Communicatietraining

Op iedere werkvloer is communicatie belangrijk. Waar de één al genoeg heeft aan een half woord, heeft de ander wellicht meer toelichting nodig. Het vinden van een goede vorm van communicatie is daarom van cruciaal belang. Het is dan ook niet voor niets dat bij de meest succesvolle organisatie veel aandacht wordt besteed aan het optimaliseren van de communicatie middels communicatietrainingen. Dit, met als doel om te zorgen dat de medewerkers elkaar informeren, feedback geven en elkaar helpen om problemen op te lossen. Bij de communicatietrainingen en opleidingen van IMK Opleidingen gaat naar deze competenties dan ook extra veel aandacht uit.


Divers aanbod communicatietrainingen

IMK Opleidingen heeft een divers aanbod aan cursussen waarbij gewerkt wordt aan communicatietechnieken. Iedere training richt zich op een andere vorm van communiceren. Voor deelnemers die in hun werk voornamelijk persoonlijke gesprekken moeten voeren, is de training Praktisch communiceren op de werkvloer uitermate geschikt. Hierbij leren de cursisten onder andere actief te luisteren naar anderen. Door actief te luisteren, leert men ook actief vragen te stellen. Daarnaast leren ze met kritiek, klachten en waarderingen omgaan. Hierin moeten zij het zowel leren geven als aanvaarden.

Communicatietraingen met DISC

In de communicatietrainingen van IMK Opleidingen heeft DISC een centrale rol. Bij de meeste trainingen ontvangen de deelnemers een officieel Q4 DISC gedragsprofiel. Dit is een krachtige analyse welke het verschil tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag duidelijk maakt. Hiermee krijgen zij inzicht in het denken, handelen en communiceren van zichzelf en anderen.

Presentatievaardigheden

Voor cursisten die tijdens hun werk voor grote groepen moeten praten, adviseren wij de cursus Presentatievaardigheden aan. Binnen deze training werken deelnemers aan hun overtuigingskracht, leren ze hun toehoorders van begin tot eind te interesseren en worden er verschillende spreekvaardigheidstechnieken bijgebracht om zelfverzekerd voor een groep te staan. De plankenkoorts verdwijnt en plaats maakt voor enthousiasme!

Praktijkgerichte cursussen en opleidingen

De communicatietrainingen en opleidingen van IMK Opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Zo passen de deelnemers de geleerde vaardigheden direct in de praktijk toe. 'Learning by doing' werkt immers in onze optiek het beste. Hierdoor worden er in een korte periode veel technieken aangeleerd die cursisten in hun werk kunnen blijven toepassen. Op deze manier blijven alle deelnemers op een eigen natuurlijke wijze communiceren, waardoor zij overtuigend overkomen. Geïnteresseerd in een training? Neem contact met ons op of schrijf u direct in via de inschrijfbutton bij de desbetreffende training of opleiding.

Communicatietraining als maatwerk?

Onze communicatietrainingen kunnen ook als maatwerktraining op uw eigen bedrijfslocatie worden gegeven. De training wordt dan aangepast op de specifieke situatie binnen uw bedrijf. Interesse in een maatwerktraining? Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Communicatietraining opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 213 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.