Harold Tijs
Functie Trainer - coach
“Ontwikkelen doe je niet alleen, maar samen met de mensen om je heen”

Hallo! Ik ben Harold Tijs, ik ben een enthousiaste en positieve persoon die op heldere en overtuigende wijze een groep in beweging kan brengen. Hierbij schenk ik veel aandacht om verbinding te maken met de deelnemers en daarbij een sfeer van veiligheid en vertrouwen te creëren. In het jaar 2000 ben ik als docent gestart in het onderwijs waar ik al gauw merkte dat ik gedrag en groepsdynamiek erg interessant vond. Vandaar uit ben ik (groepen) leerlingen gaan trainen en coachen. Hierbij help ik ze om zichzelf beter te leren kennen en te begrijpen. Vanuit mijn technische achtergrond en studies ben ik rond 2008 gestart met communicatie en gedragstrainingen in het bedrijfsleven en ben dit later voor IMK Opleidingen en IPV Training & Advies gaan doen.

Mijn passie

Ik krijg energie als in een training een groepsdynamiek ontstaat waarin deelnemers in een veilig en vertrouwd klimaat al hun kennis en capaciteiten in kunnen zetten voor hun persoonlijke ontwikkeling en vooral veel van elkaar kunnen leren.

Mijn passie is om mensen in beweging te brengen.

Mijn aanpak

Om aandacht te geven voor de individuele personen, groepsdynamiek en het proces. Ik ben iemand die zich inleeft in de sfeer en de behoefte van de deelnemers door actief te luisteren en hier actief in een training mee aan de slag gaat. Daarnaast ben ik serieus, ontspannen en gebruik humor. Door mijn analytische kwaliteiten in te zetten lukt het mij om deelnemers te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik laat een stuk van mezelf zien en wordt er blij van als ik zie dat een groep actief is, wil leren en zich ervan bewust is dat een leerproces effectief is als je samen naar oplossingen en nieuw ideeën zoekt.

Belangrijk is voor mij

Ontwikkelen doe je niet alleen, dit doe je samen met de mensen om je heen. Bewust zijn van de dingen die je wil en wil bereiken zorgen ervoor dat je in de actiestand gaat staan waardoor leren en blijven ontwikkelen een deel wordt van jezelf.