0172 - 42 34 56
communicatietraining

Communicatietraining

Op iedere werkvloer is communicatie belangrijk. Waar de één genoeg heeft aan een half woord, heeft de ander wellicht meer toelichting nodig. Het vinden van een goede vorm van communicatie is daarom van cruciaal belang. Het is dan ook niet voor niets dat bij succesvolle bedrijven veel aandacht wordt besteed aan het optimaliseren van de communicatie via communicatietrainingen. Met als doel om te zorgen dat de medewerkers elkaar informeren, feedback geven en elkaar helpen om problemen op te lossen. Bij een communicatiecursus, training of opleiding van IMK Opleidingen gaat naar deze competenties dan ook extra aandacht uit.

Communicatietrainingen

Divers aanbod communicatietrainingen

Bij IMK Opleidingen kun je terecht voor een breed aanbod aan trainingen en opleidingen waarbij wordt gewerkt aan communicatietechnieken. Bij iedere communicatietraining staat er weer een andere vorm van communiceren centraal. De training Praktisch communiceren op de werkvloer is bijvoorbeeld zeer geschikt voor medewerkers die voornamelijk bezig zijn met het voeren van persoonlijke gesprekken. In deze praktische communicatiecursus wordt geleerd om actief te luisteren naar anderen. Door actief te luisteren, leert men ook actief vragen te stellen. Ook leren je medewerkers om te gaan met klachten, kritiek en waarderingen, zodat zij zowel leren geven als aanvaarden.

Feedback leren geven

Binnen veel bedrijven is feedback geven en ontvangen aan de orde van de dag. Maar het wordt vaak ook als lastig ervaren. We zien feedback als een manier om aan te geven dat iets niet goed gaat of beter kan. Maar draai het eens om en leer deze vorm van communicatie met plezier en respect te benaderen tijdens onze training Feedback geven.

Presentatievaardigheden ontwikkelen

Sta je voor je werk vaak voor een grote groep, maar wil je graag je presentatievaardigheden aanscherpen? Dan adviseren we de cursus Presenteren te volgen. Tijdens deze communicatiecursus werk je aan overtuigingskracht en leer je om toehoorders van begin tot eind te boeien. Door de diverse spreekvaardigheidstechnieken die we je bijbrengen, zal je zelfverzekerd voor een groep staan. De plankenkoorts verdwijnt en maakt plaats voor enthousiasme!

Doelgericht communicatievaardigheden verbeteren

Naast feedback geven en presentatievaardigheden zijn er nog meer vormen van communicatie die je bij IMK Opleidingen doelgericht verder kunt ontwikkelen. Zo hebben we de training Omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer ontwikkeld, waarin je met meer begrip leert samenwerken met collega's van verschillende achtergronden. Of de training Proactief en klantgericht bellen, waarin je professionele telefoongesprekken leert voeren. Bekijk ons aanbod voor nog meer communicatietrainingen over een specifiek onderwerp.

Stakeholderanalyse - IMK Opleidingen

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Communicatietrainingen met DISC

In de communicatietrainingen van IMK Opleidingen heeft DISC een centrale rol. Bij de meeste trainingen ontvangen de deelnemers een officieel Q4 DISC gedragsprofiel. Dit is een krachtige analyse die het verschil tussen iemands natuurlijke en aangepaste gedrag duidelijk maakt. Hiermee krijgen zij inzicht in het denken, handelen en communiceren van zichzelf en anderen. Het is ook mogelijk om een DISC profiel met uitgebreide uitleg te ontvangen. Tijdens de individuele nabespreking krijg je maximaal inzicht in jouw eigen gedragsprofiel.

Praktijkgerichte cursussen en opleidingen

De communicatietrainingen en opleidingen van IMK Opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Zo passen de deelnemers de geleerde vaardigheden direct in de praktijk toe. 'Learning by doing' werkt naar onze ervaring het beste. Hierdoor worden er in een korte periode veel technieken aangeleerd die deelnemers in hun werk kunnen blijven toepassen. Op deze manier blijven alle deelnemers op een eigen natuurlijke wijze communiceren, waardoor zij overtuigend overkomen. Geïnteresseerd in een training? Neem contact met ons op of schrijf je direct in via de inschrijfbutton bij de desbetreffende training of opleiding.

Communicatietraining als maatwerk?

Onze communicatietrainingen kunnen ook als maatwerktraining op jouw eigen bedrijfslocatie worden gegeven. De inhoud van de communicatietraining wordt dan aangepast op specifieke situaties binnen jouw bedrijf. Interesse in een maatwerktraining? Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken tijdens een vrijblijvende kennismaking. Of bel 0172 - 42 34 56 voor meer informatie.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Wat ontwikkel ik tijdens een communicatietraining?

