0172 - 42 34 56
Dezelfde praktische aanpak, meer mogelijkheden, één aanspreekpunt.

Per 1 januari is IPV Training & Advies samengegaan met IMK Opleidingen. Daarom word je nu doorgestuurd naar de website van IMK Opleidingen. Hier vind je hetzelfde aanbod als je gewend bent van IPV Training & Advies. Hier lees je meer informatie

Akkoord

Training Kwalificerend beoordelen

Leer als praktijkopleider objectief een eindoordeel te geven over de beroepspraktijkvorming van leerlingen

Icoon trainingsduur 1 dag
Icoon agenda Wo 04 september 2024
Icoon prijs € 1.165,-
Icoon doorsturen Stuur door per e-mail
Icoon certificaat Met certificaat
Kwalificerend beoordelen - IMK Opleidingen
Inhoud
Programma
Data & Locaties
Investering
Veelgestelde vragen
Incompany
Inschrijven
Inschrijven

Programma

Voorbereiding

Voordat de training van start gaat, doorloopt je als deelnemer eerst een korte e-module over de formele eisen en regels aan het examineren in het MBO. Ook maak je een online intake waarin vragen staan over de leerwensen en waar eigen voorbeelden aangedragen kunnen worden.

Programma

 • Taken en bevoegdheden van een beoordelaar
 • Voorbereiden van een examinering
 • Methodisch beoordelen (wacker)
 • Blinde vlekken en valkuilen
 • Oefenen met criteriumgericht interviewen
 • Evaluatie en certificaat

Tijdens de training is er volop ruimte voor praktijkvoorbeelden en het oefenen van praktijksituaties. 

Data & locaties
StartdatumLocatiePlanningInschrijven
Startdatum: Wo 04 september 2024 Locatie: UTRECHT (BUNNIK) Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Kwalificerend beoordelen
DatumBegintijdEindtijd
Wo 04 september09:3016:30
Startdatum: Wo 25 september 2024 Locatie: EINDHOVEN Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Kwalificerend beoordelen
DatumBegintijdEindtijd
Wo 25 september09:3016:30
Startdatum: Ma 07 oktober 2024 Locatie: ZWOLLE Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Kwalificerend beoordelen
DatumBegintijdEindtijd
Ma 07 oktober09:3016:30
Startdatum: Do 07 november 2024 Locatie: AMSTERDAM Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Kwalificerend beoordelen
DatumBegintijdEindtijd
Do 07 november09:3016:30
Startdatum: Do 28 november 2024 Locatie: 'S-HERTOGENBOSCH Verberg Bekijk planning Offerte aanvragen of optie nemen Inschrijven
Planning: Training Kwalificerend beoordelen
DatumBegintijdEindtijd
Do 28 november09:3016:30
Toon prijzen incl. praktijkcoaching
Tarieven
Toon prijzen incl. btw
 • Cursusprijs Open Cursus € 945.00 € 1143.45
 • (Online) Lesmateriaal Open Cursus Programma € 90.00 € 108.90
 • Locatiekosten Open Cursus Programma € 130.00 € 157.30
 • Praktijkcoaching € 495.00 € 598.95
Totaal (excl. btw) (incl. btw) € 1165.00 € 1409.65 € 1660.00 € 2008.60
 • STAP-budget - €1000.00
Te betalen €165.00

Overige informatie

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Inleiding training Kwalificerend beoordelen

Ben je in je werk als werkplekbegeleider of praktijkopleider verantwoordelijk voor de beoordeling van studenten? In de 1-daagse training Kwalificerend beoordelen leer je vaststellen of studenten voldoen aan de kwalificatie- en/of exameneisen om te kunnen starten in een beroep. Je leert objectief een eindoordeel te geven over de beroepspraktijkvorming (BPV) en de bijbehorende competentieontwikkeling.

Voor wie is deze training?

Deze training is ontwikkeld voor praktijkopleiders, stagebegeleiders, leermeesters en werkplekbegeleiders die betrokken zijn bij de beoordeling van leerlingen, stagiaires of studenten. Als deelnemers leer je beoordelen of studenten voldoen aan de eisen voor een beginnend beroepsbeoefenaar. Kennis over of ervaring met het begeleiden van leerlingen is noodzakelijk om deze training te volgen. Twijfel je of deze training geschikt voor jou is, neem dan contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.

Incompany training op maat

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Informatie aanvragen

Incompany

Wil je samen met collega’s een sprong maken in jullie professionele ontwikkeling? Onze op maat gemaakte incompany training biedt daarvoor een unieke kans. Wij komen naar jullie bedrijfslocatie, of een locatie naar keuze, om exclusief voor jouw organisatie een training te verzorgen.

Benieuwd hoe wij de training specifiek afstemmen op jullie werkpraktijk? Voorafgaand aan de training voeren we een uitgebreid gesprek waarin we jullie werkcontext en individuele leerdoelen bespreken. We passen het lesmateriaal en de voorbeelden volledig aan op jullie dagelijkse taken en uitdagingen.

