Als HR-medewerker heb je uiteenlopende taken. Een belangrijke is zorgen dat er voldoende getalenteerde nieuwe medewerkers zich aan de organisatie verbinden (en zich blijven ontwikkelen). Een opleiding helpt je als HR-medewerker om de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Onze HR-opleidingen, cursussen en trainingen zijn zowel geschikt voor medewerkers die intern zijn doorgegroeid naar HR-medewerker, als voor medewerkers die zich willen blijven professionaliseren binnen het vakgebied.

Opleiding HR medewerker - IMK Opleidingen

HR

trainingen en opleidingen

Praktijkgerichte opleiding tot HR-medewerker

Voor beginnende HR-medewerkers is het raadzaam om de opleiding Human Resource Management A te volgen. In 8 lesdagen (of 16 lesavonden) worden op pragmatische wijze essentiële vaardigheden en kennis bijgebracht. Dit om een fundamentele basis te leggen die nodig is om de functie van HR-medewerker effectief in te vullen. Ideaal als verkorte opleiding tot HR-medewerker of voor deelnemers die zich willen omscholen tot HR-medewerker.

Dé opleiding voor de HR-adviseur, HR-assistent en HR-medewerker die zich verder wil verdiepen in het vak, is de opleiding Human Resource Management B. Tijdens deze opleiding worden strategische vraagstukken behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussies en ervaringen van deelnemers. De deelnemers leren met hun valkuilen om te gaan en hun kwaliteiten te benutten, zodat zij door kunnen groeien als volwaardig strategisch HR-manager.

 

Trainingen voor HR-medewerkers

IMK Opleidingen heeft, naast de HR-opleidingen, bewust gekozen voor een uiteenlopende studies voor de HR-afdeling. Omdat een HR-medewerker te maken krijgt met zoveel verschillende aspecten en regelgevingen, kan een training omtrent een specifiek onderwerp helpen om de benodigde kennis uit te breiden.

Tijdens de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag ontwikkelen deelnemers hun kennis op het gebied van het arbeidsrecht. Hierbij gaan ze in op het theoretische aspect van diverse wet- en regelgeving. In tegenstelling tot bovenstaande cursus, ontwikkel deelnemers tijdens de training Beoordelings- en functioneringsgesprekken praktische vaardigheden op het gebied van personeelsgesprekken. Ze gaan aan de slag met verschillende gesprekstechnieken waarmee ze zich op professionele wijze weten op te stellen tijdens het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken.

Daarnaast geven we cursussen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen van HR-medewerkers en officemanagers. Zoals de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement of de cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie

Werkdruk - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

DISC training voor HR

Je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen ontdekken? Volg dan onze training DISC voor HR. Hier leer je het DISC model in te zetten voor werven & selectie, als instrument voor talentontwikkeling en om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Daarnaast kun je een DISC profiel met uitgebreide uitleg ontvangen. Tijdens de individuele nabespreking krijg je maximaal inzicht in jouw eigen gedragsprofiel.

Incompany training voor HR-medewerkers

Omdat elke organisatie anders is, biedt IMK Opleidingen de mogelijkheid om te kiezen voor een maatwerk incompany training. Hierbij geeft een van onze ervaren trainers een op maat gemaakte training bij jou op locatie. De training wordt voorafgaand op basis van de huidige ontwikkelingen en gewenste leerdoelen samen met jou vormgegeven. Op die manier wordt een complete HR-afdeling getraind en kunnen jouw medewerkers hun ontwikkelde vaardigheden direct in de praktijk toepassen! Op zoek naar een maatwerkopleiding of -training voor jouw HR-afdeling? Neem vrijblijvend contact met ons op om een kennismaking in te plannen.

Opleiding Human resource management B - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat doet een HR-medewerker?

Een HR-medewerker is werkzaam binnen de Human Resource afdeling. Dit wordt ook wel personeelszaken genoemd. Als HR-medewerker ben je verantwoordelijk voor tal van zaken rondom het huidige personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Denk daarbij aan werving en selectie, arbeidscontracten, personeelsgesprekken en de personeelsplanning.

Welke opleidingen zijn er voor HR-medewerkers?

