23 juli 2021

Update 11 mei 2022:
Helaas is het niet meer mogelijk om via deze regeling een maatwerktraject aan te vragen.

Ook voor individuele deelnemers is het niet meer mogelijk om zich aan te melden voor trainingen. 

IMK Opleidingen mag samen met IPV Training & Advies in de provincie Noord-Brabant maatwerktrainingen aanbieden via Brabant Leert, onderdeel van de tijdelijke subsidieregeling NL leert door.

Dat is goed nieuws. Want de coronacrisis heeft rake klappen uitgedeeld aan het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt is flink veranderd. Waar de ene sector krimpt, kent de andere sector sterke groei. Als bedrijf en als medewerker moet je daar in meebewegen.

Nederland Leert Door subsidie aanvragen - IMK OpleidingenDe Nederlandse overheid is van mening dat een leven lang leren helpt om deze veranderingen het hoofd te bieden. Daarom stelt het kabinet een subsidieregeling NL leert door beschikbaar van 50 miljoen euro. Het doel is om te ondersteunen bij het bewegen van een krimpberoep of sector naar een groeiberoep en sector. De Bouw, Techniek, ICT, Zorg, Transport & Logistiek en Groen zijn de groeisectoren.

Voordeel kan oplopen tot 80% van de kosten

Door regionale samenwerkingsverbanden in Noord-Brabant komt deze subsidie nu ten goede voor individuele medewerkers die zich willen ontwikkelen in of naar een groeisector. Zij kunnen gratis trainingen volgen om vaardigheden bij te leren. Voor bedrijven in deze groeisectoren geldt dat zij maatwerktrainingen kunnen organiseren die gemiddeld 60 – 80% worden gesubsidieerd.

Voor medewerkers en organisaties is het een uitgelezen kans om te investeren in de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid in kansrijke beroepen en sectoren.

Brabant leert subsidie - gratis trainingen Noord Brabant - IMK Opleidingen

Hoe zet je de tijdelijke subsidieregeling NL Leert door in voor jouw organisatie?

We bieden de mogelijkheid om met de subsidieregeling NL Leert door een maatwerktraining te organiseren op een datum en locatie naar keuze in Noord-Brabant. Een unieke kans om medewerkers op te leiden en aan je te binden, zonder (al te hoge) kosten.

Alle trainingen van IMK Opleidingen en IPV Training & Advies komen in aanmerking voor een incompany training. Brabant Leert dient de aanvraag wel goedkeuren. Uiteraard helpen wij organisaties met het doen van deze aanvraag.

Een greep uit onze top-10 meest populaire trainingen zijn:

 1. Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
 2. Training De effectieve teamleider
 3. Training Coachend leidinggeven
 4. Training De praktijkopleider
 5. Training Projectmanagement
 6. Training De monteur als ambassadeur
 7. Training Proactief en klantgericht bellen
 8. Training Persoonlijke effectiviteit
 9. Cursus Timemanagement
 10. Training Commerciële binnendienst

Voordelen incompany trainingen met subsidieregeling Nederland Leert door-subsidie

 1. Meerdere medewerkers tegelijkertijd trainen is ook een mooie manier van teambuilding.
 2. Samen leren vergroot het leereffect: medewerkers helpen elkaar, geven elkaar feedback en delen kennis nog beter.
 3. Gehele team leert dezelfde vaardigheden.
 4. De training kunnen we afstemmen op de eigen praktijk en doelen van de organisatie.
 5. Deelnemers hebben geen extra reistijd als de training op jullie eigen locatie plaatsvindt.

Goed om te weten: ook voor kleinere MKB-bedrijven

Een incompany training kan al vanaf 6 medewerkers in een groep. Dus ook als je in een klein(er) MKB-bedrijf werkt, kun je maximaal gebruik maken van de tijdelijke subsidieregeling NL Leert door.

Zijn er minder dan 6 medewerkers die dezelfde training willen volgen? Bekijk dan het aanbod van de gratis 1-daagse trainingen.

Vis niet achter het net

Houd er rekening mee dat de subsidie Brabant Leert snel opraakt, dus wees er snel bij en bel direct voor een vrijblijvend gesprek met onze maatwerkadviseur via 0172-42 43 56.