Als verbindende factor tussen personeel en organisatie heb je als P&O-medewerker een divers takenpakket. Een opleiding P&O helpt je om je werkzaamheden beter uit te voeren. Van het beheren van personeelsgegevens tot werving en selectie en het opstellen van arbeidscontracten. Zeker voor werknemers die zijn doorgegroeid naar deze functie is een praktijkgerichte training of opleiding van toegevoegde waarde. Hieronder vind je ons aanbod P&O opleidingen, cursussen en trainingen. Onze trainers hebben ervaring op operationeel, beleidsmatig én strategisch vlak.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus Praktisch reorganiseren
Voor HR en management
Laatsteplekken hr-training
€ 0 met STAP-budget
Cursus Praktisch reorganiseren

HR Management

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 2 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Ma 30 januari 2023

Opleiding Personeel & Organisatie

Ben je in een P&O-functie gerold zonder gerichte vooropleiding? Volg dan onze praktijkgerichte opleiding Human Resource Management A. Het P&O vakgebied bestaat uit veel verschillende aspecten. Daarom gaat deze opleiding in 8 dagen of 16 avonden dieper in op zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die benodigd zijn om de P&O werkzaamheden effectief te kunnen vervullen.

Voor de gevorderde P&O medewerker die zich wil ontwikkelen als strategische adviseur hebben wij de opleiding Human Resource Management B ontwikkeld. Door middel van gerichte praktijkvoorbeelden maak je onder andere kennis met strategische processen en grote veranderprocessen. De pragmatische aanpak van deze opleiding maakt de opleiding uniek!

P&O cursus volgen

Naast uitgebreide opleidingen kun je bij IMK ook terecht voor een cursus P&O. Onze cursussen richten zich op specifieke kennis die benodigd is binnen het werkveld Personeel en Organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag. Tijdens deze cursus leer je alles over (nieuwe) regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. Na afloop weten deelnemers de actuele kennis in de praktijk juist toe te passen.

Ben je verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en wil je hier een professionaliseringsslag in maken? Dan is de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement raadzaam. Gedurende deze praktijkgerichte cursus krijgen deelnemers meer grip op de huidige procedures om deze vervolgens gestructureerder en praktischer te laten verlopen. Dit met als resultaat dat het personeel binnen de organisatie beter functioneert.

Onze P&O trainingen

Ook bieden we verschillende praktijkgerichte P&O trainingen aan. Tijdens de training Verandermanagement leer je bijvoorbeeld om verandertrajecten in goede banen te leiden. En tijdens de training DISC voor HR leer je je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen ontdekken. Je leert het DISC model in te zetten voor werven & selectie, als instrument voor talentontwikkeling en om je eigen persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Training, cursus of opleiding P&O op maat

Vanzelfsprekend is de P&O-afdeling van een organisatie volledig op de bedrijfscultuur toegespitst. Daarom biedt IMK ook alle P&O trainingen als incompany maatwerktraining aan. Op deze manier sluit de training naadloos aan op jouw organisatie en doelstellingen. Deze trainingen worden incompany, dus bij jou op locatie, gegeven. Interesse in een maatwerktraining? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en de mogelijkheden door te nemen. Neem gerust contact met ons op.

Welke opleiding heb je nodig voor personeelszaken?

Als medewerker van personeelszaken heb je geen formele vooropleiding nodig. Toch is het wel verstandig om een gerichte opleiding te volgen. Tijdens onze praktijkgerichte opleiding Human Resource Management A leer je zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die benodigd zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Wat houdt de opleiding Human Resource Management in?

Het P&O vakgebied bestaat uit veel verschillende aspecten. Deze opleiding gaat in 8 dagen (of 16 avonden) dieper in op zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die nodig zijn. Organisatie, cultuur en gedrag, effectieve inzet van personeelsinstrumenten, regie in personeelsbeheer en advies, coaching en mediation zijn onderwerpen die aan bod komen.

Welke P&O cursussen kan ik volgen?

Onze cursussen richten zich op specifieke kennis die benodigd is binnen het werkveld Personeel en Organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag of de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement. Bekijk het complete aanbod op onze website.

Zijn deze trainingen en opleidingen gratis te volgen met STAP-budget?

STAP-budget is een landelijke subsidie waarmee werkenden en werkzoekenden € 1.000,- ontvangen voor persoonlijke ontwikkeling. Je mag STAP-budget gebruiken voor bijna ons gehele trainingsaanbod. Veel trainingen en opleidingen zijn daardoor gratis te volgen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4070 beoordelingen

9 / 10
15 november 2022
Nadia Kuipers
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Ik raad deze training zeker aan!
9 / 10
15 november 2022
Antoinette Sulmann
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Theoretische informatie die goed praktisch toepasbaar is. Het uitwisselen van de informatie met mede cursisten is heel waardevol.
8 / 10
15 november 2022
Mihaela Niculescu
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Het is een nuttige training met veel informatie die je in de praktijk kunt toepassen.
9 / 10
03 november 2022
John Mahboeb
Training DISC voor HR
Goede basis van de disc temperamenten.
9 / 10
03 november 2022
Thijs vd Boom
Training DISC voor HR
Leuke training waarbij je meer leert over jezelf, je gedrag, DISC, en hoe je daar in de praktijk iets mee kan.
10 / 10
13 oktober 2022
Juul Schreuder
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Heel veel geleerd en erg enthousiast geworden over het onderwerp. Ik ga meteen aan de slag.
9 / 10
13 oktober 2022
Mandy Koppendraier
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
De training is leerzaam en uitdagend. De docent daagt je uit om na te denken, te evalueren en onderwerpen vanuit een andere invalshoek te bekijken.
Lees  meer   minder 
9 / 10
13 oktober 2022
Helma Boer
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
Zeer nuttige en toepasbare cursus. Fijne praktische docent.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur

Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?

Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2022 - IMK Opleidingen B.V.