De opleiding Human Resource Management A is de basis. Daar leg je het fundament voor een carrière als HR-medewerker.  Maar je hebt als HR’er natuurlijk een breed takenpakket. Er zijn daarom ook veel verschillende trainingen, cursussen en opleidingen rondom specifieke onderwerpen. Zoals reorganiseren, personeelsgesprekken, werving & selectie of re-integratie.

Hoe lang duren HRM-opleidingen?

Onze opleidingen duren in totaal acht volle dagen. Elke twee weken is er een opleidingsdag van 10:00 tot 17:00. Daarnaast bieden we onze programma’s ook als avondopleiding aan, in deeltijd. Je volgt dan elke twee weken een programma van 19:00 tot 22:00.

HR

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4561 beoordelingen

10 / 10
07 februari 2024
Marcella ten Caat
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Leerzaam, interactief en op het juiste niveau.
9 / 10
07 februari 2024
Jasmijn Tiemstra
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Interactieve training met veel kennis en voorbeelden uit de praktijk.
8 / 10
06 februari 2024
Jessica van der Let
Opleiding Human Resource Management A
Fijne praktische opleiding, aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling, theorie wordt met (eind) opdracht in de praktijk gebracht, toetsing in de vorm van een...
8 / 10
06 februari 2024
Nancy Duiker
Opleiding Human Resource Management A
Heel praktisch toepasbaar. Speelt goed in op praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor interactie en oefenen.
9 / 10
05 februari 2024
Laura Marsman
Opleiding Human Resource Management A
Er komen veel praktijkstukken naar boven die echt heel bruikbaar zijn en waar je veel van kunt leren. De trainster doet dit met een dosis...
10 / 10
31 januari 2024
Wilma Captein
Training Beoordelings- en functioneringsgesprekken
Je leert veel over jezelf in deze cursus en hoe je de gesprekken beter kunt aanpakken. Veel persoonlijke ervaringen van de andere cursisten waar je...
10 / 10
22 december 2023
Wilma Captein
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Je leert er veel, er is goede uitleg. Diverse cases worden onderling besproken. Er zijn ook veel praktijkvoorbeelden.
9 / 10
30 november 2023
Koen Blommestein
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Het is leerzaam en zeer productief. Het is niet alleen luisteren maar ook ervaringen delen.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Incompany training kosten - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

Wat zijn de voor- en nadelen van een incompany training?
Een incompany training wordt alleen aan medewerkers van jouw organisatie gegeven en volledig afgestemd op jullie wensen. Maar er zijn ook nadelen.
Nieuws
Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn had ik meteen getekend - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

“Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn, had ik meteen getekend”
Geert Peters van Hutchinsons Port vertelt over de resultaten van de maatwerktrainingen van IMK Opleidingen. “Het heeft ons meer opgeleverd dan verwacht.”
Nieuws
Stagiair aannemen - IMK Opleidingen

Werkplekleren & Opleiden

Stagiaire aannemen na de stageperiode: waar moet je op letten?
Soms tref je een stagiaire die je het liefste direct wilt aannemen. In dit artikel lees je over de voordelen en de valkuilen die er natuurlijk ook zijn.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Sara-Lynn
Sara-Lynn
Medewerker Personeel bij CACEIS Investor Services
Opleiding Human Resource Management A
“In de praktijk speelt er altijd van alles in het HR-werk, zoals ontslag en verzuim. Voortaan ken ik ook de theorie daarachter. Ik voel me...
Lees het verhaal van
Sara-Lynn ›
Lucia Thakoersing
Lucia Thakoersing
Directrice bij Stichting 4 your care
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Ik heb echt veel gehad aan de concrete voorbeelden, en de praktijkkennis van de trainer. Met mijn nieuwe inzichten kon ik ook meteen aan de...
Lees het verhaal van
Lucia ›
Elles Dingjan
Elles Dingjan
Officemanager bij Bosch & Van Rijn
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Ik wilde graag met meer zekerheid het MT kunnen adviseren bij HR-zaken. Dankzij de training lukt dat nu ook. Medewerkers en MT weten mij te...
Lees het verhaal van
Elles ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.