Inleiding Effectief vergaderen en overleggen

Iedereen mag en moet over alles meepraten, anders hebben we het gevoel dat we niet meetellen. Het gevolg: eindeloze vergaderingen zonder concreet resultaat. Dat kan ook anders. Na deze training gaat jouw team weer effectief en efficiënt vergaderen. De kosten gaan omlaag en de resultaten nemen toe.

Voor wie is de training Effectief vergaderen en overleggen?

Deze training is bestemd voor iedereen die met enige regelmaat deelneemt aan een werkoverleg. Deelnemers beheersen basisvaardigheden op het gebied van communicatie. Ze willen tijdens vergaderingen beter hun rol pakken en een constructieve bijdrage leveren aan de besluitvorming.

Wat ontwikkel ik?

Na afloop van deze praktijkgerichte training communiceren de deelnemers helder en duidelijk hun boodschap. Ze weten goed af te wegen of een vergadering (of hun aanwezigheid daarbij) noodzakelijk is. Ook kunnen ze de vergadertijd efficiënt benutten en komen ze tot concrete afspraken.

Overige informatie

Wil jij van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

  • Meer of minder vergaderen?
  • Jouw spelregels in de vergadering
  • Verschillende rollen tijdens een vergadering
  • Gespreksstructuren
  • Jouw stijl van communiceren afstemmen op je doel
  • Omgaan met emoties, weerstanden en conflicten

De training heeft op dit moment (nog) geen trainingsdata. Houd onze website in de gaten voor actuele data of neem contact op met één van onze studieadviseurs via studieadvies@imkopleidingen.nl of 0172 - 42 34 56.