Doorgroeien van teamlid tot teamleider betekent dat je er een aantal taken en verantwoordelijkheden bij krijgt. Je stuurt je teamleden aan, verdeelt de taken, bent verantwoordelijk voor het resultaat, verzorgt de communicatie met hoger management en traint nieuwe teamleden. Om zelfverzekerd van start te gaan, volg je een opleiding, training of cursus tot teamleider bij IMK Opleidingen. Doe belangrijke nieuwe kennis en vaardigheden op en oefen in een veilige testomgeving.

Teamleider

Bekijk meer >

trainingen en opleidingen

Opleiding tot teamleider

Onze Opleiding Middle Management A is dé opleiding voor teamleiders. In acht intensieve opleidingsdagen word je volledig klaargestoomd om je nieuwe rol als teamleider succesvol invulling te geven. Je ontwikkelt onmisbare leiderschapsvaardigheden om je team effectief aan te sturen, maar je leert ook alles over communicatie met hoger management, presenteren, vergadermethodieken, structuur in processen aanbrengen en nog veel meer.

Trainingen voor nieuwe teamleiders

Volg je liever een kortere teamleider training om je nieuwe verantwoordelijkheden zelfverzekerd uit te voeren? Nieuwe teamleiders raden we de training Starten met leidinggeven aan. Versterk je positie, vergroot je kennis en inzicht over leidinggeven en ontwikkel je communicatieve vaardigheden in slechts twee trainingsdagen.

Heb je al ervaring, maar merk je dat je niet het maximale uit je functie haalt? Tijdens de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer leer je de verschillende stijlen van leidinggeven kennen en ontdek je de stijl die het beste bij je past. Deze training is vooral populair bij teamleiders die praktische mensen aansturen die met hun handen werken. Leid je een afdeling in een kantooromgeving? Dan past de training de Effectieve teamleider waarschijnlijk beter bij jou.

Rollen - teamleider - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Specifieke vaardigheden ontwikkelen

Wanneer je al een tijdje werkt als teamleider, merk je wellicht dat je kennis en ervaring over bepaalde aspecten van het leiderschap mist. Ook dan komt een training of cursus voor teamleiders van pas. Leer bijvoorbeeld effectief leidinggeven aan een divers team in de training Omgaan met cultuurverschillen en Omgaan met generatieverschillen. Of ontdek hoe je nieuwe teamgenoten, die nog veel moeten leren, het beste kunt coachen tijdens de training Coachend leidinggeven.

Maatwerk opleiding tot teamleider

Binnen de meeste (grotere) organisaties werken verschillende teamleiders. Meestal met dezelfde uitdagingen. Een effectieve oplossing is om gezamenlijk aan jullie ontwikkeling te werken met een op maat gemaakte training, cursus of opleiding. De trainer stemt de inhoud en voorbeelden dan af op jullie leerwensen en die van de organisatie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook: Teamleider worden: alles over de taken, salaris en valkuilen.

om gaan met verschillende generaties - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Hoe word je een goede teamleider?

Om een goede teamleider te worden, zijn verschillende factoren van belang. Effectief communiceren, het kunnen motiveren en inspireren van teamleden, het delegeren van taken en verantwoordelijkheden en het creëren van een positieve werkomgeving zijn slechts enkele van de aspecten die bijdragen aan het succes als teamleider. Dit kun je leren in trainingen en word je steeds beter in door te oefenen in de praktijk.

Is teamleider hetzelfde als leidinggevende?

Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een verschil tussen een teamleider en een leidinggevende. Een teamleider is verantwoordelijk voor het aansturen van een specifiek team en het behalen van resultaten binnen dat team, terwijl een leidinggevende een bredere rol heeft en meestal verantwoordelijk is voor het managen van meerdere teams of afdelingen binnen een organisatie.

Wat voor opleiding heb je nodig als teamleider?

Voor een functie als teamleider is er geen specifieke opleiding vereist. Echter, het volgen van een opleiding, training of cursus zoals de Opleiding Middle Management A kan je helpen om essentiële leiderschapsvaardigheden en kennis op te doen die nodig zijn om succesvol als teamleider te functioneren.

