OR Training

In onze OR trainingen krijgt u als OR lid antwoord op vele vragen welke u mogelijk heeft. Vragen als: Welke invloed heeft een OR? Welke rol heb ik binnen de OR? Hoe verbeteren we onze positie als OR? Hoe behartigen we de belangen van de medewerkers? Wat zijn onze rechten en plichten? We gebruiken het OR-model van OR-Online.nl als basis voor onze Ondernemingsraad trainingen. Het OR-model© bestaat uit vier kwadranten:

OR model | OR training | IMK Opleidingen

OR-model als basis voor elke Training Ondernemingsraad

Als ondernemingsraad heeft u te maken met meerdere belangen en partijen. Effectief bewegen daartussen en opereren vanuit een visie is daarbij cruciaal. Met onze ondernemingsraad trainingen groeit u uit tot een allround OR-lid en uw OR tot de onmisbare schakel tussen medewerkers en bestuurder.

Het OR-model© maakt in een oogopslag helder welke onderwerpen, belangen en taken een rol spelen binnen de OR. De basis van het model zijn de twee assen: taakgerichtheid-mensgerichtheid en interne gerichtheid-externe gerichtheid. Van daaruit ontstaan vier kwadranten (taak intern, taak extern, mens intern, mens extern) die elk een aandachtsgebied van het OR-werk vertegenwoordigen.

OR training: Taak intern

Het kwadrant Taak intern is gericht op de manier waarop de OR georganiseerd is. Is er voldoende kennis over de onderwerpen waarover de OR moet adviseren? Wat kan er beter ten aanzien van de kennis, vaardigheden en kwaliteiten in de OR? Is er een (jaar)planning?

De training Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag is een opfriscursus over rechten en plichten van een werkgever en een werknemer. U bent na de training (weer) helemaal op de hoogte van het actuele arbeidsrecht en de juiste toepassing ervan.

OR training: Mens intern

Kwadrant Mens intern gaat over uw OR als team. Welke waarden en normen hanteert u? Hoe is de cultuur? Hoe wordt er samengewerkt?

Met de training Effectief leidinggeven aan de OR leert u het maximale te halen uit uw ondernemingsraad. U leert uw OR te managen en uw leden te motiveren en te inspireren. Een ideale 1-daagse ondernemingsraad training voor een startend OR-lid. Ook op maat te verzorgen voor een geheel OR team.

OR training: Taak extern

Het kwadrant Taak extern gaat over de visie, strategie en doelstellingen van de ondernemingsraad. Heeft de OR een eigen visie? Welke doelstellingen zijn er? Wat is de langetermijnstrategie?

Na de ondernemingsraad training Actief en effectief in de OR kent u alle ins en outs over het doel en de inhoud van de ondernemingsraad en weet u effectief te communiceren met bestuurder en achterban.

OR training: Mens extern

Het kwadrant Mens extern richt zich op de relatie tussen de bestuurder en de ondernemingsraad en die tussen de ondernemingsraad en de achterban. Hoe verloopt het overleg tussen de OR en de bestuurder? Weet u wat er leeft bij de achterban? Weten medewerkers wat de OR doet?

De training Crucial Conversations in de OR leert u hoe u gevoelige gesprekken voert. Hoe u pijnlijke onderwerpen bespreekbaar maakt. Met de technieken van Cruciale gesprekken stimuleert u het teamgevoel, het onderling vertrouwen binnen de OR en het vertrouwen óp de OR.

Een OR training als maatwerk?

Wilt u liever een training ondernemingsraad die volledig afgestemd wordt op specifieke vragen binnen uw OR en organisatie? Dat kan. Een van onze trainers komt graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze OR Training opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 269 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.