Door de training perfect af te stemmen op jullie specifieke behoeften vergroten we niet alleen het leerplezier, maar zorgen we ook dat het geleerde beter blijft plakken. Klaar om samen te groeien? Lees meer informatie op onze incompany-pagina of neem direct contact op.

Kwalificerend beoordelen - IMK Opleidingen

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van deze training:

 •      Ken je de valkuilen in het beoordelingsproces
 •      Ken je de verschillende vormen van beoordelen
 •      Weet je hoe je een beoordeling voorbereidt
 •      Kun je beoordelingsinstrumenten toepassen
 •      Heb je geoefend met criteriumgericht interviewen

Daarbij werk je aan deze competenties:

 •      Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 •      Oordeelsvorming
 •      Confronteren
Competenties
Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid betekent dat je goed bent in het duidelijk en begrijpelijk overbrengen van je ideeën en gedachten.
Confronteren (feedback geven)
Confronteren of feedback geven betekent dat je in staat bent om op een directe manier met iemand te praten over zijn of haar gedrag. Zo help je die persoon bewust te worden hoe zijn of haar gedrag anderen beïnvloedt.
Oordeelsvorming
Oordeelsvorming betekent dat je goed kunt bepalen wat de beste keuzes of beslissingen zijn op basis van informatie die je hebt.
Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid betekent dat je voor jezelf kunt beslissen en keuzes kunt maken op basis van wat jij gelooft en denkt, zonder dat je je laat beïnvloeden door anderen.
Tact/sensitief gedrag
Tactvol of sensitief gedrag betekent dat je rekening houdt met de gevoelens en behoeften van anderen en respectvol en begripvol met hen omgaat. Je communiceert en handelt op een manier die de relatie bevordert en eventuele spanningen vermindert.
Kwalificerend beoordelen - IMK Opleidingen

Onze aanpak

Leren doe je vooral door te doen. In onze trainingen wisselen theorie en praktijk elkaar daarom af. We maken gebruik van jouw eigen praktijkvoorbeelden, die we gezamenlijk bespreken en waarop we de theorie loslaten. Daarnaast bereidt de trainer voorbeeldsituaties voor, worden er mini-colleges gegeven en wordt de theorie in groepsverband besproken. Door groepsdiscussies en rollenspellen is er veel interactie en wordt de theorie tastbaar.

Heb je achteraf nog vragen? Deelnemers hebben na de training nog een jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Daar kunnen ze de lesstof inzien en de trainer vragen stellen die niet aan bod kwamen.

Wie is mijn trainer?

Onze trainers zijn expert in opleiden en ontwikkelen. Ze hebben ervaring met het werkveld van de deelnemer.

Praktijkcoaching | IMK Opleidingen

Praktijkcoaching

Wij bieden praktijkcoaching aan, om na een training of opleiding de kennis en vaardigheden nog beter toe te passen in je werk. Terug in het werkveld gaan dingen soms toch anders dan verwacht. Met een coach breng je samen de geleerde lessen in de praktijk. Lees hier meer over praktijkcoaching.

Ontdek Praktijkcoaching
Andere training – IMK Opleidingen

Andere trainingen en opleidingen

Dit is een vervolgopleiding op de cursus Praktijkopleider en de training Werkplekbegeleider. Als je vaardigheden op het gebied van (de organisatie rondom) werkplekbegeleiding wilt ontwikkelen, raden we aan met één van die trainingen te beginnen.

Verbeter je team en ontwikkel jezelf!

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Organisatie versterken - IMK Opleidingen
Maatwerk trainingen Ontdek de kracht van op maat gemaakte incompany trainingen
Formulier - Checklist - Grijs - IMK Opleidingen
Download flyer Download hier gratis de flyer van de training Kwalificerend beoordelen
DISC geel - IMK Opleidingen
Studieadvies op maat Vraag een gratis adviesgesprek aan

Veel gestelde vragen over de training Kwalificerend beoordelen

Als je meer wilt weten over de training Kwalificerend beoordelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze studieadviseurs. Dit kan via e-mail op info@IMKopleidingen.nl of telefonisch op 0172 – 42 34 56.

Moet de rol van praktijkbegeleider en beoordelaar altijd gescheiden zijn?

Het liefst wel. Voor de werkplekbegeleider die de student begeleidt heeft, is het lastig om objectief te beoordelen. Daarom is het aan te raden om altijd om een andere beoordelaar met dezelfde expertise te kiezen. Maar dit is natuurlijk niet voor elke organisatie altijd haalbaar.

Welke vooropleiding moet ik gedaan hebben?

Officieel heb je geen vooropleiding nodig. Wel is het handig als je kennis en ervaring hebt van werkplekbegeleiding. Daarom is deze training een vervolg op de training Werkplekbegeleider en de training Praktijkopleider.

Wie voert de beoordeling uit?

De beoordeling wordt uitgevoerd door een werkplekbegeleider met expertise over het geleerde. Daarbij is het belangrijk dat de beoordelaar weet hoe hij of zij zo’n beoordeling aanpakt. Tijdens de training Kwalificerend beoordelen leer je het.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

  Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.