Gerelateerde

Bekijk meer >

opleidingen en trainingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4561 beoordelingen

9 / 10
14 februari 2024
Sander De Boer
Opleiding Middle Management A
Interactief en veel praktijkvoorbeelden besproken van de trainer en cursisten. Dit maakt het leren makkelijker omdat je het goed kan vergelijken met je eigen situatie.
8 / 10
14 februari 2024
Suzanne Grigorian
Opleiding Middle Management A
Ontzettend leerzaam, zeker doen, een hele goede voor je persoonlijke ontwikkeling!
10 / 10
14 februari 2024
Coen Bijen
Training De effectieve teamleider
Lage drempelvrees training met veel waarde! Snijdt hout!
9 / 10
14 februari 2024
Boris Römer
Training De effectieve teamleider
Duidelijk en rustig. Laat de groep meedenken en actief cases maken. Niet alleen maar informatie sturen, maar juist ook interactie met de groep. Duidelijk en...
8 / 10
14 februari 2024
Esmee Stensen
Training De effectieve teamleider
Interactief, leerzaam en praktisch tegelijkertijd. Fijne manier van les geven!
10 / 10
08 februari 2024
Daniel Keijzer
Opleiding Middle Management A
Dit is een goede opleiding om jezelf te kunnen ontwikkelen om een rol als leidinggevende te kunnen vervullen.
9 / 10
08 februari 2024
Stefan Smulders
Opleiding Middle Management A
Heel leerzaam, de aanpak van de trainer Biance was heel duidelijk en leuk.
9 / 10
06 februari 2024
Petra Stam
Opleiding Middle Management A
Het is een hele fijne, praktische opleiding waar je veel aan hebt.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Incompany training kosten - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

Wat zijn de voor- en nadelen van een incompany training?
Een incompany training wordt alleen aan medewerkers van jouw organisatie gegeven en volledig afgestemd op jullie wensen. Maar er zijn ook nadelen.
Nieuws
Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn had ik meteen getekend - IMK Opleidingen

Maatwerktraining

“Als ik vooraf had geweten dat dit het resultaat zou zijn, had ik meteen getekend”
Geert Peters van Hutchinsons Port vertelt over de resultaten van de maatwerktrainingen van IMK Opleidingen. “Het heeft ons meer opgeleverd dan verwacht.”
Nieuws
Stagiair aannemen - IMK Opleidingen

Werkplekleren & Opleiden

Stagiaire aannemen na de stageperiode: waar moet je op letten?
Soms tref je een stagiaire die je het liefste direct wilt aannemen. In dit artikel lees je over de voordelen en de valkuilen die er natuurlijk ook zijn.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Gracia Marica-Lont
Gracia Marica-Lont
Assistent Coordinator Telcentrale bij Brinks Solutions Nederland B.V.
Opleiding Middle Management A
“In alles wat ik nu doe als leidinggevende, ben ik zelfverzekerd. Dankzij de training zie ik mezelf als een goede, gedreven middle manager. Alles wat...
Lees het verhaal van
Gracia ›
Lisa Landkroon – Keereweer
Lisa Landkroon – Keereweer
Praktijkmanager bij Diëtistenpraktijk HRC
Opleiding Middle Management A
“Deze opleiding leverde mij veel ‘Oja momentjes’ op! De theorie is heel herkenbaar. Ik begrijp bijvoorbeeld beter waarom medewerkers soms niet gemotiveerd lijken, en hoe...
Lees het verhaal van
Lisa ›
Peter van den Langenberg
Peter van den Langenberg
Voorman nachtploeg bij Spar Holding
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Na het volgen van deze training voel ik me sterker in mijn schoenen staan. Ik sta bijvoorbeeld echt anders tegenover het personeel, maar op een...
Lees het verhaal van
Peter ›
Wout Angevare
Wout Angevare
Chef werkplaats bij HBK 2000 Besturingstechniek
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik wilde graag beter leren communiceren met collega’s, met als doel te sturen en hun kwaliteiten op de juiste manier te benutten. Deze training heeft...
Lees het verhaal van
Wout ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.