0172 - 42 34 56
Commerciele trainingen - IMK Opleidingen

Commerciële trainingen

Het wordt steeds lastiger om jezelf te profileren in de commerciële markt. Of je nu verkoopadviseur, accountmanager, klantcontact medewerker of commercieel leidinggevende bent, je moet je kunnen onderscheiden van de rest. Dus wil jij graag jouw commerciële vaardigheden verbeteren en je op dit vlak verder ontwikkelen? Dan zijn de commerciële trainingen van IMK Opleidingen precies wat jij zoekt!

Voor wie zijn onze commerciële trainingen?

Onze trainingen kunnen gevolgd worden door iedereen die werkzaam is binnen de commerciële markt of dit in de toekomst wil gaan doen. Denk hierbij aan supermarkt medewerkers, verzekeringsadviseurs, verkoopadviseurs in de meubelbranche, verkoopmedewerkers in een speciaalzaak of bijvoorbeeld personeel in een bouwmarkt. Wij hebben diverse commerciële cursussen die zich toespitsen op verschillende vaardigheden. Benieuwd welke training of opleiding het beste bij jou of jouw collega’s past? Onze studieadviseurs staan voor je klaar via 0172 – 42 34 56!

Commerciële

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

Commerciële vaardigheden ontwikkelen

Het commerciële vak kent veel verschillende aspecten. Maar er is één ding duidelijk, het is tegenwoordig niet voldoende om alleen een vlotte babbel te hebben. Over welke commerciële vaardigheden moet je dan wel beschikken om jouw verkoop skills verder te ontwikkelen?

 1. Zet de klant altijd op nummer één. Klant is immers koning!
 2. Luisteren is key. Door goed te luisteren kom je erachter wat echt belangrijk is voor de klant en kun je hierop inspelen.
 3. Wees realistisch en creëer geloofwaardigheid.
 4. Leer commercieel denken. Naast sociale en communicatieve vaardigheden moet je ook een goed analytisch vermogen hebben.

Commerciële training of opleiding volgen

Bovenstaande opsommingen zijn slechts een paar van de vele skills die aan bod komen tijdens onze commerciële trainingen.

 • Ben je nog redelijk nieuw binnen het vakgebied en wil je kennis maken met het sales-vak? Dan adviseren wij jou om de training Proactief en klantgericht bellen te volgen. Na deze training ben je een zelfverzekerde gesprekspartner voor de persoon waarmee je het telefoongesprek voert.
 • Ook de cursus Verkoopmedewerker is ideaal voor beginnende medewerkers in de verkoop. Hierin leer je hoe je jezelf het beste kunt verplaatsten in de klant en je leert denken in oplossingen in plaats van problemen. Het doel van deze cursus is om jouw commerciële- en adviesvaardigheden te verbeteren.
 • Tijdens de cursus Adviserend verkopen laat je de harde sales achter je en ga je echt klantgericht verkopen. Hierdoor creëer je vertrouwen bij je klant en kom je overtuigender over. Dit zal jouw verkoopprestaties nog meer verbeteren.
 • Heb jij al kennis over de commerciële markt en breng jij deze over aan jouw medewerkers vanuit je leidinggevende rol, dan is de training Commercieel aansturen van je team iets voor jou. Tijdens deze training leer je jouw medewerkers commercieel te denken en handelen. Op die manier behaal je met jouw team het beste resultaat.
 • Wil jij doorgroeien van verkoper tot strategische businesspartner? Tijdens de opleiding Accountmanagement A werk je aan jouw commerciële vaardigheden. Je leert verkopen op een strategisch niveau.
Thema Verkopen & Adviseren | IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Commerciële training op maat

Bij IMK Opleidingen bieden we ook commerciële trainingen aan die speciaal voor de organisatie op maat gemaakt worden. Wij nemen graag de tijd om samen in kaart te brengen wat de specifieke leerdoelen binnen jullie organisatie zijn. Vervolgens stemmen wij onze training af op jouw commerciële team.

Gratis studieadvies

Ben je benieuwd welke training of opleiding het beste bij jou of jouw collega’s past? Dan staan onze studieadviseurs voor je klaar via 0172 – 42 34 56!

Maatwerktraining met Nederland Leert Door - IMK Opleidingen

Gerelateerde

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke commerciële vaardigheden ontwikkel ik tijdens een commerciële training?

Bij IMK Opleidingen hebben we verschillende commerciële trainingen ontwikkeld die zich elk toespitsen op diverse commerciële vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met klachten, social selling en adviserend verkopen. Bekijk het programma op de individuele trainingspagina’s om een overzicht te zien van de onderwerpen die aan bod komen.

