Megan van der Velden - IMK opleidingen
Functie Trainer en learning and development adviseur
“Iedereen heeft een eigen kracht, alleen moet je daar soms nog even naar op zoek”

Hallo! Ik ben Megan van der Velden, ik werk als trainer bij IMK Opleidingen. Naast mijn werk als trainer ben ik betrokken bij boeiende L&D-projecten en voer ik waardevolle adviesgesprekken met verschillende organisaties. Mijn passie ligt in het trainen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en gedrag, timemanagement, leiderschap en DISC. In mijn vorige baan ontdekte ik dat ik plezier haal uit het ondersteunen van anderen, om hun werk op een prettigere en makkelijkere manier te doen. Ik realiseerde me toen: hier wil ik meer mee doen! IMK Opleidingen heeft mij de kans gegeven om de rol van trainer op me te nemen, waardoor ik een succesvolle carrière switch kon maken.

Mijn passie

Als trainer ben ik ervan overtuigd dat iedereen over een unieke kracht beschikt. Al is deze soms nog onontdekt. Mijn doel is om de deelnemer te begeleiden tijdens deze zoektocht om dit deel van zichzelf te (her)ontdekken. Met een nieuwsgierige blik ga ik samen met de deelnemer op zoek naar wat hem of haar drijft en waar de deelnemer blij van wordt. Samen kijken we hoe we deze motivatie kunnen vertalen naar concrete, praktische stappen in de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemer. Resultaat? Niet alleen persoonlijke groei, maar ook het zelfvertrouwen om het geleerde met overtuiging toe te passen.

Mijn aanpak

Ik doe dit door een persoonlijke benadering, interesse te tonen en vooral door goed door te vragen en te luisteren. Hierdoor kan ik snel een connectie maken en tot de kern van het leerdoel komen.

Belangrijk is voor mij

Om anderen te helpen groeien en zelfvertrouwen te ontwikkelen. En ik word blij van het ondersteunen in de zoektocht naar iemands kwaliteiten. Ik hecht waarde aan het faciliteren van een positieve en effectieve leeromgeving. Het creëren van een ondersteunende en inspirerende sfeer tijdens de training is essentieel. Ik wil deelnemers niet alleen professioneel laten groeien, maar ook het zelfvertrouwen geven om het geleerde met overtuiging toe te passen in hun dagelijkse werk.