Een gezonde organisatie heeft inzet en betrokkenheid nodig van alle belanghebbenden. Dat kun je bereiken met een sterke ondernemingsraad. Is er binnen jouw OR nog verbetering mogelijk? Op het gebied van samenwerken, communicatie of kennis over een bepaald onderwerp? Dan is een praktijkgerichte OR-training de oplossing voor jullie! Bekijk de OR-trainingen van IMK Opleidingen en ontdek de verschillende onderwerpen waarbinnen we trainingen aanbieden. Voor starters bieden we een basistraining aan voor een goede start.

OR

trainingen

Het OR-model

Om effectief te werk te gaan, maken we bij IMK Opleidingen gebruik van het OR-model. Dit model bestaat uit vier kwadranten. Namelijk taak intern, mens intern, taak extern en mens extern. Deze vier pijlers maken inzichtelijk welke onderwerpen, taken en belangen een rol spelen binnen de ondernemingsraad.

Training OR voor beginners

Als lid van de ondernemingsraad ben jij gekozen door je collega’s om de belangen van de organisatie behartigen. Dit is een hele verantwoordelijk die behoorlijk wat druk met zich mee kan brengen. Daarom heeft IMK Opleidingen een training OR ontwikkeld voor startende OR-leden. De training Actief en effectief in de OR is speciaal ontwikkeld voor beginners die praktische basiskennis willen verwerven, waarmee ze hun plaats binnen de ondernemingsraad optimaal kunnen invullen. Tevens leer je tijdens deze training OR een juiste balans te vinden tussen de belangen van het personeel en het bedrijf.

Training OR voor leidinggevenden

Behartig jij daarentegen al enkele jaren de belangen van jouw collega’s in de ondernemingsraad en ben je bijvoorbeeld voorzitter of secretaris? Dan is de training Effectief leidinggeven aan de OR erg interessant voor jou! Deze training focust zich minder op de formele aspecten van een ondernemingsraad, zoals rechten en procedures, maar eerder op het leidinggevende aspect binnen een OR-team. Je gaat gelijk aan de slag met het fijnslijpen van jouw vaardigheden als leider van de OR.

Actief en effectief in de OR – IMK Opleidingen

Vraag hier onze studiegids aan met ruim 50 trainingen en opleidingen voor jou of jouw collega's.

Studiegids aanvragen
Mockup studiegids 2023 | IMK Opleidingen

OR-thematrainingen

Medewerkers worden door de Arbowet beschermd als het gaat om arbeidsrisico’s. Om hier beslissingen over te maken, is het wel van belang dat je deze wet kent én dat je weet welke risicogebieden er binnen jouw werkomgeving zijn. Dat leer je tijdens de OR cursus Arbo op orde voor de OR. Krijg je voor het eerst te maken met een reorganisatie? Met de cursus OR en reorganisatie weet jullie ondernemingsraad wat je te wachten staat en ga je effectief van start.

OR-trainingen voor gevorderden

Wil je je graag verder ontwikkelen als OR-lid? Ook voor gevorderden hebben we verschillende OR-trainingen in ons aanbod. Zoals de training Effectief communiceren voor OR-leden en de training Effectief communiceren voor OR-leden. Bekijk het trainingsaanbod voor een compleet overzicht.

OR-training op maat

Zijn er meerdere leden van de ondernemingsraad die baat kunnen hebben bij een van bovenstaande trainingen? Dan is een incompany training op maat ideaal. De onderwerpen worden dan aangepast naar jullie wensen en de OR-training wordt op een locatie naar keuze gegeven. Neem hiervoor zeker contact op met onze studieadviseurs. Zij denken graag met jou mee om een OR-training samen te stellen die zich volledig toespitst op de leerdoelen van jouw ondernemingsraad. Bijkomend voordeel van een OR-training op maat is het feit dat na het volgen van de training alle neuzen van de ondernemingsraad dezelfde kant op staan.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke OR-training is voor starters geschikt?

Voor nieuwe OR-leden ontwikkelden we de training Actief en effectief in de OR. In één cursusdag leer je het doel en de inhoud van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en leer je de belangrijkste kennis en vaardigheden om jouw functie als OR-lid effectief uit te voeren.

Welke OR-trainingen zijn er voor ervaren leden?

Ervaren OR-leden kunnen zich verder ontwikkelen door specifieke kennis en vaardigheden op te doen. Zo bieden we de training Effectief communiceren voor OR-leden aan waarbij de communicatie onderling, met bestuurder en de achterban wordt verbeterd. Of de cursus Arbo op orde in de OR, waarin we inzoomen op de juiste arbeidsomstandigheden. Bekijk het complete van OR-trainingen aanbod op onze website.

OR

training

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.6 uit 10 op basis van 4465 beoordelingen

9 / 10
06 juli 2023
Peter Lamper
Cursus Vertrouwenspersoon basismodule
Theorie wordt goed verspreid, helder uitgelegd en is gecombineerd met praktijkvoorbeelden.
9 / 10
20 april 2023
Pieter Hogervorst
Training Actief en effectief in de OR
Duidelijke theorie en praktijk voorbeelden, goed overgebracht door de trainers.
9 / 10
20 april 2023
Mark Rutten
Training Actief en effectief in de OR
Leuke en deskundige trainer. Goede balans tussen theorie en praktijk.
9 / 10
20 april 2023
Marieke van den Heuvel
Training Actief en effectief in de OR
Heldere praktijkgerichte aanpak met een goede opzet. Betrokken en kundige trainer waar ik veel van heb geleerd.
10 / 10
27 maart 2023
Cleo Reijling
Cursus Financieel inzicht in de OR
Het was een fijne en leerzame dag. Veel kans om vragen te stellen en de inhoud was wat ik had verwacht. Inhoudelijk veel kennis, goede...
8 / 10
14 december 2022
Maurice Kolen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Duidelijke uitleg van een gedreven docent. Goed op de hoogte van alle financiële zaken en geduldig met gestelde vragen.
8 / 10
14 december 2022
Ron van Elderen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Er zit veel meer in de bedrijfscijfers dan je oorspronkelijk zou denken. Je hebt deze basis kennis zeker nodig.
9 / 10
13 oktober 2022
Jelle Koop
Training Actief en effectief in de OR
Zeer informatief en praktische voorbeelden over het OR.
Bekijk alle reviews

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Tips en tools voor urenverantwoording bij projectmatig werken
Uren bijhouden van de teamleden in je project heeft veel voordelen. Maar hoe richt je het handig in? Lees onze tips en tools voor urenverantwoording.
Nieuws
timemanagement tips

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Verbeter je timemanagement met deze 22 tips
Veel te doen en weinig tijd? Constant opboksen tegen een oneindige takenlijst? Neem de regie over je tijd terug met deze lijst tips.
Nieuws
DISC en inwerken - IMK Opleidingen

DISC

Omgaan met DISC en zelfvertrouwen
Hoe mensen hun zelfvertrouwen opbouwen en ermee omgaan, is voor iedereen anders. Het wordt ook beïnvloed door hun DISC-stijl, wat bepaalt hoe mensen met zelfvertrouwen omgaan. Lees hier meer over hoe de verschillende stijlen zelfvertrouwen benaderen.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.