0172 - 42 34 56
OR training of cursus volgen

OR-training

Een gezonde organisatie heeft inzet en betrokkenheid nodig van alle belanghebbenden. Dat kun je bereiken met een sterke ondernemingsraad. Is er binnen jouw OR nog verbetering mogelijk? Op het gebied van samenwerken, communicatie of kennis over een bepaald onderwerp? Dan is een praktijkgerichte OR-training de oplossing voor jullie! Bekijk de OR-trainingen en cursussen van IMK Opleidingen en ontdek de verschillende onderwerpen waarbinnen we trainen. Voor beginners bieden we een basistraining aan voor een goede start.

trainingen

Het OR-model

Om effectief te werk te gaan, maken we bij IMK Opleidingen gebruik van het OR-model. Dit model bestaat uit vier kwadranten. Namelijk taak intern, mens intern, taak extern en mens extern. Deze vier pijlers maken inzichtelijk welke onderwerpen, taken en belangen een rol spelen binnen de ondernemingsraad.

Training OR voor beginners

Als lid van de ondernemingsraad ben jij gekozen door je collega’s om de belangen van de organisatie behartigen. Dit is een hele verantwoordelijk die behoorlijk wat druk met zich mee kan brengen. Daarom heeft IMK Opleidingen een training OR ontwikkeld voor startende OR-leden. De training Actief en effectief in de OR is speciaal ontwikkeld voor beginners die praktische basiskennis willen verwerven, waarmee ze hun plaats binnen de ondernemingsraad optimaal kunnen invullen. Tevens leer je tijdens deze training OR een juiste balans te vinden tussen de belangen van het personeel en het bedrijf.

Training OR voor leidinggevenden

Behartig jij daarentegen al enkele jaren de belangen van jouw collega’s in de ondernemingsraad en ben je bijvoorbeeld voorzitter of secretaris? Dan is de training Effectief leidinggeven aan de OR erg interessant voor jou! Deze training focust zich minder op de formele aspecten van een ondernemingsraad, zoals rechten en procedures, maar eerder op het leidinggevende aspect binnen een OR-team. Je gaat gelijk aan de slag met het fijnslijpen van jouw vaardigheden als leider van de OR.

Actief en effectief in de OR – IMK Opleidingen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 50 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
49393 IMK social mockup magazine

Aanvullende OR-trainingen

Krijg je voor het eerst te maken met een reorganisatie? Met de cursus OR en reorganisatie weet jullie ondernemingsraad wat je te wachten staat en ga je effectief van start.

Wil je je graag verder ontwikkelen als OR-lid? Ook voor gevorderden hebben we verschillende OR-trainingen in ons aanbod. Zoals de training Effectief communiceren voor OR-leden en de training Effectief communiceren voor OR-leden. Bekijk het trainingsaanbod voor een compleet overzicht.

OR-training op maat

Zijn er meerdere leden van de ondernemingsraad die baat kunnen hebben bij een van bovenstaande trainingen? Dan is een incompany training op maat ideaal. De onderwerpen worden dan aangepast naar jullie wensen en de OR-training wordt op een locatie naar keuze gegeven. Neem hiervoor zeker contact op met onze studieadviseurs. Zij denken graag met jou mee om een OR-training samen te stellen die zich volledig toespitst op de leerdoelen van jouw ondernemingsraad. Bijkomend voordeel van een OR-training op maat is het feit dat na het volgen van de training alle neuzen van de ondernemingsraad dezelfde kant op staan.

OR Training Effectief communiceren voor OR-leden - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke OR-training is voor starters geschikt?

Voor nieuwe OR-leden ontwikkelden we de training Actief en effectief in de OR. In één cursusdag leer je het doel en de inhoud van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en leer je de belangrijkste kennis en vaardigheden om jouw functie als OR-lid effectief uit te voeren.

Welke OR-trainingen zijn er voor ervaren leden?

Ervaren OR-leden kunnen zich verder ontwikkelen door specifieke kennis en vaardigheden op te doen. Zo bieden we de training Effectief communiceren voor OR-leden aan waarbij de communicatie onderling, met bestuurder en de achterban wordt verbeterd. Of de cursus Arbo op orde in de OR, waarin we inzoomen op de juiste arbeidsomstandigheden. Bekijk het complete van OR-trainingen aanbod op onze website.

training

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4598 beoordelingen

8 / 10
14 december 2023
Michel vd Werken
Training Actief en effectief in de OR
Heldere training, duidelijk antwoord op vragen van toepassing binnen eigen OR.
8 / 10
14 december 2023
Lisa Galama
Training Actief en effectief in de OR
Enthousiaste trainer, weet wanneer een onderwerp is afgerond en het tijd is om door te gaan naar het volgende.
9 / 10
30 november 2023
Yoshi Reinders
Cursus Vertrouwenspersoon basismodule
Goede basis training waar je verder op kunt bouwen.
9 / 10
30 november 2023
Erik Wolthuis
Cursus Vertrouwenspersoon basismodule
Goede combi van theorie en praktijk. Erg veel uitleg.
9 / 10
06 juli 2023
Peter Lamper
Cursus Vertrouwenspersoon basismodule
Theorie wordt goed verspreid, helder uitgelegd en is gecombineerd met praktijkvoorbeelden.
9 / 10
20 april 2023
Mark Rutten
Training Actief en effectief in de OR
Leuke en deskundige trainer. Goede balans tussen theorie en praktijk.
9 / 10
20 april 2023
Marieke van den Heuvel
Training Actief en effectief in de OR
Heldere praktijkgerichte aanpak met een goede opzet. Betrokken en kundige trainer waar ik veel van heb geleerd.
9 / 10
20 april 2023
Pieter Hogervorst
Training Actief en effectief in de OR
Duidelijke theorie en praktijk voorbeelden, goed overgebracht door de trainers.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Retentiebeleid - IMK Opleidingen

HR Management

Uit deze onderdelen bestaat succesvol retentiebeleid
Retentiebeleid is cruciaal voor het binden en behouden van medewerkers. Lees hier alles over retentiebeleid en de rol van HR.
Nieuws
leidinggeven aan een team - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Leidinggeven aan een team, de do’s en don’ts
Leidinggeven betekent sturing geven aan een groep medewerkers. Hoe pak je dat aan en wat moet je vooral niet doen?
Nieuws
Emotie op de werkvloer - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Op de juiste manier omgaan met emotionele medewerkers
Emoties op de werkvloer: je krijgt er als leidinggevende vroeg of laat mee te maken. Onze tips helpen je er op een goede manier mee om te gaan
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.