Communiceren draait om het overbrengen van een boodschap. Het is de kunst om dit op een professionele, effectieve, positieve en respectvolle manier te doen. Dát leer je tijdens onze trainingen, cursussen en opleidingen. Maar een boodschap wordt ook verschillende manieren overgebracht. Face-to-face, telefonisch of via e-mail bijvoorbeeld. Voor elke vorm vind je bij IMK Opleidingen een specifieke communicatietraining.

Welke communicatietrainingen zijn er voor leidinggevenden?

Jazeker. De training Feedback geven is bijvoorbeeld zeer geschikt voor leidinggevenden die positief en met respect feedback willen leren geven aan medewerkers. En tijdens de training Omgaan met cultuurverschillen op de werkvloer leren leidinggevenden communicatievaardigheden die in elk modern bedrijf essentieel zijn.

Gerelateerde

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4624 beoordelingen

9 / 10
25 april 2024
Tamira Dikboom
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Een leuke interactieve training met een enthousiaste trainer die het verhaal goed over weet te brengen. Interessante tips and tricks om zo de gesprekken makkelijker...
9 / 10
25 april 2024
Gerard Baukema
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Samen met een leuke groep mensen ervaringen delen om op een hoger niveau te komen qua communicatie.
10 / 10
25 april 2024
Olaf Boshuijzen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Zeer nuttige en interessante leerstof en doelen.
10 / 10
12 maart 2024
Lucien Henson
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Ik zou iedereen willen uitnodigen om ook een soortgelijk cursus te volgen. Je haalt er veel uit.
9 / 10
12 maart 2024
Walter Banen
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Leerzaam, onderhoudend, inspirerend en ongedwongen cursus.
8 / 10
07 februari 2024
Judith Boelhouwer
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Goeie training, duidelijk en het geeft mooie inzichten.
10 / 10
06 februari 2024
Daan Vriens
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Een erg leerzame en confronterende training. De moeite waard !
8 / 10
14 december 2023
Eline Van Krimpen
Training Feedback geven
Heel leerzaam, geeft veel inzicht in mensen, gedragen en manieren om beter te worden in communicatie. Fijn dat ik een kleine groep had. Veel diverse...

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Wat is scrum - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Wat is scrum?
Scrum is een flexibele manier van werken binnen een project. In zogenaamde ‘sprints’ van steeds 1 tot 4 weken werkt het team aan een product of project.
Nieuws
Notuleren - IMK Opleidingen

Schriftelijke communicatie

Notuleren of een verslag maken, zo pak je dat aan
Niet iedereen vindt notuleren leuk. Maar met deze tips doe je het efficient óf je kiest voor een andere creatieve vorm. Zoals zakelijk tekenen!
Nieuws
projectcommunicatie

Projectmanagement

Do’s en don’ts voor effectieve projectcommunicatie
Wil je de samenwerking binnen jouw projecten verbeteren? Pak dan eerst de projectcommunicatie aan met deze do's en don'ts.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Peter Tetteroo
Peter Tetteroo
Hardware Test Engineer bij Siemens Industry Software
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Mijn doel was om mijn vorm van communicatie aan te passen en begrip te krijgen voor de ander zijn/haar manier van communiceren. Dat is echt...
Lees het verhaal van
Peter ›
Stephan Peters
Stephan Peters
Recruiter Transport bij Logistiek bij Banenbranderij
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
“Door de manier van uitleggen en het enthousiasme van de trainer heb ik veel aan deze training gehad. Al mijn leerdoelen zijn aan bod gekomen....
Lees het verhaal van
Stephan ›
Paul Thijssen
Paul Thijssen
Safety-consultant bij Falck AVD
Cursus Presenteren
In mijn werk geef ik regelmatig presentaties. Ik zocht een training waarbij ik mijn vaardigheden kon verbeteren. Er was tijdens de training veel aandacht voor...
Lees het verhaal van
Paul ›
Bernd Nijenhuis
Bernd Nijenhuis
Projectleider bij Van den Hoogen Engineering BV
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Het kort samenvatten van de boodschap aan het einde van het gesprek is voor mij al meteen een verbetering. Mijn uitdaging is met name het...
Lees het verhaal van
Bernd ›
Alex van Hoof
Alex van Hoof
QEHS-coördinator bij Daikin Chemical Netherlands B.V.
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
Dankzij deze training heb ik geleerd beter te luisteren in een gesprek. Ik merk hoe belangrijk het is de ander echt uit te laten spreken,...
Lees het verhaal van
Alex ›
Jeanine Luyk
Jeanine Luyk
Teamleider bij Camping de Quack
Cursus Effectief communiceren op de werkvloer
De training biedt veel inzichten en praktische tips en is dankzij de manier van lesgeven door de trainer duidelijk en toegankelijk. Ik wilde kennis opdoen...
Lees het verhaal van
Jeanine ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.