Als HR-medewerker heb je uiteenlopende taken. Een belangrijke is zorgen dat er voldoende getalenteerde nieuwe medewerkers zich aan de organisatie verbinden (en zich blijven ontwikkelen). Een opleiding helpt je als HR-medewerker om de juiste vaardigheden te ontwikkelen. Onze HR-opleidingen, cursussen en trainingen zijn zowel geschikt voor medewerkers die intern zijn doorgegroeid naar HR-medewerker, als voor medewerkers die zich willen blijven professionaliseren binnen het vakgebied.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus Praktisch reorganiseren
Voor HR en management
Laatsteplekken hr-training
€ 0 met STAP-budget
Cursus Praktisch reorganiseren

HR Management

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Ma 30 januari 2023

Praktijkgerichte opleiding tot HR-medewerker

Voor beginnende HR-medewerkers is het raadzaam om de opleiding Human Resource Management A te volgen. In 8 lesdagen (of 16 lesavonden) worden op pragmatische wijze essentiële vaardigheden en kennis bijgebracht. Dit om een fundamentele basis te leggen die nodig is om de functie van HR-medewerker effectief in te vullen.

Voor de ervaren HR-medewerker en HR-adviseur die zich verder wil verdiepen in het vak, is er de opleiding Human Resource Management B. Tijdens deze opleiding worden strategische vraagstukken behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussies en ervaringen van deelnemers. De deelnemers leren met hun valkuilen om te gaan en hun kwaliteiten te benutten, zodat zij door kunnen groeien als volwaardig strategisch HR-manager.

Trainingen voor HR-medewerkers

IMK Opleidingen heeft, naast de HR-opleidingen, bewust gekozen voor een uiteenlopende studies voor de HR-afdeling. Omdat een HR-medewerker te maken krijgt met zoveel verschillende aspecten en regelgevingen, kan een training omtrent een specifiek onderwerp helpen om de benodigde kennis uit te breiden.

Tijdens de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag ontwikkelen deelnemers hun kennis op het gebied van het arbeidsrecht. Hierbij gaan ze in op het theoretische aspect van diverse wet- en regelgeving. In tegenstelling tot bovenstaande cursus,ontwikkel deelnemers tijdens de training Beoordelings- en functioneringsgesprekken praktische vaardigheden op het gebied van personeelsgesprekken. Ze gaan aan de slag met verschillende gesprekstechnieken waarmee ze zich op professionele wijze weten op te stellen tijdens het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken.

Daarnaast geven we cursussen om specifieke vaardigheden te ontwikkelen van HR-medewerkers en officemanagers. Zoals de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement of de cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie.

DISC training voor HR

Je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen ontdekken? Volg dan onze training DISC voor HR. Hier leer je het DISC model in te zetten voor werven & selectie, als instrument voor talentontwikkeling en om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Daarnaast kun je een DISC profiel met uitgebreide uitleg ontvangen. Tijdens de individuele nabespreking krijg je maximaal inzicht in jouw eigen gedragsprofiel.

Korting met STAP-budget

Heb je dit jaar al gebruik gemaakt van het STAP-budget? Met deze landelijke subsidie ontvangen werkzoekenden en werkenden een bedrag van €1.000 per persoon per jaar, te besteden aan trainingen, cursussen en opleidingen. Het complete trainingsaanbod van IMK Opleidingen doet mee. Veel van onze trainingen, cursussen en opleidingen zijn zelfs helemaal gratis! Ook onze Human Resource opleidingen dus.

Incompany training voor HR-medewerkers

Omdat elke organisatie anders is, biedt IMK Opleidingen de mogelijkheid om te kiezen voor een maatwerk incompany training. Hierbij geeft een van onze ervaren trainers een op maat gemaakte training bij jou op locatie. De training wordt voorafgaand op basis van de huidige ontwikkelingen en gewenste leerdoelen samen met jou vormgegeven. Op die manier wordt een complete HR-afdeling getraind en kunnen jouw medewerkers hun ontwikkelde vaardigheden direct in de praktijk toepassen! Op zoek naar een maatwerkopleiding of -training voor jouw HR-afdeling? Neem vrijblijvend contact met ons op om een kennismaking in te plannen.

Wat doet een HR-medewerker?

Een HR-medewerker is werkzaam binnen de Human Resource afdeling. Dit wordt ook wel personeelszaken genoemd. Als HR-medewerker ben je verantwoordelijk voor tal van zaken rondom het huidige personeel en het aantrekken van nieuwe medewerkers. Denk daarbij aan werving en selectie, arbeidscontracten, personeelsgesprekken en de personeelsplanning.

Welke opleidingen zijn er voor HR-medewerkers?

De opleiding Human Resource Management A is de basis. Daar leg je het fundament voor een carrière als HR-medewerker.  Maar je hebt als HR’er natuurlijk een breed takenpakket. Er zijn daarom ook veel verschillende trainingen, cursussen en opleidingen rondom specifieke onderwerpen. Zoals reorganiseren, personeelsgesprekken, werving & selectie of re-integratie.

Is de DISC training voor HR ook geschikt voor leidinggevenden?

De DISC training voor HR kun je ook volgen als je leidinggevende bent en HR-taken hebt. Je kunt ook kijken bij onze training DISC en leiderschap die meer is afgestemd op leidinggevende functies.

Zijn deze trainingen en opleidingen gratis te volgen met STAP-budget?

STAP-budget is een landelijke subsidie waarmee werkenden en werkzoekenden € 1.000,- ontvangen voor persoonlijke ontwikkeling. Je mag STAP-budget gebruiken voor bijna ons gehele trainingsaanbod. Veel trainingen en opleidingen zijn daardoor gratis te volgen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4096 beoordelingen

9 / 10
30 november 2022
Jackie Roner
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Leerzaam, docent is kundig en weet de aandacht te houden.
9 / 10
30 november 2022
Marlous Maas
Cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag
Veel goede informatie, informele sfeer en veel ruimte voor vragen.
9 / 10
15 november 2022
Nadia Kuipers
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Ik raad deze training zeker aan!
9 / 10
15 november 2022
Antoinette Sulmann
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Theoretische informatie die goed praktisch toepasbaar is. Het uitwisselen van de informatie met mede cursisten is heel waardevol.
8 / 10
15 november 2022
Mihaela Niculescu
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Het is een nuttige training met veel informatie die je in de praktijk kunt toepassen.
9 / 10
03 november 2022
John Mahboeb
Training DISC voor HR
Goede basis van de disc temperamenten.
9 / 10
03 november 2022
Thijs vd Boom
Training DISC voor HR
Leuke training waarbij je meer leert over jezelf, je gedrag, DISC, en hoe je daar in de praktijk iets mee kan.
10 / 10
13 oktober 2022
Juul Schreuder
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Heel veel geleerd en erg enthousiast geworden over het onderwerp. Ik ga meteen aan de slag.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur

Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?

Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2022 - IMK Opleidingen B.V.