Wat is het voordeel van een commerciële training op maat?

Het voordeel van een commerciële training op maat is dat alle commerciële medewerkers de training met elkaar volgen, wat de samenwerking bevordert. Tevens wordt de training afgestemd op de producten en diensten die verkocht worden binnen jouw organisatie. Zo voldoet de commerciële training volledig aan de leerdoelen binnen de organisatie.

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4598 beoordelingen

8 / 10
03 april 2024
Chris van Kooij
Training Adviserend verkopen
Leuke training en het geeft je veel inspiratie om jezelf te verbeteren.
10 / 10
03 april 2024
Jessica Kolf
Training Adviserend verkopen
Deze training is echt heel goed en kan een goede toevoeging zijn.
8 / 10
03 april 2024
Gino Puit
Training Adviserend verkopen
Erg leerzaam. Je leert veel over jezelf en hoe je dit kan gebruiken in een verkoopgesprek.
8 / 10
02 april 2024
Kamal Rahimbaksh
Training Commerciële binnendienst
Leerzaam traject en de sfeer was ook gezellig.
9 / 10
02 april 2024
Maayke ten Tusscher
Training Commerciële binnendienst
Enthousiaste aanpak, ruimte voor wat lol met elkaar. Ook was het Leuk om uit te wisselen met anderen. Leerzaam en een eye opener.
8 / 10
02 april 2024
Maya De Haas
Training Commerciële binnendienst
Leerzame training, gezellige trainster met veel kennis over het vak.
9 / 10
07 december 2023
Damian Apeldoorn
Training Proactief en klantgericht bellen
Erg interessant, leuke actieve training dus niet alleen zitten en luisteren maar ook “doe” opdrachten waardoor je een actievere houding houd.
10 / 10
07 december 2023
Peter Jager
Training Proactief en klantgericht bellen
Zeer aan te raden voor de mensen die totaal geen ervaring hebben op commercieel gebied.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Kennismaking met nieuw team - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Zo maak je als leidinggevende een goede start
Je eerste werkdag als nieuwe leidinggevende komt eraan. Hoe bereid je je voor en waar moet je op letten? Met deze tips maak je een vliegende start!
Nieuws
Werkoverleg tips - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Effectief vergaderen doe je met deze tips
Vergaderen kost tijd en kan zinloos aanvoelen. We verzamelden deze tips voor leidinggevenden waarmee vergaderingen effectiever en efficiënter worden.
Nieuws
Projectplan - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Uit deze onderdelen bestaat een projectplan
Een succesvol project begint met een duidelijk document waarin het plan van aanpak beschreven staat. Zo’n document noemen we het projectplan.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Edwin ter Braak
Edwin ter Braak
Technisch Accountmanager bij Schipper Technisch Handelsbureau
Training De vakman als accountmanager
“De rollenspellen waren voor mij heel leerzaam. Het is een mooie methode om mee te oefenen, en je wordt uit je ‘comfort zone’ gehaald, wat...
Lees het verhaal van
Edwin ›
Niels Burema
Niels Burema
Accountmanager bij Hypex Electronics BV
Opleiding Accountmanagement A
“Ik kijk nu verder naar de toekomst. Dankzij de opleidingen die ik bij IMK heb gevolgd, zijn we nu een Sales & Marketing plan aan...
Lees het verhaal van
Niels ›
Robert van Dok
Robert van Dok
Accountmanager bij HIGH SECURITY international
Training De vakman als accountmanager
Mijn gesprekken lopen beter, omdat ik mensen nu sneller kan inschatten die anders zijn dan ik. Ik begrijp waarom die ander op een bepaalde manier...
Lees het verhaal van
Robert ›
Koen van Gurp
Koen van Gurp
Inside Sales Support bij Avnet Abacus
Training Commerciële binnendienst
Ik heb de les als prettig, persoonlijk, ongedwongen en als praktijkgericht ervaren. Dit komt zeker mede door onze goede trainer die we voor de klas...
Lees het verhaal van
Koen ›
Jasper Vernes-Sewratan
Jasper Vernes-Sewratan
Internal Sales Representative bij Camfil
Training Commerciële binnendienst
“Door deze training heb ik prettigere commerciële gesprekken met klanten. Dat komt met name doordat ik beter naar mijn klanten luister en doorvraag. Met deze...
Lees het verhaal van
Jasper ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.