-12-2018
ZWOLLE do 06-12-2018
EINDHOVEN ma 10-12-2018
UTRECHT wo 12-12-2018

Investering

LW_700px

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 895,-
Tariefsopbouw: lesgeld € 710,- / lesmateriaal € 75,- / locatiekosten € 110,- (2 dagen)
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • 100% klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast