0172 - 42 34 56
P&O opleiding - IMK Opleidingen

Opleiding P&O

Als verbindende factor tussen personeel en organisatie heb je als P&O-medewerker een divers takenpakket. Een opleiding P&O helpt je om je werkzaamheden beter uit te voeren. Van het beheren van personeelsgegevens tot werving en selectie en het opstellen van arbeidscontracten. Zeker voor werknemers die zijn doorgegroeid naar deze functie is een praktijkgerichte training of opleiding van toegevoegde waarde. Hieronder vind je ons aanbod P&O opleidingen, cursussen en trainingen. Onze trainers hebben ervaring op operationeel, beleidsmatig én strategisch vlak.

Opleiding HR medewerker - IMK Opleidingen

trainingen en opleidingen

Opleiding Personeel & Organisatie

Ben je in een P&O-functie gerold zonder gerichte vooropleiding? Volg dan onze praktijkgerichte opleiding Human Resource Management A. Het P&O vakgebied bestaat uit veel verschillende aspecten. Daarom gaat deze opleiding in 8 dagen of 16 avonden dieper in op zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die benodigd zijn om de P&O werkzaamheden effectief te kunnen vervullen.

Voor de gevorderde P&O medewerker die zich wil ontwikkelen als strategische adviseur hebben wij de opleiding Human Resource Management B ontwikkeld. Door middel van gerichte praktijkvoorbeelden maak je onder andere kennis met strategische processen en grote veranderprocessen. De pragmatische aanpak van deze opleiding maakt de opleiding uniek!

P&O cursus volgen

Naast uitgebreide opleidingen kun je bij IMK ook terecht voor een cursus P&O. Onze cursussen richten zich op specifieke kennis die benodigd is binnen het werkveld Personeel en Organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag. Tijdens deze cursus leer je alles over (nieuwe) regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. Na afloop weten deelnemers de actuele kennis in de praktijk juist toe te passen.

Ben je verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en wil je hier een professionaliseringsslag in maken? Dan is de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement raadzaam. Gedurende deze praktijkgerichte cursus krijgen deelnemers meer grip op de huidige procedures om deze vervolgens gestructureerder en praktischer te laten verlopen. Dit met als resultaat dat het personeel binnen de organisatie beter functioneert.

Kim_Personeelsplanning (1)

Weten welke trainingen en opleidingen in jouw regio gegeven worden?

Bekijk de regiokalender
Regiokalender - IMK Opleidingen

Onze P&O trainingen

Ook bieden we verschillende praktijkgerichte P&O trainingen aan. Tijdens de training Verandermanagement leer je bijvoorbeeld om verandertrajecten in goede banen te leiden. En tijdens de training DISC voor HR leer je je persoonlijke communicatie- en gedragsstijlen ontdekken. Je leert het DISC model in te zetten voor werven & selectie, als instrument voor talentontwikkeling en om je eigen persoonlijke effectiviteit te vergroten.

Training, cursus of opleiding P&O op maat

Vanzelfsprekend is de P&O-afdeling van een organisatie volledig op de bedrijfscultuur toegespitst. Daarom biedt IMK ook alle P&O trainingen als incompany maatwerktraining aan. Op deze manier sluit de training naadloos aan op jouw organisatie en doelstellingen. Deze trainingen worden incompany, dus bij jou op locatie, gegeven. Interesse in een maatwerktraining? Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en de mogelijkheden door te nemen. Neem gerust contact met ons op.

Onboarding - IMK Opleidingen

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over een specifieke training of opleiding? Of wil je een keer met ons sparren over welke training bij jou of je team past? Wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op.

Neem contact op

Welke opleiding heb je nodig voor personeelszaken?

Als medewerker van personeelszaken heb je geen formele vooropleiding nodig. Toch is het wel verstandig om een gerichte opleiding te volgen. Tijdens onze praktijkgerichte opleiding Human Resource Management A leer je zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die benodigd zijn om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Wat houdt de opleiding Human Resource Management in?

Het P&O vakgebied bestaat uit veel verschillende aspecten. Deze opleiding gaat in 8 dagen (of 16 avonden) dieper in op zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden die nodig zijn. Organisatie, cultuur en gedrag, effectieve inzet van personeelsinstrumenten, regie in personeelsbeheer en advies, coaching en mediation zijn onderwerpen die aan bod komen.

Welke P&O cursussen kan ik volgen?

Onze cursussen richten zich op specifieke kennis die benodigd is binnen het werkveld Personeel en Organisatie. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Arbeidsrecht, arbeidscontract en ontslag of de cursus Opzetten praktisch personeelsmanagement. Bekijk het complete aanbod op onze website.

trainingen en opleidingen

Reviews van deelnemers
8.6 / 10

Gemiddelde van 4598 beoordelingen

10 / 10
21 maart 2024
Monique Glebbeek
Opleiding Human Resource Management A
De trainster heeft ons vol enthousiasme de stof bijgebracht. Ontzettend praktisch waardoor de taaie theorie veel duidelijker werd.
10 / 10
21 maart 2024
Patricia Aldenzee
Opleiding Human Resource Management A
Theorie en praktijk worden heel goed afgewisseld. Lessen zijn erg interactief. Super leuke docente die het heel goed kan brengen en veel kennis heeft!
10 / 10
01 maart 2024
Roos Willemse
Opleiding Human Resource Management A
De training was erg leerzaam, persoonlijk en het waren fijne praktijkdagen!
9 / 10
01 maart 2024
Emely van den Hudding
Opleiding Human Resource Management A
Een super leerzame, praktijkgerichte training, 1 op 1 toepasbaar en een hele fijne groepsdynamiek
9 / 10
01 maart 2024
Julianti Hellings
Opleiding Human Resource Management A
Dit was een hele fijn cursus, goede lesstof, goede docent die het heel duidelijk heeft uitgelicht.
9 / 10
01 maart 2024
Jacowien Broekhuizen
Opleiding Human Resource Management A
Echt een praktijkgerichte opleiding waar je ontzettend veel leert. Niet alleen van de docent maar ook van elkaar.
8 / 10
06 februari 2024
Jessica van der Let
Opleiding Human Resource Management A
Fijne praktische opleiding, aandacht voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling, theorie wordt met (eind) opdracht in de praktijk gebracht, toetsing in de vorm van een...
8 / 10
06 februari 2024
Nancy Duiker
Opleiding Human Resource Management A
Heel praktisch toepasbaar. Speelt goed in op praktijkvoorbeelden. Veel ruimte voor interactie en oefenen.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuws
Kennismaking met nieuw team - IMK Opleidingen

Management & Leiderschap

Zo maak je als leidinggevende een goede start
Je eerste werkdag als nieuwe leidinggevende komt eraan. Hoe bereid je je voor en waar moet je op letten? Met deze tips maak je een vliegende start!
Nieuws
Werkoverleg tips - IMK Opleidingen

Communicatie & Persoonlijke Effectiviteit

Effectief vergaderen doe je met deze tips
Vergaderen kost tijd en kan zinloos aanvoelen. We verzamelden deze tips voor leidinggevenden waarmee vergaderingen effectiever en efficiënter worden.
Nieuws
Projectplan - IMK Opleidingen

Projectmanagement

Uit deze onderdelen bestaat een projectplan
Een succesvol project begint met een duidelijk document waarin het plan van aanpak beschreven staat. Zo’n document noemen we het projectplan.
Doe meer inspiratie op »
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Sara-Lynn
Sara-Lynn
Medewerker Personeel bij CACEIS Investor Services
Opleiding Human Resource Management A
“In de praktijk speelt er altijd van alles in het HR-werk, zoals ontslag en verzuim. Voortaan ken ik ook de theorie daarachter. Ik voel me...
Lees het verhaal van
Sara-Lynn ›
Els van Woensel Roodbeen
Els van Woensel Roodbeen
Personeel en Arbo bij PIA Service B.V.
Opleiding Human Resource Management A
Omdat ik in mijn vorige baan al een aantal jaren personeelszaken naast andere taken had gedaan, vond ik deze training een mooi alternatief voor een...
Lees het verhaal van
Els ›
Heleen Wildvank-Hoekman
Heleen Wildvank-Hoekman
Directeur bij ekman Roestvaststaal
Opleiding Human Resource Management A
In onze organisatie hebben we niet echt een HRM-medewerker. Die taken zijn verdeeld onder meerdere collega’s. Dus ik vroeg me af: Doe ik mijn HRM-taken...
Lees het verhaal van
Heleen ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2024 - IMK Opleidingen B.V.